Krantenkoppen

Valentine en Dempsey starten catering Pittige Aanwinst: “Huiselijk concept belangrijk”

Catering Pittige Aanwinst start binnenkort op. Valentine en Dempsey willen betaalbare, duurzame catering aan huis brengen, met gebruik van lokale producten.

Valentine Wijffels (24) is de zaakvoerder van Pittige Aanwinst, zij staat in voor de communicatie van de cateringzaak. Haar partner, Dempsey Deswarte (29) is de chef-kok. “Hij is de drijvende kracht”, lacht Valentine. “Dempsey kan met heel weinig, verrassende gerechten creëren. Graag en veel eten, ik ben Dempseys beste klankbord.” Met Pittige Aanwinst willen we eenvoud en Vlaamse kost brengen. Met betaalbare, lokale producten. We hebben het zelf financieel niet altijd gemakkelijk gehad en daarom vinden we het belangrijk dat mensen die het financieel moeilijk hebben, bij ons terecht kunnen.”

Warme thuis

“We vinden drie pijlers heel belangrijk voor onze zaak. Het moet duurzaam zijn, betaalbaar maar ook zorgen voor een warme thuis. Zowel Dempsey als ik hebben niet zo’n thuis gekend als kind, en daarom vinden we dat een belangrijk punt”, zegt Valentine. Dempsey volgde keuken in het MMI in Kortemark en deed zijn ervaring op in onder andere restaurant ’t Damberd, Ma Passion in Roeselare en De Rysselende Molen in Ardooie. Sinds drie weken werkt hij de vaste nacht in de oliefabriek in Lichtervelde.

Hun grote droom is samen een tapaszaak starten. “Liefst in Lichtervelde, want dit is echt een warme gemeente, en onze liefde voor elkaar is hier ontstaan. De mensen zijn hier zo vriendelijk en behulpzaam”, zegt Valentine, die sinds september in Lichtervelde woont.

Bekendheid creëren

“Eerst willen we naambekendheid creëren in deze gemeente, zodat mensen ons leren kennen, om binnen een aantal jaar een tapaszaak te openen, met een meetingruimte en wifi. Een gevarieerd aanbod van tapas, huisgemaakte ice-tea en Picon. En vooral in een huiselijk concept.”

“Als wij uit eten gaan kunnen we nooit kiezen. Een gewoon menu met voor- en hoofdgerecht en dessert vinden we minder afwisselend, vandaar ook de liefde voor tapas. Ons avontuur volgen kan via Facebook en Instagram: Pittige Aanwinst.” (JW)

The post Valentine en Dempsey starten catering Pittige Aanwinst: “Huiselijk concept belangrijk” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Banken beloven meer transparantie over spaarrekeningen: “Dit zal zorgen voor betere voorwaarden”
VRT NWS
VRT NWS

Banken beloven meer transparantie over spaarrekeningen: “Dit zal zorgen voor betere voorwaarden”

De federale regering heeft een protocol gesloten met de bankensector, waarin de banken zich engageren voor meer transparantie en eenvoud bij spaarrekeningen. Er wordt ook gesnoeid in het aanbod: vanaf volgend jaar zullen banken maar 4 verschillende spaarrekeningen mogen aanbieden. Volgens staatssecretaris voor Consumentenbescherming Alexia Bertrand (Open VLD) zal dat op termijn leiden tot betere voorwaarden voor de consumenten.

Lees meer »
Eerste keer vrouw kampioen bij De Vrolijke Vrienden
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Eerste keer vrouw kampioen bij De Vrolijke Vrienden

Feest in De Snooker in Meulebeke, vorige zaterdag, naar aanleiding van de kampioenhulde bij de kaartclub De Vrolijke Vrienden. Voor de eerste keer in de geschiedenis van de club ging de kampioentitel naar een dame.
The post Eerste keer vrouw kampioen bij De Vrolijke Vrienden appeared first on KW.be.

Lees meer »
Russische generaal-majoor omgekomen in Oekraïne
De Standaard
De Standaard

Russische generaal-majoor omgekomen in Oekraïne

De Russische generaal-majoor Vladimir Zavadski is overleden aan het Oekraïense front. Dat heeft de gouverneur van de Russische grensprovincie Voronez maandag bevestigd. Het Britse ministerie van Defensie meldt ondertussen dat er tot november al zo’n 70.000 Russische soldaten en huurlingen gedood zouden zijn in Oekraïne.

Lees meer »
Geen presidentiële immuniteit voor Trump in zaak van bestorming Capitool
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Geen presidentiële immuniteit voor Trump in zaak van bestorming Capitool

Donald Trump heeft geen presidentiële immuniteit in de zaak van de bestorming van het Capitool. Dat heeft het Amerikaanse hof van beroep in Washington DC vrijdag beslist, zo melden Amerikaanse media. Concreet betekent dat voor Trump dat hij ook kan worden aangeklaagd door individuele burgers die hem verantwoordelijk willen houden voor het geweld van zijn aanhangers op 6 januari 2021.

Lees meer »
Van ‘Big Brother’-huis naar Vlaams Parlement: Bart Van Opstal, ex-deelnemer van realityshow, komt op voor Vlaams Belang
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Van ‘Big Brother’-huis naar Vlaams Parlement: Bart Van Opstal, ex-deelnemer van realityshow, komt op voor Vlaams Belang

Bart Van Opstal, bekend van het allereerste seizoen van de legendarische realityshow ‘Big Brother’, zal volgend jaar opkomen voor het Vlaams Belang. Dat bevestigt de partij aan HLN. De ex-politieman zal op de achtste plaats staan van de Antwerpse lijst voor het Vlaams Parlement. “Een kans die ik met twee handen wil grijpen”, reageert Van Opstal. “Als de kiezer me

Lees meer »
Criminologe vergelijkt drugsaanpak in Antwerpen en Rotterdam: ‘snellere’ Nederlanders kunnen nog iets leren van ons
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Criminologe vergelijkt drugsaanpak in Antwerpen en Rotterdam: ‘snellere’ Nederlanders kunnen nog iets leren van ons

Het zijn veruit de grootste twee containerhavens van Europa, ze liggen op nog geen 120 kilometer van elkaar en ze onderschepten vorig jaar meer dan 160 ton cocaïne. De havens van Antwerpen-Zeebrugge en Rotterdam worstelen met hetzelfde hardnekkige probleem, maar pakken ze dat ook op dezelfde manier aan? Criminologe Lieselot Bisschop maakt de analyse.

Lees meer »