Krantenkoppen

Staking bij AB InBev in Tienen en Leuven is voorbij

De staking bij bierbrouwer AB InBev is voorbij. Dat melden de vakbonden. Vorige week donderdag en vrijdag werd in verschillende sites en depots van de brouwer gestaakt. De productie is nu weer opgestart in de brouwerijen van Leuven en Hoegaarden, nadat de werknemers van de vestiging in Jupille vrijdag het werk al hervatten.

Meer krantenkoppen in België

Voor elke klas een boom op de speelplaats
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Voor elke klas een boom op de speelplaats

“De leerlingen van onze scholengemeenschap maakten van ons pastoraal jaarthema ‘Wondere Ruimte’ een eigentijds thema ‘Geef ons een plaats in de ruimte’”, zegt directeur van de Lendeledense Prizma Middenschool Rik Duchi. “Ze realiseerden dat door een affiche te ontwerpen én voor elke klas een boom in een pot te planten op de speelplaats.”
The post Voor elke klas een boom

Lees meer »
37.000 werklozen komen in aanmerking voor de verplichte gemeenschapsdienst, maar slechts ‘handvol’ mensen voerden effectief uit
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

37.000 werklozen komen in aanmerking voor de verplichte gemeenschapsdienst, maar slechts ‘handvol’ mensen voerden effectief uit

De omstreden gemeenschapsdienst blijkt een flop. Slechts een ‘handvol’ langdurig werklozen moesten de laatste twee jaar zo’n werk uitvoeren. Die ‘handvol’ is héél letterlijk te nemen. “Ik weet niet of het er drie, vier of vijf zijn”, moest minister van Werk Jo Brouns (CD&V) toegeven. Nochtans komen er meer dan 37.000 Vlamingen in aanmerking. “Dit is schuldig verzuim van de

Lees meer »
Margriet Hermans blikt in ‘Mijn eerste reis’ terug op zware burn-out: “Half jaar op een camping in Spanje geleefd”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Margriet Hermans blikt in ‘Mijn eerste reis’ terug op zware burn-out: “Half jaar op een camping in Spanje geleefd”

“Niemand zag mijn kwaliteiten. Nooit en nergens.” In ‘Mijn eerste reis’ keert Margriet Hermans (69) donderdag terug naar 1979, toen ze in Madrid probeerde recht te krabbelen na een zware burn-out. Een aartsmoeilijke periode, maar uiteindelijk volgde de ‘catharsis van haar leven’. “Ik heb in Spanje mijn spaarcenten opgeleefd, en dat waren er echt niet veel.”

Lees meer »
Naakte man stapt op attractie in Disneyland: “Jij idioot!”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Naakte man stapt op attractie in Disneyland: “Jij idioot!”

Een naakte man heeft maandag in Disneyland Californië voor opschudding gezorgd. Hij betrad een attractie met water en zwom daar ook eventjes in rond. Voorbijgangers konden hun ogen niet geloven, maar lang duurde het schouwspel echter niet. De politie kwam de naakte man al snel oppakken. Waarom hij het deed, is nog niet duidelijk.

Lees meer »
Kerstcorrida trekt alle registers open
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Kerstcorrida trekt alle registers open

De gemeente Deerlijk beleeft in het weekend van 16 en 17 december haar sportieve hoogdagen met de Kerstcorrida. De massaloop voor het goede doel staat voor de 40ste keer op het programma en wordt een tweedaagse. De organisatoren rekenen stilletjes op een nieuw deelnemersrecord. Twee sportieve hoogdagen in plaats van één. Er zal dit jaar
The post Kerstcorrida trekt alle

Lees meer »
Oorlogsjournalist Rudi Vranckx: “De constante dreiging die je voelt, is op psychologisch vlak heel intens”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Oorlogsjournalist Rudi Vranckx: “De constante dreiging die je voelt, is op psychologisch vlak heel intens”

Vanaf deze maand staat Rudi Vranckx (63) in de Vlaamse zalen met de voorstelling ‘Kleine helden’, waarin persoonlijke verhalen over oorlog worden geïllustreerd met beelden en lichter worden gemaakt door livemuziek. Zijn nu 35 jaar durende carrière als oorlogsreporter leverde veel van die verhalen op, maar woog ook zwaar op zijn privéleven, zo vertelt hij aan ‘Story’.

Lees meer »