Krantenkoppen

Uiterst rechtse populist Milei wordt nieuwe president van Argentinië

Javier Milei, ultraliberaal en populist, wordt vanaf 10 december de nieuwe president van Argentinië. Zijn tegenkandidaat Sergio Massa, de huidige minister van Economie, heeft zondagavond zijn nederlaag in de tweede ronde erkend en Milei gelukgewenst. De nieuwe president wil werken aan de heropbouw van Argentinië, maar waarschuwde tegelijk "dat daarbij geen ruimte is voor halve maatregelen".

Meer krantenkoppen in België

RECONSTRUCTIE. De rel van de week: hoe geraakten de namen van ‘racisten’ Charles en Kate in de Nederlandse vertaling van een royaltyboek?
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

RECONSTRUCTIE. De rel van de week: hoe geraakten de namen van ‘racisten’ Charles en Kate in de Nederlandse vertaling van een royaltyboek?

De uitgeverswereld is momenteel zélf in een thriller beland. Het plot: wat is er in godsnaam gebeurd met de Nederlandse versie van het royaltyboek ‘Endgame’? Plots stonden daar de namen van ‘royal racists’ Charles en Kate. De schrijver verwijst naar de vertaler, de vertaler kaatste de bal terug, maar iémand moet het gedaan hebben. We presenteren u: Cluedo met een

Lees meer »
Theater Kleiem in ‘24 op de planken met ‘De kat in de kelder’: “Geen ordinaire billenkletser”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Theater Kleiem in ‘24 op de planken met ‘De kat in de kelder’: “Geen ordinaire billenkletser”

Theater Kleiem is gestart met de repetities voor zijn volgende productie ‘De kat in de kelder’. Het stuk zal tijdens de krokusvakantie zesmaal opgevoerd worden in de gemeentelijke sporthal van Zuienkerke, Philippe De Meurisse maakte zijn rentree als regisseur.
The post Theater Kleiem in ‘24 op de planken met ‘De kat in de kelder’: “Geen ordinaire billenkletser” appeared first on

Lees meer »
Minister Demir vraagt overzicht en risicoanalyse van aantal Chinese omvormers in Vlaanderen
VRT NWS
VRT NWS

Minister Demir vraagt overzicht en risicoanalyse van aantal Chinese omvormers in Vlaanderen

Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) vraagt aan de netbeheerders om het aantal Chinese omvormers in kaart te brengen. Ze reageert daarmee op het nieuws dat China technisch in staat is om ons elektriciteitsnet aan te vallen via omvormers van installaties van zonnepanelen. Die zijn steeds vaker afkomstig van Chinese bedrijven. Demir heeft ook aan de bevoegde federale diensten

Lees meer »
Astrid Coppens is 40 en viert tien jaar samen met Bram: “Geen botox voor mij, ik wil er niet uitzien als een konijn”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Astrid Coppens is 40 en viert tien jaar samen met Bram: “Geen botox voor mij, ik wil er niet uitzien als een konijn”

Astrid Coppens (40) heeft twee jubileums te vieren: niet alleen is het tien jaar geleden dat ze haar eigen kledingcollectie oprichtte, ze is ook tien jaar samen met haar man Bram. “Maar van liefde op het eerste gezicht was geen sprake”, vertelt ze in ‘Story’, waar ze ook verklapt dat er spannende toekomstplannen zijn op het kleine scherm. “De voorbije

Lees meer »
Aantal dreigingsmeldingen vervijfvoudigd na Hamas-aanval van 7 oktober: Vlaamse burgemeesters grijpen in
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Aantal dreigingsmeldingen vervijfvoudigd na Hamas-aanval van 7 oktober: Vlaamse burgemeesters grijpen in

Het nieuwste rapport van het OCAD werpt een zeer nauwkeurige blik op de stijgende binnenlandse spanning. In de vijf weken na de aanval van 7 oktober door Hamas op Israëlische doelwitten waren er in België 69 terreurdreigementen. Daarvan hebben er liefst 39 een rechtstreekse link met het Israëlisch-Palestijns conflict. Burgemeesters moeten een toenemend aantal verdachte individuen in het oog zien

Lees meer »
Miss België-finalistes krijgen voor het eerst steun van mental coach: “Niet iedereen accepteert dat schoonheid vanbinnen zit”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Miss België-finalistes krijgen voor het eerst steun van mental coach: “Niet iedereen accepteert dat schoonheid vanbinnen zit”

Trans vrouw Lennie staat op voor de groep Miss België-finalistes en spreekt uit: “Ik ben écht een vrouw.” “Dan denk ik: missie geslaagd”, zegt Steve Boedt (48). Voor het eerst in de Miss België-geschiedenis is een mental coach mee op de finalistenreis. Om hun zelfvertrouwen op te krikken, maar ook om zich te weren tegen online haat. Wat voor oefeningen

Lees meer »