Krantenkoppen

Vlamingen in Oekraïne: “Ze beseffen hier stilaan dat ze zullen moeten wachten tot Poetin dood is”

Niet langer het meest gecoverde strijdtoneel ter wereld, vrees voor verminderde militaire steun en een Oekraïense topgeneraal die zelf nogal pessimistisch klinkt: het momentum in de Russisch-Oekraïense oorlog ligt niet meer bij Oekraïne. Waar moet dat naartoe en hoe moet dat eindigen? Wij laten vier Vlamingen die in Oekraïne verblijven aan het woord over de situatie in het land waar ze wonen, werken, of wonen én werken.

Meer krantenkoppen in België

Oekraïne zet gasnetbeheerder  Fluxys op lijst van “oorlogssponsors”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Oekraïne zet gasnetbeheerder Fluxys op lijst van “oorlogssponsors”

Oekraïne heeft de Belgische gasnetbeheerder Fluxys toegevoegd aan zijn lijst van “internationale sponsors van de oorlog”. De reden is dat Fluxys via de haven van Zeebrugge de Russische handel in vloeibaar aardgas (lng) faciliteert, zo zeggen de organisaties Bond Beter Leefmilieu, Greenpeace en Vredesactie. Fluxys zegt onder meer dat het zijn contracten moet naleven, omdat er geen sancties zijn tegen

Lees meer »
Tristan Gevaert (19) geplaatst voor Europees kampioenschap veldloop: “Hopelijk vlot beloopbaar parcours”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Tristan Gevaert (19) geplaatst voor Europees kampioenschap veldloop: “Hopelijk vlot beloopbaar parcours”

Het loopt lekker voor Tristan Gevaert. De 19-jarige Torhoutenaar heeft zich vorige zondag tijdens het BK veldloop in Hulshout in de provincie Antwerpen kunnen plaatsen voor het Europees kampioenschap veldloop bij de juniores (U20) op zondag 10 december in Brussel. De eerste zes van het BK mochten naar het EK en Tristan werd… zesde.
The post Tristan Gevaert (19) geplaatst

Lees meer »
“We gaan geen klimaatparadijs bouwen op een braakliggend industrieterrein”: premier De Croo houdt toespraak op COP28
VRT NWS
VRT NWS

“We gaan geen klimaatparadijs bouwen op een braakliggend industrieterrein”: premier De Croo houdt toespraak op COP28

In de omslag naar een groene economie is het niet óf ecologie óf industrie: beide moeten hand in hand gaan. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open VLD) gezegd tijdens zijn toespraak op de klimaatconferentie in Dubai (COP28). Hij legde sterk de nadruk op samenwerking, internationaal maar ook tussen de sectoren. Wanneer België het tijdelijke EU-voorzitterschap gaat waarnemen vanaf januari,

Lees meer »
Dit moeten banken binnenkort allemaal doen zodat uw spaargeld beter zou renderen
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Dit moeten banken binnenkort allemaal doen zodat uw spaargeld beter zou renderen

Enig idee wat uw spaarboekje effectief opbrengt? Uw bank zal u daarover voortaan veel transparanter moeten informeren. “De bank zal de spaarder binnenkort op rekeningen met een beter rendement wijzen”, zegt staatssecretaris voor Consumentenzaken Alexia Bertrand. Onder haar impuls sloot de regering vandaag een protocol met de bankensector. Wat kan je met de nieuwe spaarcalculator? En welke maatregelen moeten tot

Lees meer »
Buurt bekijkt voorstellen voor herinrichting van Oudenaardsesteenweg in Kortrijk en geeft suggesties mee
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Buurt bekijkt voorstellen voor herinrichting van Oudenaardsesteenweg in Kortrijk en geeft suggesties mee

Op donderdag 30 november organiseerden het Agentschap Wegen en Verkeer en de stad Kortrijk een infomarkt over de herinrichting van de Oudenaardsesteenweg (N8) in Kortrijk-Oost. De weg moet er vlotter en veiliger worden ingericht tussen de bebouwde kom van Kortrijk en de rotonde met Evolis en de Kortrijkstraat (N8), voor alle weggebruikers. Buurtbewoners konden de voorstellen voor de herinrichting bekijken

Lees meer »