Krantenkoppen

Stad Peer wil samenwerking stoppen met manege waar pony mishandeld wordt: “Dit kan niet door de beugel”

De stad Peer wil niet meer samenwerken met manege Breugelhoeve M&M. Hiervoor is maandag een procedure opgestart. Op beelden die afgelopen weekend uitlekten is te zien hoe een pony in de manege mishandeld wordt. “We bekijken ook of we ons burgerlijke partij stellen voor geleden imagoschade”, aldus burgemeester Steven Matheï.

Meer krantenkoppen in België

Eén bocht, één jaar, drie ongevallen, stad belooft wegmarkering, bewoners radeloos: “Is er wel een oplossing?”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Eén bocht, één jaar, drie ongevallen, stad belooft wegmarkering, bewoners radeloos: “Is er wel een oplossing?”

Zondagavond was het wééral prijs. Een bestuurder verloor de controle over het stuur in de flauwe bocht van de Lauwestraat in Rekkem en reed een geparkeerde wagen aan. Het derde ongeval al in nog geen jaar tijd. De stad belooft een witte lijn aan te brengen, maar inwoners vragen meer. “Waarom geen fietssuggestiestroken?”
The post Eén bocht, één jaar, drie

Lees meer »
Kylie Jenner bezocht in geheim ‘Wonka’-première om Timothée Chalamet te steunen: “Ze is heel trots op hem”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Kylie Jenner bezocht in geheim ‘Wonka’-première om Timothée Chalamet te steunen: “Ze is heel trots op hem”

Afgelopen dinsdag vond in Londen de wereldpremière van de langverwachte film ‘Wonka’ plaats. Die gelegenheid kon Kylie Jenner (26) absoluut niet missen, aangezien haar vriend Timothée Chalamet (27) de hoofdrol in de prent speelt. Hoewel de realityster er alles aan deed om haar aanwezigheid te verbergen, werd Kylie toch gespot op de afterparty van het evenement.

Lees meer »
Brandweer rukt uit voor heropflakkering in afgebrande villa, buren doen oproep om massaal boeken van Katia te kopen: “Naast leesplezier, help je ook mensen in nood”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Brandweer rukt uit voor heropflakkering in afgebrande villa, buren doen oproep om massaal boeken van Katia te kopen: “Naast leesplezier, help je ook mensen in nood”

De brandweer moest woensdagmorgen – anderhalve dag nadat een brand een hele villa verwoestte – opnieuw uitrukken naar dezelfde villa in de Vuurtorenwijk door een heropflakkering. Ondertussen roepen buren op om massaal boeken te bestellen van de eigenares van het pand en auteur Katia Van Cauwenberghe.
The post Brandweer rukt uit voor heropflakkering in afgebrande villa, buren doen oproep om

Lees meer »
Vincent Mannaert stapt op als CEO van Club Brugge
VRT NWS
VRT NWS

Vincent Mannaert stapt op als CEO van Club Brugge

Vincent Mannaert neemt ontslag als CEO of algemeen manager van Club Brugge. Al langer deden geruchten de ronde dat zijn relatie met eigenaar Bart Verhaeghe in het slop zat. Mannaert was ruim tien jaar CEO. Lees alles over het ontslag bij onze collega’s van Sporza.

Lees meer »
Tomas Portier (24) liep als extreme prematuur ernstige hersenschade op: “Duur pak bestrijdt spasticiteit”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Tomas Portier (24) liep als extreme prematuur ernstige hersenschade op: “Duur pak bestrijdt spasticiteit”

Amper 800 gram ‘zwaar’ en 30 cm ‘lang’. Op zondag 31 januari 1999 werd Tomas Portier als extreem premature baby geboren, na een zwangerschap van maar 25 weken. Zijn overlevingskans was nauwelijks 10 procent, maar hij haalde het. Niet zonder gevolgen weliswaar, zowel fysiek als verstandelijk. Nu is hij 24 en lijdt aan spastische diplegie, wat een intellectuele en motorische achterstand inhoudt.

Lees meer »
Leerlingen Mariagaard in Wetteren krijgen EHBO-lessen met VR-brillen
VRT NWS
VRT NWS

Leerlingen Mariagaard in Wetteren krijgen EHBO-lessen met VR-brillen

Leerlingen van de middelbare school Mariagaard in Wetteren hebben EHBO-lessen gekregen aan de hand van een virtualrealitybril. Ze moesten verschillende wonden verzorgen bij een virtuele persoon in een omgeving die levensecht aanvoelt. Op die manier hoopt de school dat de theorie beter blijft hangen. De leerlingen zelf waren alvast enthousiast over de leermethode.

Lees meer »
Tielt wil wildgroei aan automatenshops tegengaan met nieuw reglement
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Tielt wil wildgroei aan automatenshops tegengaan met nieuw reglement

Met een nieuw reglement wil het stadsbestuur van Tielt de wildgroei aan automaten(shops) tegengaan, vooral met het oog op het kernwinkelgebied. Volgens schepen van Lokale Economie Hedwig Verdoodt (CD&V) is er nood aan een wettelijk kader.
The post Tielt wil wildgroei aan automatenshops tegengaan met nieuw reglement appeared first on KW.be.

Lees meer »
Met dr. Vincent Van Belleghem verliest AZ Groeninge Kortrijk een gedreven arts
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Met dr. Vincent Van Belleghem verliest AZ Groeninge Kortrijk een gedreven arts

Op zaterdag 2 december wordt in de Kortrijkse Sint-Maartenskerk afscheid genomen van dr. Vincent Van Belleghem, anesthesist en urgentiearts, die op zaterdag 25 november op 58-jarige leeftijd thuis in Rollegem na ziekte overleden is. Hij was meer dan 25 jaar verbonden aan het AZ Groeninge waar hij laatst diensthoofd was van de spoedafdeling.
The post Met dr. Vincent Van Belleghem

Lees meer »