Krantenkoppen

Vooruit-kopstukken Gennez en Depraetere zetten puntjes op de i: “Uitspraken Rousseau waren racistisch en seksistisch”

"Ja, wij vinden de uitspraken van Conner Rousseau racistisch en seksistisch", dat hebben minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez en kersvers Vooruit-voorzitter Melissa Depraetere vanochtend nog eens benadrukt. "Alle mandatarissen veroordelen die uitspraken op die ene zatte nacht heel zwaar."

Meer krantenkoppen in België

De Sint neemt ieder jaar niet alleen snoep mee, maar ook een politieke rel. Wordt het sinterklaasfeest ooit weer gezellig?
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

De Sint neemt ieder jaar niet alleen snoep mee, maar ook een politieke rel. Wordt het sinterklaasfeest ooit weer gezellig?

Queen Nikkolah was genoeg om het debat over Sinterklaas weer in lichterlaaie te zetten. Waarom lopen de gemoederen over een kinderfeest zo hoog op en hoe kunnen we het weer plezant maken? Hugo Matthysen, de ‘godfather’ van de legendarische VRT-reeks ‘Dag Sinterklaas’, en filosoof Patrick Loobuyck (UA) denken na over oplossingen. “Als zij zo graag een ‘echte’ Zwarte Piet willen,

Lees meer »
Kerst met De Colores in Sint-Medarduskerk in Eernegem
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Kerst met De Colores in Sint-Medarduskerk in Eernegem

Op zaterdag 16 december verzorgt het koor De Colores een kerstconcert in de Eernegemse Sint-Medarduskerk. Dit Torhoutse koor, onder leiding van Geertrui Verdonck, telt ook enkele leden uit Eernegem en Ichtegem die uiteraard hun beste beentje zullen voorzetten bij dit optreden in de eigen gemeente.
The post Kerst met De Colores in Sint-Medarduskerk in Eernegem appeared first on KW.be.

Lees meer »
Okra De Klijte brengt hulde aan de kampioenen
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Okra De Klijte brengt hulde aan de kampioenen

Zoals de traditie het wil, kwamen op de laatste zaterdag van november de leden en sympathisanten van Okra De Klijte feestelijk bijeen. Meteen werden ook de namen bekendgemaakt van de kampioenen in het kaarten, de teerlingbak en het petanquen. Bij elk van de drie competities was het de laatste speeldag die bepaalde wie kampioen zou
The post Okra De Klijte

Lees meer »
Vogelgriep vastgesteld in pluimveebedrijf in Diksmuide
VRT NWS
VRT NWS

Vogelgriep vastgesteld in pluimveebedrijf in Diksmuide

In een pluimveebedrijf in Diksmuide is de vogelgriep vastgesteld. Het gaat om een zeer besmettelijke variant. Daarom neemt het Federaal Voedselagentschap (FAVV) enkele veiligheidsmaatregelen in de buurt van het bedrijf. Het pluimvee dat nog in het bedrijf aanwezig is, wordt geruimd.

Lees meer »
Van ‘grasdiamanten’ van tot oude zitjes: verkoop van opvallende memorabilia levert Barcelona al ruim miljoen op
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Van ‘grasdiamanten’ van tot oude zitjes: verkoop van opvallende memorabilia levert Barcelona al ruim miljoen op

FC Barcelona kan door verbouwingswerken tot eind volgend jaar niet in het Spotify Camp Nou-stadion spelen. Maar dat betekent niet dat de Catalanen geen munt kunnen slaan uit hun mythische tempel. Barça heeft namelijk een heleboel memorabilia uit het oude stadion op de markt gebracht en het concept slaat ook aan. De Catalanen verdiende er al ruim een miljoen aan.

Lees meer »