Krantenkoppen

Vierdaagse werkweek blijkt geen wondermiddel

12:12 Een voltijdse werkweek in vier dagen proppen helpt sommige werknemers werk en gezin te combineren, maar het blijkt allesbehalve evident. Dat leert een evaluatie door de UGent op de eerste verjaardag v…

Meer krantenkoppen in België

Exact 40 jaar geleden kwam ‘Liegebeest’ voor het eerst op tv, maar wat gebeurde er met de legendarische poppen?
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Exact 40 jaar geleden kwam ‘Liegebeest’ voor het eerst op tv, maar wat gebeurde er met de legendarische poppen?

“Nog altijd word ik aangesproken over dat programma, al waren er ook mensen die er een beetje bang voor waren”. Zo vertelt acteur Door Van Boeckel (71) over de legendarische jeugdserie ‘Liegebeest’. Exact 40 jaar geleden kwam de avonturen van de bijzondere kasteelheer voor het eerst op antenne. “We hadden veel succes, waarom kan ik ook niet verklaren. Ik weet

Lees meer »
Winterstraattheater uit nostalgie naar kindertijd in Boezinge
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Winterstraattheater uit nostalgie naar kindertijd in Boezinge

Deze kerstperiode komt het Kermiscomité Boezinge met een heus winterstraattheater, waar Hans Robyn een van de drijvende krachten achter is. “Het idee kwam grotendeels uit nostalgie naar mijn kinderjaren. Het concept is dat we een kijkje nemen naar hoe de Boezingenaren zich voorbereiden op Kerstmis en we spitsen ons toe op de drukke dag ervoor, met alle gevolgen van dien”,

Lees meer »
RECONSTRUCTIE. De rel van de week: hoe geraakten de namen van ‘racisten’ Charles en Kate in de Nederlandse vertaling van een royaltyboek?
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

RECONSTRUCTIE. De rel van de week: hoe geraakten de namen van ‘racisten’ Charles en Kate in de Nederlandse vertaling van een royaltyboek?

De uitgeverswereld is momenteel zélf in een thriller beland. Het plot: wat is er in godsnaam gebeurd met de Nederlandse versie van het royaltyboek ‘Endgame’? Plots stonden daar de namen van ‘royal racists’ Charles en Kate. De schrijver verwijst naar de vertaler, de vertaler kaatste de bal terug, maar iémand moet het gedaan hebben. We presenteren u: Cluedo met een

Lees meer »
Ondanks de scheiding van Fleur en Alexander in ‘Blind getrouwd’: “Op een ­bepaalde manier ga je wel van elkaar houden”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Ondanks de scheiding van Fleur en Alexander in ‘Blind getrouwd’: “Op een ­bepaalde manier ga je wel van elkaar houden”

Het verhaal van Fleur (29) en Alexander (29) uit ‘Blind getrouwd’ is over en uit. Zonder ooit één aanvaring of minder moment te hebben beleefd, ziet het koppel geen toekomst samen. In een openhartig gesprek met ‘TV Familie’ vertellen Fleur en Alexander nu over hun huwelijk, hun gevoelens én hun huidige band als goeie vrienden. En wat als een nieuwe

Lees meer »
Prins Harry “oneerlijk behandeld” toen politiebeveiliging hem werd ontnomen, klinkt het in de rechtbank
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Prins Harry “oneerlijk behandeld” toen politiebeveiliging hem werd ontnomen, klinkt het in de rechtbank

Sinds de Britse prins Harry stopte als “werkende royal” in 2020, heeft hij geen recht meer op automatische politiebeveiliging in zijn thuisland. Dat besloot het ministerie van Binnenlandse Zaken destijds. De prins geeft zich echter niet gewonnen en vecht die beslissing al jaren aan. In de nieuwste hoorzitting voerden zijn advocaten dinsdag aan dat Harry “oneerlijk behandeld” werd in de

Lees meer »
Na officieel al  2 jaar ‘de blonde van K3′ te zijn, verklapt Julia haar ultieme hoogtepunt: “Dat was echt niet normaal”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Na officieel al 2 jaar ‘de blonde van K3′ te zijn, verklapt Julia haar ultieme hoogtepunt: “Dat was echt niet normaal”

Van relaxen is bij Hanne, Marthe en Julia dit weekend geen sprake. Met de eerste ‘SingAlong Party’ vrijdagavond, plus alle ‘De Grote Sinterklaas Shows’ opgeteld staan ze maar liefst 5 keer in het grote Sportpaleis. Voor het eerst ziet de goed heilig man deze K3-formatie live aan het werk. De eerste Sint-show met Julia kon niet door gaan wegens corona

Lees meer »
Waarom we toch kijken naar beelden die we eigenlijk niet willen zien, en we ons daar niet voor moeten schamen
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Waarom we toch kijken naar beelden die we eigenlijk niet willen zien, en we ons daar niet voor moeten schamen

Opgelet: het volgende artikel bevat lugubere details. Getriggerd om verder te lezen? Dan ben je wellicht een van die mensen die het niet kunnen laten om te kijken naar dingen die ze eigenlijk liever niet zien, zoals een zwaar verkeersongeval, schokkende journaalbeelden of de ijzingwekkende blessure van AA-Gent-doelman Paul Nardi. Waarom doen zovelen dat? En wat zegt dat over hen?

Lees meer »