Krantenkoppen

Vlaamse topambtenaar suggereert belastinghervorming om overheidsfinanciën gezond te houden: “Knipperlichten staan op rood”

Als Vlaanderen zijn overheidsfinanciën gezond wil houden, wordt er best ook gesleuteld aan de belastingen. De lasten op arbeid moeten omlaag, maar dan moet dat kunnen gecompenseerd worden door nieuwe belastingen, zoals een CO2-belasting. Daarnaast moeten er meer mensen aan de slag en gaan er best een aantal speciale belastingregimes op de schop. Zo zouden bijvoorbeeld schenkingen en erfenissen best “progressief worden belast”. Dat zegt Koen Algoed, secretaris-generaal van het Departement Financiën en Begroting van de Vlaamse overheid, in een nota die persagentschap Belga kon inkijken.

Meer krantenkoppen in België

Johan en Katia zagen hun woning uitbranden: “Schoorsteen pas gereinigd en nu ontstaat daar de brand”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Johan en Katia zagen hun woning uitbranden: “Schoorsteen pas gereinigd en nu ontstaat daar de brand”

Johan en Katia likken de wonden een dag nadat hun woning bijna volledig in vlammen is opgegaan. We treffen ze voor hun huis. Ze kunnen nog steeds niet geloven wat zich hier maandagavond heeft afgespeeld. “Verschrikkelijk, maar we kunnen niet bij de pakken blijven zitten”, zegt Katia.
The post Johan en Katia zagen hun woning uitbranden: “Schoorsteen pas gereinigd en

Lees meer »
Sterke toename in aantal klachten over uitvallende omvormers bij zonnepanelen
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Sterke toename in aantal klachten over uitvallende omvormers bij zonnepanelen

Netbeheerder Fluvius heeft dit jaar al 4.878 klachten ontvangen over uitvallende zonnepanelen. Dat zijn er nu al 1.887 of 63 procent meer dan in heel vorig jaar. Vooral de piek in juni 2023 valt op. Die maand ontving Fluvius maar liefst 1.470 klachten, ongeveer vier keer meer dan in juni 2022. Dat blijkt uit cijfers die cd&v-fractieleider Peter Van Rompuy heeft opgevraagd.

Lees meer »
“Druk van bouwpromotoren? Dat is verleden tijd”: burgemeester Jan Morbee reageert op ‘extra onderzoek’ naar Knokke-Heist
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

“Druk van bouwpromotoren? Dat is verleden tijd”: burgemeester Jan Morbee reageert op ‘extra onderzoek’ naar Knokke-Heist

Nog maar net een nieuwe burgemeester die de rust wil doen terugkeren en opnieuw ontstaat er ophef rond de bekendste kustgemeente van het land. Minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten (Open Vld) wil extra onderzoek na een uitzending van ‘Pano’, waarin de belangenvermenging tussen lokale bestuurders en vastgoedpromotoren in Knokke-Heist werd onderzocht. Dat het vér gaat, tonen de vermeende bedreigingen

Lees meer »
Vlaanderen stopt adoptie van kinderen uit drie landen
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Vlaanderen stopt adoptie van kinderen uit drie landen

Voor heel wat kandidaat-adoptiegezinnen breken onzekere tijden aan nu het niet meer mogelijk zal zijn om kinderen te adopteren vanuit Gambia, Haïti en Marokko. Dat is het gevolg van een intensieve screening van alle herkomstlanden waar Vlaanderen mee samenwerkt in het kader van interlandelijke adoptie.

Lees meer »
Plaatsing bankautomaat in Bissegem uitgesteld naar 2024
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Plaatsing bankautomaat in Bissegem uitgesteld naar 2024

Een jaar geleden kondigde Stad Kortrijk aan nog voor het einde van 2023 werk te maken van een nieuwe ‘bankneutraal automaat’ in Bissegem. De plaatsing en ingebruikname daarvan worden uitgesteld naar het voorjaar van 2024.
The post Plaatsing bankautomaat in Bissegem uitgesteld naar 2024 appeared first on KW.be.

Lees meer »
37.000 werklozen komen in aanmerking voor de verplichte gemeenschapsdienst, maar slechts ‘handvol’ mensen voerden effectief uit
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

37.000 werklozen komen in aanmerking voor de verplichte gemeenschapsdienst, maar slechts ‘handvol’ mensen voerden effectief uit

De omstreden gemeenschapsdienst blijkt een flop. Slechts een ‘handvol’ langdurig werklozen moesten de laatste twee jaar zo’n werk uitvoeren. Die ‘handvol’ is héél letterlijk te nemen. “Ik weet niet of het er drie, vier of vijf zijn”, moest minister van Werk Jo Brouns (CD&V) toegeven. Nochtans komen er meer dan 37.000 Vlamingen in aanmerking. “Dit is schuldig verzuim van de

Lees meer »
Vrijspraak voor man die beticht werd van brandstichting waarbij vier huizen moesten worden ontruimd
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Vrijspraak voor man die beticht werd van brandstichting waarbij vier huizen moesten worden ontruimd

“Een vergeten sigarettenpeuk”, beweerde M.E. (30) die zich twee weken terug moest verantwoorden voor brandstichting in de Noordlaan in Roeselare. Op 3 juli ging zijn huurwoning in vlammen op. De rechter besloot nu de man vrij te spreken.
The post Vrijspraak voor man die beticht werd van brandstichting waarbij vier huizen moesten worden ontruimd appeared first on KW.be.

Lees meer »
Defecte vaatwasser zorgt voor rook in restaurant in Brugge
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Defecte vaatwasser zorgt voor rook in restaurant in Brugge

Zaterdagavond even voor half tien begon in de keuken van restaurant De Gouden Kroes in de Hoogstraat in hartje Brugge de vaatwasmachine hevig te roken. De zaakvoerder schakelde meteen de elektriciteit uit en alarmeerde de hulpdiensten.
The post Defecte vaatwasser zorgt voor rook in restaurant in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »