Krantenkoppen

Staking bij AB InBev is voorbij: alle productiesites draaien opnieuw

De staking bij bierbrouwer AB InBev is voorbij. Dat melden de vakbonden. De productie in alle brouwerijen is weer opgestart, en ook de depots zijn opnieuw operationeel.

Meer krantenkoppen in België

“Rivieren moeten opnieuw kronkelen om wateroverlast tegen te gaan”: wetenschapsjournalist Jacotte Brokken legt uit 
VRT NWS
VRT NWS

“Rivieren moeten opnieuw kronkelen om wateroverlast tegen te gaan”: wetenschapsjournalist Jacotte Brokken legt uit 

"Als rivieren meer zouden meanderen, dan zou er minder wateroverlast zijn", stelt wetenschapsjournalist Jacotte Brokken in "Goeiemorgen morgen!" op Radio2. In de jaren 70 en 80 werden er veel rivieren in Vlaanderen rechtgetrokken. Dat was makkelijker voor de scheepvaart en om watermolens te laten werken. "Maar voor mens en dier heeft dat rechttrekken van de waterlopen grote gevolgen."

Lees meer »
Hartverwarmende actie bij ‘Beste Frituur’: zelfs andere frituren roepen op om te stemmen voor ongeneeslijk zieke Jürgen
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Hartverwarmende actie bij ‘Beste Frituur’: zelfs andere frituren roepen op om te stemmen voor ongeneeslijk zieke Jürgen

In Maldegem krijgt de zoektocht van het Nieuwsblad naar de Beste Frituur van Vlaanderen een verrassende warme wending. Jessica Vandendreschs van ‘t Frietpunt – de winnaar van de voorbije drie edities – roept samen met enkele collega’s op om massaal voor ’t Meulentje te stemmen. Jürgen, de man van uitbaatster Sabrina Vandewoestyne, heeft namelijk terminale pancreaskanker.

Lees meer »
Belipro heeft vergunning beet voor twee woontorens op oude Callewier-site in Heule
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Belipro heeft vergunning beet voor twee woontorens op oude Callewier-site in Heule

Projectontwikkelaar Belipro heeft een belangrijke horde genomen in het bouwproject Avenue Rouge op de Callewier-site in Heule. In maart had het zijn plannen voorgesteld om er in totaal 37 wooneenheden neer te poten, gespreid over zes woontorens. Belipro heeft nu de vergunning beet om alvast twee van die zes woontorens te gaan bouwen. Alleen de beroepsprocedure, die nog loopt tot

Lees meer »
Vlaanderen stopt adoptie van kinderen uit drie landen
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Vlaanderen stopt adoptie van kinderen uit drie landen

Voor heel wat kandidaat-adoptiegezinnen breken onzekere tijden aan nu het niet meer mogelijk zal zijn om kinderen te adopteren vanuit Gambia, Haïti en Marokko. Dat is het gevolg van een intensieve screening van alle herkomstlanden waar Vlaanderen mee samenwerkt in het kader van interlandelijke adoptie.

Lees meer »
Spoorwegpolitie heeft sinds begin vorig jaar 220 ‘zichtbaarheidsacties’ uitgevoerd
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Spoorwegpolitie heeft sinds begin vorig jaar 220 ‘zichtbaarheidsacties’ uitgevoerd

De Federale Spoorwegpolitie (SPC) heeft sinds maart vorig jaar 220 zichtbaarheidsacties uitgevoerd. Donderdag werden de resultaten van het veiligheidsinitiatief voorgesteld. Door de aanwezigheid van agenten in treinen en metro’s en in de stations wil de Spoorwegpolitie de zichtbaarheid verhogen, treinbegeleiders bijstaan en het veiligheidsgevoel van reizigers verbeteren. “Iedereen die de trein neemt, zal merken dat deze acties resultaat opleveren”, zegt

Lees meer »
AZ West Veurne anticipeert op de toenemende vergrijzing en legt patiënten afdeling geriatrie extra in de watten tijdens Ouderenweek
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

AZ West Veurne anticipeert op de toenemende vergrijzing en legt patiënten afdeling geriatrie extra in de watten tijdens Ouderenweek

De stijgende trend van de vergrijzing van de bevolking zet zich door en die is bijzonder goed merkbaar in de regio Westhoek/Westkust. Dat brengt met zich mee dat ook alle ziekenhuizen in ons land worden geconfronteerd met een stijging van het aantal oudere patiënten. In 2025 zal het aantal oudere zorgvragers zo’n 50% van de gehospitaliseerde patiënten bedragen en in

Lees meer »
KIJK. Djokovic krijgt het aan de stok met rumoerige fans én dopingcontroleur: “Anderhalf uur voor de match wil ik niet getest worden”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

KIJK. Djokovic krijgt het aan de stok met rumoerige fans én dopingcontroleur: “Anderhalf uur voor de match wil ik niet getest worden”

Een woelige kwartfinale van de Davis Cup voor Novak Djokovic (36). De Serviër kreeg het tijdens zijn wedstrijd tegen Cameron Norrie aan de stok met rumoerige Britse fans, maar ook ervoor had ‘Nole’ zich al opgewonden. Anderhalf uur voor aanvang van de match weigerde hij namelijk een dopingcontrole. “Het is de eerste keer in 20 jaar dat ze mij voor

Lees meer »
‘Kampioen zijn blijft plezant’: in 4 minuten (!) schreven 284 ploegen zich in voor derde quiz over populairste Vlaamse serie
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

‘Kampioen zijn blijft plezant’: in 4 minuten (!) schreven 284 ploegen zich in voor derde quiz over populairste Vlaamse serie

‘F.C. De Kampioenen’ is, zelfs meer dan 12 jaar na de laatste aflevering, hot: in nauwelijks 4 minuten schreven 284 ploegen zich in voor de derde editie van de ‘Boma Sausage Challenge Cup’, een quiz met enkel en alleen vragen over de populaire serie. De dagschotels zullen er ongetwijfeld overdadig schuimen en bij een lastige vraag zal een afkeurende ‘man-man-man’

Lees meer »
Leen Corneillie ziet Vlamvo C bovenin meedraaien
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Leen Corneillie ziet Vlamvo C bovenin meedraaien

Met slechts één verliesmatch op de teller draait de jonge C-ploeg van Vlamvo Vlamertinge vlot mee bovenin de rangschikking in reeks Promo 2. Coach Leen Corneillie bewijst na haar succesvolle spelerscarrière ook als coach uit het goede hout gesneden te zijn.
The post Leen Corneillie ziet Vlamvo C bovenin meedraaien appeared first on KW.be.

Lees meer »
Halve thuiscross voor Miles Gevaert in Kortrijk
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Halve thuiscross voor Miles Gevaert in Kortrijk

Kuurnenaar Miles Gevaert rijdt zondag een halve thuiscross. Hij gaat van start in de Caps Urban Cross in Kortrijk, een wedstrijd van de X2O Trofee. Hij is bijzonder gemotiveerd en heeft er toch wel bewust naar gepiekt.
The post Halve thuiscross voor Miles Gevaert in Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »
Keytrade Trail doet voor tweede keer Knokke-Heist aan: “Interesse voor deze events groeit”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Keytrade Trail doet voor tweede keer Knokke-Heist aan: “Interesse voor deze events groeit”

De Keytrade Trail Knokke-Heist vormt een onderdeel van de zevenvoudige Nature Trail Series, een bundel van natuurlopen. Op zondag 26 november passeert men voor de tweede keer in Knokke-Heist. “De grote diversiteit in het parcours maakt het vooral zeer interessant”, vindt Greg Broekmans van organisator Golazo Sports.
The post Keytrade Trail doet voor tweede keer Knokke-Heist aan: “Interesse voor deze

Lees meer »
Wint Jolien Verfaille uit Wervik voor de vijfde keer in Blokken?
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Wint Jolien Verfaille uit Wervik voor de vijfde keer in Blokken?

Bij veel mensen in Wervik wordt met spanning de deelname van Jolien Verfaille aan het populaire programma Blokken op VRT 1 op de voet gevolgd. Ze won al vier keer op rij. Daarmee kon ze al 4.000 euro en een televisietoestel binnenrijven.
The post Wint Jolien Verfaille uit Wervik voor de vijfde keer in Blokken? appeared first on KW.be.

Lees meer »
“We hebben je niet meer nodig”: optreden wordt stopgezet nadat frontman en gitarist van rockband met elkaar op de vuist gaan
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

“We hebben je niet meer nodig”: optreden wordt stopgezet nadat frontman en gitarist van rockband met elkaar op de vuist gaan

Het zat er volgens verschillende fans al langer aan te komen: de bandleden van The Brian Jonestown Massacre hebben hun tournee door Australië en Nieuw-Zeeland geannuleerd. De populaire rockband maakte die beslissing nadat er dinsdag tijdens een concert in Melbourne een intens gevecht uitbrak tussen frontman Anton Newcombe en Ryan Van Kriedt.

Lees meer »