Krantenkoppen

Vlaamse topambtenaar pleit voor drastische belastinghervorming: dit moet veranderen om overheidsfinanciën gezond te houden

Als Vlaanderen zijn overheidsfinanciën gezond wil houden, wordt er best ook gesleuteld aan de belastingen. De lasten op arbeid moeten omlaag, maar dan moet dat kunnen gecompenseerd worden door nieuwe belastingen, zoals een CO2-belasting, en een progressieve belasting op schenkingen en erfenissen. Dat zegt Koen Algoed, secretaris-generaal van het Departement Financiën en Begroting van de Vlaamse overheid.

Meer krantenkoppen in België

COLUMN. “Laura Tesoro mag vanavond schitteren op VTM. Opgelet Jens!”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

COLUMN. “Laura Tesoro mag vanavond schitteren op VTM. Opgelet Jens!”

Vanavond start de nieuwe feelgoodshow ‘Starstruck’ op VTM met als host Laura Tesoro. VTM op zijn best: puur entertainment en spektakel. Maar vooral ook Laura Tesoro op haar best. Eindelijk van onder de vleugels van een ervaren co-host. Zij ownt de show, zoals ze dat zelf zou zeggen, en hoe. Een bewijs dat VTM in zijn jonge talenten traag maar

Lees meer »
Geen enkele partij wil kort voor verkiezingen banenverlies bij bpost. Waarom de regering zich vastloopt op krantencontract
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Geen enkele partij wil kort voor verkiezingen banenverlies bij bpost. Waarom de regering zich vastloopt op krantencontract

De regering-De Croo zoekt achterpoortjes om een oplossing te vinden in het dossier van het krantencontract. Het huidige subsidiesysteem loopt eind december af. Maar geld geven aan twee privébedrijven die dan daarmee overheidsbedrijf bpost kunnen bekampen: nee, daar is weinig animo voor. Zeker omdat er daardoor mogelijks jobs op de helling komen te staan. Hoe ze er dan wel willen

Lees meer »
Hoe ga je veilig de baan op bij mist en gladde wegen?
VRT NWS
VRT NWS

Hoe ga je veilig de baan op bij mist en gladde wegen?

De files liepen vanochtend aardig op door een combinatie van dichte mist en lokaal een glad wegdek. Hoe kan je in die omstandigheden zo veilig mogelijk de baan op? Stef Willems van verkeersinstituut Vias geeft tips. "Een wagen met een gewone verbrandingsmotor laat je best niet eerst warm draaien", waarschuwt hij.

Lees meer »
Vincent Pierins trekt weer de boer op met Clouseau: “Het Sportpaleis, dat zal nooit wennen”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Vincent Pierins trekt weer de boer op met Clouseau: “Het Sportpaleis, dat zal nooit wennen”

Vanaf eind volgend jaar vult Clouseau minstens twáálf keer het Sportpaleis, goed voor 240.000 dolenthousiaste fans die elke hit van de broertjes Koen en Kris Wauters kunnen meebrullen. Ook op de bühne: Vincent Pierins. Sinds 2000 is de Torhoutenaar de vaste basgitarist van Vlaanderens populairste formatie aller tijden en ook al heeft de man bákken ervaring, het Sportpaleis blijft uniek.

Lees meer »
Sportclubs in Aalst niet langer verplicht om Uitpas te aanvaarden: “Kansarme gezinnen zijn de dupe”
VRT NWS
VRT NWS

Sportclubs in Aalst niet langer verplicht om Uitpas te aanvaarden: “Kansarme gezinnen zijn de dupe”

In Aalst zijn sportclubs dan toch niet verplicht om de Uitpas te aanvaarden. Die verplichting werd drie jaar geleden ingevoerd, maar door corona werd ze nog niet toegepast. Maar nu wordt ze dus al geschrapt. Met de Uitpas kunnen mensen die het financieel moeilijk hebben, aan een lager tarief sporten. Maar volgens het stadsbestuur kwamen sportclubs daardoor in financiële problemen.

Lees meer »
‘Frieda Kroket’ onthult na 20 jaar hoe Gert Verhulst haar strikte voor ‘Samson & Gert’: “‘We klappen later nog wel eens’, zei hij”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

‘Frieda Kroket’ onthult na 20 jaar hoe Gert Verhulst haar strikte voor ‘Samson & Gert’: “‘We klappen later nog wel eens’, zei hij”

In een dierenwinkel maakten muizen ‘Wizzy en Woppy’ het elke avond bont. Samen met hun vriendjes maken ze de vreemdste dingen na sluitingstijd mee. Wat veel mensen niet weten, is dat Wizzy gespeeld werd door Barbara De Jonge (48), de vrouw die ook jarenlang de rol van Frieda Kroket op zich nam in ‘Samson & Gert’. Aan die rol kwam

Lees meer »
Boosheid over opruimactie bij asielzoekers: “Matrassen en spullen weggenomen, mensen moesten de vrieskou in”
VRT NWS
VRT NWS

Boosheid over opruimactie bij asielzoekers: “Matrassen en spullen weggenomen, mensen moesten de vrieskou in”

Vluchtelingenwerk Vlaanderen en het steuncollectief Vriendschap zonder Grenzen zijn boos over de opruimacties aan de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) in Brussel, waar een vijftigtal asielzoekers overnachten. Hun spullen zijn donderdagnamiddag meegenomen en weggegooid, stellen de organisaties. Dat zou gebeurd zijn op initiatief van de eigenaar van het gebouw, Belfius Insurance.

Lees meer »