Krantenkoppen

Verrader Guy onthult waarom bondgenoten niet doorspeelden in finale ‘De Verraders’: “Opvallende keuze”

Ongeloof gisterenavond in de finale van ‘De Verraders’ op VTM. Van de vier overgebleven kandidaten bleken niet één, maar wel twee mensen verrader te zijn. Bart en Guy slaagden erin om niet weggestemd te worden aan de ronde tafel. Vooral Guy is daar door het oog van de naald gekropen. Wij konden hem bellen om te vragen of hij had verwacht dat hij het spel zou winnen.

Meer krantenkoppen in België

Chris stapt zwaarste ultramarathon ter wereld door ijslandschap om lege brooddozen uit de wereld te helpen: “Ik wil absoluut finishen”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Chris stapt zwaarste ultramarathon ter wereld door ijslandschap om lege brooddozen uit de wereld te helpen: “Ik wil absoluut finishen”

Chris Seynaeve broedt op een ongeziene stunt. De Izegemnaar liep al twee keer de loodzware Marathon des Sables in Marokko uit en wil nu zijn grenzen opnieuw verleggen. Eind februari verschijnt hij aan de start van de 6633 Arctic Ultra in Canada, de zwaarste ultramarathon ter wereld. Met zijn deelname wil hij geld inzamelen om lege boterhamdozen op school te

Lees meer »
Klassieke 9 to 5 onder vuur: gen Z creëert een nieuwe werkcultuur
De Standaard
De Standaard

Klassieke 9 to 5 onder vuur: gen Z creëert een nieuwe werkcultuur

Generatie Z of gen Z, zo wordt de groep jongeren tussen 13 en 26 jaar genoemd. Ze zijn opgegroeid met sociale media en zijn echte digital natives. Nu de oudere leden van deze generatie de arbeidsmarkt betreden, lijken zij niet meer geïnteresseerd in de klassieke 9 to 5 jobs. Ze vinden creatieve manieren om geld te verdienen en houden er

Lees meer »
Voorlopig nog geen plannen voor bouw van een hotel op mijnsite in Beringen
VRT NWS
VRT NWS

Voorlopig nog geen plannen voor bouw van een hotel op mijnsite in Beringen

Er zijn nog geen concrete plannen voor de bouw van een hotel op be-MINE, de vroegere mijnterreinen in Beringen. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat er een hotel zou komen in kolenwasserij 4, vlak bij de winkelboulevard, maar het bestuur van be-MINE wil dat hotel liever aan de kant van de avonturenberg. Er wordt momenteel gezocht naar investeerders voor het

Lees meer »
Kato Bevernage (17) probeert alle kansen bij ION te grijpen
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Kato Bevernage (17) probeert alle kansen bij ION te grijpen

In de hoogste klasse van het damesbasketbal gaat ION Basket Waregem dit weekend op bezoek bij Sparta Laarne. Vorig weekend verloor de ploeg van youngster Kato Bevernage met het kleinste verschil tegen CEP Charleroi. In de slotfase moesten de rood-witten de duimen leggen tegen de Waalse formatie, die liefst 36 keer op de vrijworplijn stond.
The post Kato Bevernage (17)

Lees meer »
Meest tolerante klimaatconferentie ooit of net niet? “Geen plaats voor afwijkende meningen in Dubai”
VRT NWS
VRT NWS

Meest tolerante klimaatconferentie ooit of net niet? “Geen plaats voor afwijkende meningen in Dubai”

In Dubai gaat morgen de klimaatconferentie COP28 van start. Alle landen die het VN-klimaatverdrag (UNFCCC) hebben ondertekend, zijn uitgenodigd. Vaak vindt aan de vooravond van de jaarlijkse conferentie een klimaatprotest plaats, maar dat is niet het geval in Dubai. "In de Verenigde Arabische Emiraten is er een nultolerantie voor afwijkende meningen", getuigt Joey Shea, onderzoeker voor Human Rights Watch.

Lees meer »
Gemeente koopt tienluik van Koekelaarse kunstenaar: Octopusvrouwtje van Fredcot definitief in De Balluchon
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Gemeente koopt tienluik van Koekelaarse kunstenaar: Octopusvrouwtje van Fredcot definitief in De Balluchon

De cultuurraad heeft een imposant schilderij aangekocht van de lokale kunstenaar Fredcot. Het tienluik met als titel ‘When you paint the ideal woman with the color of self-defense’ hangt voortaan definitief in De Balluchon. “Het werk vertelt een sprookje over een door overspel gebroken octopusvrouwtje”, aldus de kunstenaar.
The post Gemeente koopt tienluik van Koekelaarse kunstenaar: Octopusvrouwtje van Fredcot definitief

Lees meer »
Hoe een rechter de de slijmbaloorlog tussen Action en een speelgoedontwerper moet beslechten: “Zelfs Stevie Wonder kan zien dat het namaak is”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Hoe een rechter de de slijmbaloorlog tussen Action en een speelgoedontwerper moet beslechten: “Zelfs Stevie Wonder kan zien dat het namaak is”

Nico Blauw en Larissa Louwman uit Nederland hadden het helemaal voor elkaar. Met hun Squishy Maker, waarmee kinderen zelf slijmballen kunnen maken, veroverde het echtpaar de speelgoedwereld. Tot Action dit najaar opeens Squishy Factory in de schappen had liggen. Even groot, hetzelfde handpompje, dezelfde ballonnen, dezelfde kleur groen. Maar wel drie keer (!) zo goedkoop. Mag dat zomaar?

Lees meer »
Deze Walen zijn nu al overtuigd van N-VA: “Zolang de PS de plak zwaait, zullen we hier nooit vooruitgaan”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Deze Walen zijn nu al overtuigd van N-VA: “Zolang de PS de plak zwaait, zullen we hier nooit vooruitgaan”

Wie in Wallonië opkomt voor N-VA, riskeert volgens Bart De Wever ‘een maatschappelijke dood’. De kieslijsten zijn nog niet gemaakt, maar deze zeven Walen zouden in 2024 hun stem wél aan de Vlaamse nationalisten willen geven. “N-VA zou in Wallonië een geloofwaardig alternatief zijn voor de PS. Want nu is het kiezen tussen de pest en de cholera.”

Lees meer »
Nick Van de Kerckhove grijpt nationale titel bij de elite 3: “Ik was bijna geen renner meer en nu ben ik Belgisch kampioen”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Nick Van de Kerckhove grijpt nationale titel bij de elite 3: “Ik was bijna geen renner meer en nu ben ik Belgisch kampioen”

Tranen van geluk rolden over de wangen van Nick Van de Kerckhove. De 27-jarige veldrijder uit Beernem kroonde zich in Maldegem tot Belgisch kampioen bij de elite 3. Het is al zijn vierde kampioenstrui deze winter.
The post Nick Van de Kerckhove grijpt nationale titel bij de elite 3: “Ik was bijna geen renner meer en nu ben ik Belgisch

Lees meer »
De geheimen van live televisie verklapt: “Beelden van klappend publiek worden later gemonteerd”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

De geheimen van live televisie verklapt: “Beelden van klappend publiek worden later gemonteerd”

VRT-weervrouw Jacotte Brokken heeft zich ‘versproken’ in ‘De Slimste Mens’: neen, het weerbericht op tv is niet live. Meer zelfs: ook andere ‘liveprogramma’s’ zijn niet live. En dat leidt soms tot opvallende situaties. Zo moeten de speurders in ‘The Masked Singer’ een half uur wachten voor ze te weten komen wie achter het masker zit. Wij onthullen enkele tv-geheimen.

Lees meer »
Europarlementslid Marc Tarabella ondergaat hartoperatie
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Europarlementslid Marc Tarabella ondergaat hartoperatie

Europees Parlementslid Marc Tarabella, die geviseerd wordt in het gerechtelijk onderzoek rond Qatargate, heeft vrijdag een hartoperatie ondergaan. De operatie is succesvol verlopen, hij zou het ziekenhuis Sint-Lukas in Brussel binnenkort mogen verlaten. Dat meldt Tarabella zelf op X.

Lees meer »