Krantenkoppen

Stad verplicht huisjesmelkers om affiche ‘onbewoonbaar’ op gevel te hangen

De stad Genk gaat strenger optreden tegen huisjesmelkerij. Verhuurders zullen zich moeten verantwoorden en worden verplicht een affiche tegen de gevel te plakken als het huis onbewoonbaar is.

Meer krantenkoppen in België

Britse vrouw leeft al jaren in verschrikkelijke omstandigheden: “Alles onder de schimmel, ik kon amper ademen”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Britse vrouw leeft al jaren in verschrikkelijke omstandigheden: “Alles onder de schimmel, ik kon amper ademen”

Een gepensioneerde Britse vrouw die anoniem wenst te blijven en door Britse media enkel ‘Mary’ wordt genoemd, blijkt al jaren in een ongelofelijk beschimmelde bungalow te wonen. Pas onlangs ontdekte een vriendin in welke schrikbarende omstandigheden de kwetsbare vrouw leefde. Foto’s van het huisje in Swindon grijpen recht naar de keel. Velen zetten nu alles op alles om de vrouw

Lees meer »

‘Stability AI zoekt koper’

21:15 Stability AI, het Britse bedrijf achter de AI-beeldgenerator Stable Diffusion, overweegt de verkoop van het bedrijf. De topman staat onder druk van investeerders, meldt het persbureau Bloomberg.

Lees meer »
Verklapte Nederlandse vertaling van boek over Britse koningshuis de naam van de “racistische royal”? Boek tijdelijk uit de rekken
VRT NWS
VRT NWS

Verklapte Nederlandse vertaling van boek over Britse koningshuis de naam van de “racistische royal”? Boek tijdelijk uit de rekken

De Nederlandse vertaling van een controversieel boek over de Britse royals is gisteren onmiddellijk uit de rekken gehaald. "Eindstrijd" vertelt "het pijnlijke verhaal van het Britse koningshuis dat in grote crisis verkeert. Vol exclusieve onthullingen". In de Nederlandse vertaling zou een onthulling te veel geslopen zijn. Namelijk dat koning Charles degene zou zijn geweest die een opmerking zou hebben gemaakt

Lees meer »

Beurzen starten december met verlies

07:00 Na de zeer sterke novembermaand zetten de Aziatische beurzen een stapje terug. Beleggers kijken uit naar cijfers over de industriële activiteit in de eurozone en naar een toespraak van Fed-voorzitter …

Lees meer »
Fietser overleden na aanrijding door trein in Zele: “Al derde ongeval in vijf dagen tijd aan Oost-Vlaamse overweg”
VRT NWS
VRT NWS

Fietser overleden na aanrijding door trein in Zele: “Al derde ongeval in vijf dagen tijd aan Oost-Vlaamse overweg”

Aan een overweg in Zele is een fietser verongelukt toen hij wilde oversteken, ondanks het belsignaal, het rode licht en de gesloten slagbomen. Het treinverkeer tussen Dendermonde en Lokeren ligt stil. "Het is al het derde ongeval aan een spoorweg in Oost-Vlaanderen in nog geen week", zegt Frédéric Petit van spoorwegbeheerder Infrabel, "ook al blijven we iedereen waarschuwen". Eerder deze

Lees meer »
Geseinde passagiers konden vandaag op de luchthaven ontkomen: servers van politie lagen hele dag plat
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Geseinde passagiers konden vandaag op de luchthaven ontkomen: servers van politie lagen hele dag plat

Politiezones over het hele land konden een hele dag geen opzoekingen verrichten of processen-verbaal opstellen, door de combinatie van een elektriciteitspanne en werken aan het hoofdkantoor van de Federale Politie in Brussel. Dat laten bronnen aan onze redactie weten en wordt bevestigd door de woordvoerder van de Federale Politie. Zélfs controles op geseinde passagiers in de luchthaven vonden niet plaats.

Lees meer »
Dirk De fauw: “Als drugstrafieken zich naar Zeebrugge verleggen, krijgen politie en douane extra manschappen”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Dirk De fauw: “Als drugstrafieken zich naar Zeebrugge verleggen, krijgen politie en douane extra manschappen”

“Als de drugtrafieken zich van Antwerpen naar Zeebrugge verleggen, krijgen douane en federale politie extra manschappen voor onze haven. Dat hebben de premier en de minister van Binnenlandse Zaken mij beloofd”, zei de Brugse burgemeester Dirk De fauw (CD&V) tijdens de gemeenteraad dinsdagavond.
The post Dirk De fauw: “Als drugstrafieken zich naar Zeebrugge verleggen, krijgen politie en douane extra manschappen”

Lees meer »
Jonge ouders planten bomen
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Jonge ouders planten bomen

Al sinds 2003 krijgen jonge ouders de gelegenheid om een boom te planten in Bergelen. Dit jaar werden de ouders van 295 kinderen geboren tussen 1 september 2022 en 31 augustus 2023 uitgenodigd. Bergelen is sinds vorige zondag opnieuw 240 bomen rijker.
The post Jonge ouders planten bomen appeared first on KW.be.

Lees meer »