Krantenkoppen

Sven Pichal mag gevangenis verlaten met enkelband, parket gaat niet in beroep

Ex-radiopresentator Sven Pichal (44) mag de gevangenis verlaten met een enkelband. Dat heeft de raadkamer beslist. Dat bevestigt het parket van Antwerpen aan onze redactie.

Meer krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. N-VA wil in Wallonië opkomen
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

EXCLUSIEF. N-VA wil in Wallonië opkomen

N-VA plant om in Wallonië op te komen. Dat vertelt voorzitter Bart De Wever in een exclusief en uitgebreid gesprek met HLN. “Wij willen ons verhaal van confederalisme daar in de kiesstrijd én in het publieke debat brengen.” Hoe wil De Wever dat doen? En met welke gezichten?

Lees meer »
Provinciaal Informatiecentrum Tolhuis in Brugge sluit de deuren
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Provinciaal Informatiecentrum Tolhuis in Brugge sluit de deuren

Het Provinciaal Informatiecentrum Tolhuis op het Jan Van Eyckplein in Brugge sluit op zaterdag 23 december na 23 jaar de deuren. Het team van het informatiecentrum maakt in het voorjaar van 2024 de verhuis naar het gerestaureerde Provinciaal Hof op de Markt van Brugge. Europe Direct en het ondernemerscentrum van POM West-Vlaanderen blijven wel nog steeds actief vanuit het Tolhuis.<br

Lees meer »
Reisagenten zien meer Vlamingen vakantie boeken tijdens kerstvakantie
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Reisagenten zien meer Vlamingen vakantie boeken tijdens kerstvakantie

De Vlaamse reisagenten noteren al bijna 10 procent meer boekingen voor de kerstvakantie dan vorig jaar. Hoewel skiën populair blijft, kiezen meer Vlamingen voor alternatieve sneeuwbestemmingen in het noorden en exotische zonvakanties buiten Europa. Dat blijkt zaterdag uit cijfers van de Vereniging Vlaamse Reisbureaus (VVR).

Lees meer »
Poetin-aanhanger benoemd tot directeur Bolsjoj-theater
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Poetin-aanhanger benoemd tot directeur Bolsjoj-theater

De Russische overheid heeft vrijdag orkestmeester Valeri Gergiev gekozen als directeur van het wereldberoemde Bolsjoj-theater, te midden van een versnelde repressie van de culturele sector in Rusland sinds de agressie tegen Oekraïne. Gergiev is een bondgenoot van de Russische president Vladimir Poetin.

Lees meer »
Gebeten door een slang en op medisch advies moeten stoppen: deelnemers Britse realityshow krijgen het zwaar te verduren
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Gebeten door een slang en op medisch advies moeten stoppen: deelnemers Britse realityshow krijgen het zwaar te verduren

Het gaat grondig mis in het Britse programma ‘I’m a celebrity…get me out of here!’. In de realityreeks moeten deelnemers overleven in een Australische jungle, maar dat verloopt niet altijd volgens plan. Zo werd een deelnemer gebeten door een slang en afgevoerd naar het ziekenhuis. Twee andere kandidaten, waaronder Jamie Lynn Spears (32), moesten op medisch advies de reeks verlaten.

Lees meer »
De Wever over federale samenwerking met Vlaams Belang: “Voor mij is dat geen relevante partij om het verschil mee te kunnen maken”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

De Wever over federale samenwerking met Vlaams Belang: “Voor mij is dat geen relevante partij om het verschil mee te kunnen maken”

Bart De Wever die met N-VA in Wallonië wil opkomen tijdens de verkiezingen van 2024 was ongetwijfeld hét politieke nieuws van dit weekend. Door met zijn partij de Waalse grens over te steken, hoopt hij daar de boodschap van het confederalisme in het publieke debat te kunnen brengen. “Heel veel Franstaligen zijn dat hele linkse bestuur meer dan beu”, zei

Lees meer »
Meer dan 500 sportievelingen overwinnen Tiegemberg in achtertuin van trailfenomeen Karel Sabbe
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Meer dan 500 sportievelingen overwinnen Tiegemberg in achtertuin van trailfenomeen Karel Sabbe

Het schilderachtige Tiegem met haar uitdagende Tiegemberg is zaterdag 2 december ‘The place to be’ voor ruim 500 lopers en wandelaars. De vrieskou hield hen niet tegen. Twee jaar na de allereerste editie kunnen sportievelingen zich opnieuw uitleven tijdens de trailloop ‘Koning(in) van de Tiegemberg’. Ze kunnen daarbij kiezen uit de twee afstanden: 10 en 19 kilometer. “We zijn verheugd

Lees meer »
“Hij kon de pijn in haar ogen niet verdragen”: vader gaat door het lint nadat vermeende aanrander van dochter vrijuit gaat
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Hij kon de pijn in haar ogen niet verdragen”: vader gaat door het lint nadat vermeende aanrander van dochter vrijuit gaat

Een 50-jarige vader heeft bekend dat hij maandagavond brandbommen heeft aangestoken aan het huis van een bewoner van de Prins Philiplaan in Sint-Pauwels. Hij kon het naar eigen zeggen niet verkroppen dat de man niet werd vervolgd voor het vermeend misbruik van zijn dochter. “Hij kon de pijn en tranen van zijn dochter niet langer aanzien”, vertelt de moeder van

Lees meer »