Krantenkoppen

Sven Pichal mag gevangenis met enkelband verlaten en trekt naar ‘nieuwe verblijfplaats’: “De tijd was rijp”

Sven Pichal (44) mag de gevangenis met een enkelband verlaten. Verdere opsluiting bleek niet meer nodig: de psychiatrische verslagen zijn afgerond en de gewezen radiomaker werkte volgens zijn advocaten goed mee aan het onderzoek, dat zich in een eindfase bevindt. Waar trekt Pichal nu naartoe? Walter Damen en Davina Simons van de verdediging reageren.

Meer krantenkoppen in België

PORTRET. Wie is sultan Al Jaber, de oliebaron die belooft dat hij ons klimaat zal redden?
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

PORTRET. Wie is sultan Al Jaber, de oliebaron die belooft dat hij ons klimaat zal redden?

Sultan Ahmed Al Jaber (50), de voorzitter van de VN-klimaattop die morgen van start gaat, is CEO van het staatsoliebedrijf van Abu Dhabi én oprichter van het staatsbedrijf voor hernieuwbare energie. Met die spreidstand oogstte hij al wereldwijd kritiek, nog voordat aan het licht kwam dat hij olie- en gasdeals probeerde te sluiten tijdens de voorbereidende gesprekken. Kan een oliebaron

Lees meer »
Winterpret in De Haan en Wenduine
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Winterpret in De Haan en Wenduine

Zowel in De Haan als in Wenduine kan je straks weer terecht voor onvervalste winterpret met tal van leuke thema-avonden en live optredens. Beide krijgen ook weer een energiezuinige schaatspiste met natuurijs. De piste in de Potinière opent al op 15 december, voor schaatsplezier op de Markt van Wenduine is het wachten tot 20 december. Andere vaste ingrediënten zijn onder

Lees meer »
Boer Ronny (66) is de luis in de pels van Paul Gheysens: “Nog voor geen miljoen verkoop ik aan die dikke nekken”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Boer Ronny (66) is de luis in de pels van Paul Gheysens: “Nog voor geen miljoen verkoop ik aan die dikke nekken”

Wie aan Knokke-Heist denkt, denkt aan hippe beachbars, roze polo’s en dikke bakken door de straten. Dat Paul Gheysens net in de kustgemeente een golfterrein met alles erop en eraan wil aanleggen, hoeft dan ook niet te verbazen. De ganse discussie rond de aanleg werd al de ‘Golfoorlog’ gedoopt. En in al dat juridisch geweld zit ook één opvallende figuur

Lees meer »
Oudejaarsavond met ‘Glenn Robbins and Friends’ in een tent in Kanegem: “Slechts 85 euro, all-in, tot 3 uur in de morgen!”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Oudejaarsavond met ‘Glenn Robbins and Friends’ in een tent in Kanegem: “Slechts 85 euro, all-in, tot 3 uur in de morgen!”

Ben je nog vrij op zondag 31 december? Heb je nog geen plannen of zit je met schrik dat je alleen of met zijn twee die avond moet doorbrengen? Dan hebben we goed nieuws, want zanger Glenn Robbins uit Kanegem organiseert een oudejaarsavondfeest ‘Glenn Robbins and Friends’ op hun domein in een stemmige feesttent in de Kleine Ruiseledestraat 1 in

Lees meer »
“Dom, irrelevant, racistisch”: moeder van Beyoncé furieus na opmerkingen over witte huidskleur van dochter
VRT NWS
VRT NWS

“Dom, irrelevant, racistisch”: moeder van Beyoncé furieus na opmerkingen over witte huidskleur van dochter

Tina Knowles, de moeder van zangeres Beyoncé, heeft zwaar uitgehaald naar mensen die commentaar hadden op de verschijning van Beyoncé afgelopen weekend. Mensen vonden dat Beyoncé met haar kledij en haar platinablonde haar "per sé wit" wilde zijn. Dat schoot in het verkeerde keelgat. "Jaloezie en racisme, seksisme, dubbele standaarden… In plaats van dat jullie haar vieren of haar negeren.

Lees meer »
Izegemse Liga 1-ploeg treft nieuwkomer Groot-Bijgaarden
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Izegemse Liga 1-ploeg treft nieuwkomer Groot-Bijgaarden

De handbalheren uit Liga 1 staan momenteel zevende in de competitie. Zondag trekken ze naar nieuwkomer Groot-Bijgaarden dat met één puntje minder net onder de Izegemnaren gerangschikt staat. De ambitie is om het, na een leerrijk seizoen, dit jaar beter te doen. “Volgens mij mogen we tevreden terugkijken op wat we al hebben neergezet dit
The post Izegemse Liga 1-ploeg

Lees meer »
Ex-vrouw van seriedoder Michel Fourniret opnieuw voor assisen voor drie moorden: zal ze weer onverwachte onthullingen doen?
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Ex-vrouw van seriedoder Michel Fourniret opnieuw voor assisen voor drie moorden: zal ze weer onverwachte onthullingen doen?

Monique Olivier (75) – de ex-vrouw van de in 2021 overleden seriedoder Michel Fourniret (79) – staat vanaf vandaag voor assisen in het Franse departement Hauts-de-Seine, ten westen van Parijs. Ze wordt beschuldigd van medeplichtigheid aan het ontvoeren en doden van Estelle Mouzin in 2003, Joanna Parrish in 1990 en Marie-Angèle Domèce in 1988. Families van de slachtoffers hopen dat

Lees meer »
Project ‘Family ProEf’ zorgt dat iedereen automatisch de geboortepremie krijgt
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Project ‘Family ProEf’ zorgt dat iedereen automatisch de geboortepremie krijgt

Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits kwam naar Wingene om het project voor de automatische uitbetaling van de geboortepremies officieel te bekrachtigen. Ouders ontvangen vanaf nu hun geboortepremie automatisch en hoeven zich geen zorgen te maken over de administratieve formaliteiten.
The post Project ‘Family ProEf’ zorgt dat iedereen automatisch de geboortepremie krijgt appeared first on KW.be.

Lees meer »
Huwelijk met gemeenschap van goederen biedt beste bescherming voor vrouwen
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Huwelijk met gemeenschap van goederen biedt beste bescherming voor vrouwen

Als een wettelijk samenwonend koppel uit elkaar gaat, dan wordt vooral de economisch zwakkere partner daar de dupe van. Vaak is dat een vrouw. Hetzelfde geldt voor getrouwde koppels met scheiding van goederen. Dat blijkt uit een studie die staatssecretaris voor Gelijke Kansen Marie-Colline Leroy (Ecolo) dinsdag voorstelt. Het huwelijk met gemeenschap van goederen biedt de beste bescherming.

Lees meer »
100 jaar geleden overleed schrijfster Virginie Loveling: “Ze
is aan een revival bezig en terecht” 
VRT NWS
VRT NWS

100 jaar geleden overleed schrijfster Virginie Loveling: “Ze is aan een revival bezig en terecht” 

Viriginie Loveling werd beroemd met haar oorlogsdagboeken uit ’14-’18 en schreef ook sterke psychologische romans met een vleugje gothic. Ze overleed op 1 december 1923. Dat eeuwfeest wordt met verschillende evenementen gevierd in Gent en haar boeken worden gelukkig heruitgegeven. Annelies Verbeke en Leen Huet, twee auteurs van vandaag, vertellen waarom ze fan zijn van Loveling.

Lees meer »