Krantenkoppen

Trap van Gents sociaal woonblok stort in, bewoners komen er met de schrik vanaf

In Gent is de trap van een wooncomplex met sociale woningen ingestort. Twee bewoners waren op het moment van de feiten aan de trap, maar kwamen er met de schrik vanaf. De instorting gebeurde in het gebouw waar afgelopen zomer balustrades van enkele balkons los bleken te zitten, twee jonge mensen vielen toen vijf meter diep en liepen lichte verwondingen op. Net vandaag geeft Gent opnieuw toelating om de balkons te gebruiken.

Meer krantenkoppen in België

Aantal dreigingsmeldingen vervijfvoudigd na Hamas-aanval van 7 oktober: Vlaamse burgemeesters grijpen in
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Aantal dreigingsmeldingen vervijfvoudigd na Hamas-aanval van 7 oktober: Vlaamse burgemeesters grijpen in

Het nieuwste rapport van het OCAD werpt een zeer nauwkeurige blik op de stijgende binnenlandse spanning. In de vijf weken na de aanval van 7 oktober door Hamas op Israëlische doelwitten waren er in België 69 terreurdreigementen. Daarvan hebben er liefst 39 een rechtstreekse link met het Israëlisch-Palestijns conflict. Burgemeesters moeten een toenemend aantal verdachte individuen in het oog zien

Lees meer »
TERUGLEZEN ISRAËL. 14 gijzelaars vrijgelaten door Hamas
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

TERUGLEZEN ISRAËL. 14 gijzelaars vrijgelaten door Hamas

Lees hier al het nieuws van woensdag 29 november terug over de oorlog tussen Hamas en Israël. De Nederlandse Israëliër Ofir Engel (18) is na 54 dagen vrijgelaten. Engel maakte deel uit van een groep van tien Israëlische en vier Thaise gijzelaars die Hamas woensdag liet gaan. “We zijn heel blij en enthousiast. Het was een moeilijke tijd. We hebben

Lees meer »
Gebeten door slang of gestopt op medisch advies: Britse avonturenshow loopt compleet uit de hand
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Gebeten door slang of gestopt op medisch advies: Britse avonturenshow loopt compleet uit de hand

Het gaat grondig mis in het Britse programma ‘I’m a celebrity…get me out of here!’. In de realityreeks moeten deelnemers overleven in een Australische jungle, maar dat verloopt niet altijd volgens plan. Zo werd een deelnemer gebeten door een slang en afgevoerd naar het ziekenhuis. Twee andere kandidaten, waaronder Jamie Lynn Spears (32), moesten op medisch advies de reeks verlaten.

Lees meer »
Oekraïne haalt Russische drones neer
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Oekraïne haalt Russische drones neer

De Oekraïense luchtafweer heeft woensdagnacht 21 drones neergehaald van het Russische leger, zo meldt de luchtmacht in Kiev. Het ministerie van Defensie in Moskou beweert ook dat Kiev Russische regio’s met de onbemande luchtvaartuigen aanviel. Zo zou in de omgeving van Moskou een drone neergehaald zijn. Hierdoor raakten in de Russische regio Belgorod twee leden van een plaatselijke militie gewond.

Lees meer »
Heel wat bijval voor pop-upcafé CD&V
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Heel wat bijval voor pop-upcafé CD&V

CD&V organiseerde onlangs een pop-upcafé in het vroegere café De Weunwaegne. “Bedoeling was om in het kader van de naderende gemeenteraadsverkiezingen mensen te leren kennen in een ongedwongen sfeer en ook mogelijke kandidaten voor de versterking van onze lijst te leren kennen. We hebben ondertussen al een 5-tal mogelijke kandidaten, maar het staat nog niet
The post Heel wat bijval

Lees meer »
Voormalig president Jimmy Carter en alle vijf nog levende first ladies aanwezig op begrafenis van Rosalynn Carter
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Voormalig president Jimmy Carter en alle vijf nog levende first ladies aanwezig op begrafenis van Rosalynn Carter

Hij verschijnt nog zelden in het openbaar, maar voormalig Amerikaans president Jimmy Carter (99) was dinsdag wel aanwezig op de herdenkingsdienst voor zijn overleden vrouw Rosalynn. Ook latere presidenten als Bill Clinton en Joe Biden tekenden present, net als alle vijf nog levende first ladies Laura Bush, Hillary Clinton, Michelle Obama, Melania Trump en Jill Biden.

Lees meer »
Vijfde (H)eerlijk Welzijnsontbijt
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Vijfde (H)eerlijk Welzijnsontbijt

De pastorale eenheid Elisabet organiseert op zondag 3 december het vijfde (H)eerlijk Welzijnsontbijt, onder de noemer ‘Samen tegen Armoede’. Het ontbijt wordt geserveerd van 8 tot 10 uur in de feestzaal van Ter Deeve, Bonestraat 24. Er wordt gewerkt in twee shifts, van 8 tot 9 uur en van 9 tot 10 uur. Volwassenen betalen
The post Vijfde (H)eerlijk Welzijnsontbijt

Lees meer »