Krantenkoppen

Twee militaire voertuigen rijden in gracht in Turnhout en Kasterlee tijdens grote legeroefening

Tijdens de grote legeroefening die aan de gang is in de Kempen, zijn twee militaire voertuigen in de gracht beland. Ze reden waarschijnlijk achter elkaar en zijn in dezelfde gracht gereden, in Kasterlee en even verderop, net over de grens in Turnhout. Daardoor raakte de wanden van de gracht beschadigd, en moet de gemeente die schade herstellen.

Meer krantenkoppen in België

Grote Markt werd slechts enkele jaren geleden vernieuwd, maar nu al doemen loszittende en kapotte tegels op
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Grote Markt werd slechts enkele jaren geleden vernieuwd, maar nu al doemen loszittende en kapotte tegels op

De vernieuwde Grote Markt en Generaal Baron Jacquesstraat in Diksmuide werden op het einde van vorige legislatuur nog geopend. Nu al zitten er op meerdere plaatsen beschadigde of loszittende tegels. Het probleem werd maandagavond aangekaart op de gemeenteraad.
The post Grote Markt werd slechts enkele jaren geleden vernieuwd, maar nu al doemen loszittende en kapotte tegels op appeared first on

Lees meer »
Lezers reageren op de Vlaamse klassenblindheid:  ‘Ik heb over veel dingen mordicus gezwegen, deels om niet als marginaal versleten te worden’
De Standaard
De Standaard

Lezers reageren op de Vlaamse klassenblindheid: ‘Ik heb over veel dingen mordicus gezwegen, deels om niet als marginaal versleten te worden’

Kersvers voorzitter van Vooruit Melissa Depraetere komt uit een arbeidersgezin en is daar fier op. Geen enkele lezer die reageerde op het blogstuk dat collega Inge Schelstraete daar vorige week over schreef, vindt dat België anno 2023 klassenblind is. Maar eentonig waren de reacties allerminst: het woord ‘klasse’ riep bij velen levendige, en niet altijd aangename, herinneringen op. Maar ook

Lees meer »
KIJK. ‘KDB’ tussen de sterren: De Bruyne ging in Abu Dhabi graag op de foto met onder anderen Sharapova en Ronaldo
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

KIJK. ‘KDB’ tussen de sterren: De Bruyne ging in Abu Dhabi graag op de foto met onder anderen Sharapova en Ronaldo

Kevin De Bruyne (32) heeft een opvallende acte de présence gegeven tijdens de GP Formule 1 van Abu Dhabi. De geblesseerde Rode Duivel amuseerde er zich duidelijk kostelijk. Hij danste onder meer met Tiktok-fenomeen ‘Noelgoescrazy’ en poseerde graag voor foto’s met celebrities. Op z’n social media deelde ‘KDB’ gretig kiekjes met MMA-ster Khabib Nurmagomedov, ex-tennisster Maria Sharapova en de Braziliaanse

Lees meer »
89 Belgen geëvacueerd uit Gaza
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

89 Belgen geëvacueerd uit Gaza

Sinds woensdag zijn 89 Belgen en hun aanverwanten geëvacueerd uit de Gazastrook. Premier Alexander De Croo, die op tweedaags bezoek is in de regio, dankte vrijdag in Caïro de Egyptische president Abdel Fattah al-Sissi voor de bemiddeling.

Lees meer »
Moeder gebruikt slim trucje om dochter ongemerkt te volgen tijdens haar eerste schoolreis: “Het gaf me veel gemoedsrust”
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Moeder gebruikt slim trucje om dochter ongemerkt te volgen tijdens haar eerste schoolreis: “Het gaf me veel gemoedsrust”

Toen het dochtertje van Shaylin Martin thuiskwam met een briefje waarop stond dat ze op schoolreis zou gaan naar de zoo, sloeg de vertwijfeling toe bij de Amerikaanse mama. Ze wilde haar dochter dolgraag mee laten gaan, maar wilde haar ook heel graag in het oog houden. Shaylin kon echter geen dagje vrijaf nemen om chaperonne te spelen in de

Lees meer »
RAPPORT. Het profiel van mensen die zelfmoord plegen is complete spiegelbeeld van zij die een poging ondernamen
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

RAPPORT. Het profiel van mensen die zelfmoord plegen is complete spiegelbeeld van zij die een poging ondernamen

Elke dag ondernamen in 2022 25 Vlamingen een zelfmoordpoging – opvallend genoeg vooral jonge vrouwen. Van de tieners die jonger zijn dan 18 jaar en zichzelf van het leven willen beroven is zelfs 70 procent een meisje. Ondanks dat duizelingwekkende cijfer is het aantal suïcidepogingen de laatste twee decennia wel met een kwart gedaald. Hoe komt dat? En vooral: wat

Lees meer »
Gemeentelijke kinderopvang De Buidel viert twintigste verjaardag: “Kinderen krijgen hier inspraak”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Gemeentelijke kinderopvang De Buidel viert twintigste verjaardag: “Kinderen krijgen hier inspraak”

Vrijdag 1 december is het exact twintig jaar geleden dat de gemeentelijke kinderopvang De Buidel zijn deuren opende. Dat wordt vrijdag uiteraard gevierd samen met de begeleiders, de kinderen, hun ouders en het gemeentebestuur.
The post Gemeentelijke kinderopvang De Buidel viert twintigste verjaardag: “Kinderen krijgen hier inspraak” appeared first on KW.be.

Lees meer »
Maand van de waarheid
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Maand van de waarheid

Na dit weekend is de reguliere competitie van de Jupiler Pro League ‘23-‘24 precies halfweg. Club staat vandaag zevende, geen Champions play-offs dus. Enkel als Club wint in Leuven en Cercle Brugge thuis verliest van Eupen, kan blauw-zwart zich alsnog halfweg in de top 6 wringen. En dan is het nog maar de vraag of
The post Maand van de

Lees meer »
Israëlische gijzelaar (85) confronteerde Hamasleider tijdens gevangenschap: “‘Ben je niet beschaamd?’, vroeg ik hem”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Israëlische gijzelaar (85) confronteerde Hamasleider tijdens gevangenschap: “‘Ben je niet beschaamd?’, vroeg ik hem”

De 85-jarige Yocheved Lifshitz, een van de eerste Israëlische gijzelaars die door Hamas werd vrijgelaten, heeft in een interview onthuld dat ze de leider van de terreurgroep Yahya Sinwar ontmoette tijdens haar gevangenschap in Gaza. Sterker nog: Lifshitz was niet bang om Sinwar te confronteren met zijn rol bij de verrassingsaanval van 7 oktober. “Ik vroeg hem of hij niet

Lees meer »
Spielerei
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Spielerei

Lien Vansteenbrugge vertelt over haar leven in Tielt.
The post Spielerei appeared first on KW.be.

Lees meer »
Het kraakt in Kiev: Zelensky in clinch met legerchef, zijn populariteit daalt drastisch en Oekraïne lijdt grote verliezen. Kolonel Housen analyseert
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Het kraakt in Kiev: Zelensky in clinch met legerchef, zijn populariteit daalt drastisch en Oekraïne lijdt grote verliezen. Kolonel Housen analyseert

Oekraïense president Zelensky ligt op ramkoers met legerstafchef Valerij Zaloezjnyj. De verwijten vliegen heen en weer en in een peiling is Zaloezjny zelfs dubbel zo populair als Zelensky. Nu de oorlog stilaan vastloopt, barst de interne strijd helemaal los. Wat betekent dit voor de oorlog? En waarover gaat de ruzie? “Deze boodschap kan Zelensky zijn job kosten”, zegt oud-kolonel Roger

Lees meer »