Krantenkoppen

Spaanse premier Sánchez stelt nieuwe regering voor, veel oudgedienden op ministersposten

De Spaanse premier Pedro Sánchez heeft zijn nieuwe regering voorgesteld. De gelijkenissen met het vorige kabinet zijn treffend, door verschillende oudgedienden op dezelfde ministersposten.

Meer krantenkoppen in België

Onderwijssector komt op straat in Duitsland voor meer loon
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Onderwijssector komt op straat in Duitsland voor meer loon

In Duitsland zijn dinsdag zo’n 20.000 werknemers uit de onderwijssector op straat gekomen om meer loon te eisen. Zonder opslag dreigen de personeelstekorten alleen maar toe te nemen, zegt vakbond GEW. In heel wat scholen, universiteiten en kinderdagverblijven werd er dinsdag ook gestaakt. Alleen al in Leipzig, in het oosten van Duitsland, kwamen 7.000 mensen op straat. 

Lees meer »
Nieuwe 48 urenstaking bij spoor begin december
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Nieuwe 48 urenstaking bij spoor begin december

Er komt een nieuwe 48 urenstaking bij het spoor begin december. Twee van de drie vakbonden zetten de plannen door, zo heeft HR Rail, de juridische werkgever van het spoorpersoneel vrijdag bekendgemaakt. De staking, met alternatieve dienstregeling, zal starten op 5 december om 22.00 uur.

Lees meer »
Huwelijk met gemeenschap van goederen biedt beste bescherming voor vrouwen
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Huwelijk met gemeenschap van goederen biedt beste bescherming voor vrouwen

Als een wettelijk samenwonend koppel uit elkaar gaat, dan wordt vooral de economisch zwakkere partner daar de dupe van. Vaak is dat een vrouw. Hetzelfde geldt voor getrouwde koppels met scheiding van goederen. Dat blijkt uit een studie die staatssecretaris voor Gelijke Kansen Marie-Colline Leroy (Ecolo) dinsdag voorstelt. Het huwelijk met gemeenschap van goederen biedt de beste bescherming.

Lees meer »
LIVE BELGIË-SCHOTLAND (za, 20.30u). Red Flames doen oproep om Den Dreef vol te krijgen voor cruciale Nations League-matchen
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE BELGIË-SCHOTLAND (za, 20.30u). Red Flames doen oproep om Den Dreef vol te krijgen voor cruciale Nations League-matchen

De Red Flames staan voor een cruciaal tweeluik in de Nations League. Als ze beide wedstrijden – vrijdag 1 december thuis tegen Schotland en volgende week woensdag 5 december in Nederland – winnen, zijn ze zeker van groepswinst. Die groepswinst levert een ticket voor de Final Four op, waar dan weer twee tickets te verdienen zijn voor de Olympische Spelen

Lees meer »
Patrick De Bel uit Ruiselede zet zijn schouders onder eerste Vlaamse alpacashow: “Mijn dieren brengen me tot rust”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Patrick De Bel uit Ruiselede zet zijn schouders onder eerste Vlaamse alpacashow: “Mijn dieren brengen me tot rust”

Zin om alpaca’s in al hun glorie te bewonderen? Dan ben je zondag in Waregem aan het juiste adres. De Alpaca Association Benelux slaat zijn tenten op in Waregem Expo om je helemaal onder te dompelen in de wondere alpacawereld. De Ruiseleedse fokker Patrick De Bel is een van de organisatoren. “Mijn dieren brengen me helemaal tot rust”, zegt hij.<br

Lees meer »
Bib koopt boek van Laurinus
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Bib koopt boek van Laurinus

Op een veiling bij Sotheby’s New York kocht de Openbare Bibliotheek een boek uit de collectie van de Brugse bibliofiel Marcus Laurinus (1525-1581). Deze aanwinst is een belangrijke aanvulling voor de bib: een zeldzaam boek van de belangrijkste boekverzamelaar uit de 16de eeuw keert terug naar zijn thuisstad. Het boek zal in 2024 deel uitmaken
The post Bib koopt boek

Lees meer »