Krantenkoppen

Vrachtwagenblokkade veroorzaakt dagenlange wachttijd aan grens tussen Polen en Oekraïne

Poolse transportbedrijven blokkeren al twee weken de grensovergang naar buurland Oekraïne, wat een kilometerslange file van vrachtwagens veroorzaakt. Dat bericht het Poolse nieuwsagentschap PAP.

Meer krantenkoppen in België

Hoe zullen onze kinderen en kleinkinderen het begrotingstekort voelen? En waarom krijgen we het niet onder controle? Begrotingsautoriteit analyseert
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Hoe zullen onze kinderen en kleinkinderen het begrotingstekort voelen? En waarom krijgen we het niet onder controle? Begrotingsautoriteit analyseert

De Europese Commissie tikt België op de vingers. Ons land heeft de op één na slechtste begroting van de eurozone. Welke sancties hangen ons boven het hoofd? Wat moet er gebeuren om het tij te keren? En wat zijn de gevolgen voor u en uw kroost, beste lezer? Begrotingsautoriteit Herman Matthijs (UGent en VUB) antwoordt. “Het hoofdprobleem zit federaal.”

Lees meer »
TERUGLEZEN ISRAËL. Tijdelijk staakt-het-vuren start vrijdagochtend – De Croo: “Israël moet meer inspanningen doen om burgerslachtoffers te vermijden”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

TERUGLEZEN ISRAËL. Tijdelijk staakt-het-vuren start vrijdagochtend – De Croo: “Israël moet meer inspanningen doen om burgerslachtoffers te vermijden”

Lees hier al het nieuws van donderdag 23 november over de oorlog tussen Israël en terreurbeweging Hamas. Het tijdelijke staakt-het-vuren in de Gazastrook gaat vrijdagmorgen om 7 uur in. De eerste gijzelaars worden rond 16 uur vrijgelaten. Normaal zou de vierdaagse wapenstilstand donderdag zijn ingegaan, maar op het laatste moment diende er nog gesproken te worden over enkele details op

Lees meer »
Tiende Dunebikers MTB-tocht krijgt label ‘Classic’
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Tiende Dunebikers MTB-tocht krijgt label ‘Classic’

De voorbereidingen voor de tiende Dunebikerstocht van 2 december zijn bijna afgerond. Het in vergelijking met vorige edities licht gewijzigde parcours ligt vast. De meer dan 50 medewerkers van wielertoeristenclub WD Breduinia kunnen zich vanaf nu toespitsen op de praktische organisatie.
The post Tiende Dunebikers MTB-tocht krijgt label ‘Classic’ appeared first on KW.be.

Lees meer »
IN BEELD – Kursaal Oostende verwelkomt de 21ste editie van de Radio2 Ergalerij, met talrijke bekende Vlamingen
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

IN BEELD – Kursaal Oostende verwelkomt de 21ste editie van de Radio2 Ergalerij, met talrijke bekende Vlamingen

David Vandyck, Dimitri Vantomme, Ignace Baert, André Vermeulen, Peter Hermans, Michiel Devlieger, Chris Lomme, Johan Verstreken, Katrien Gallez, Niels Destadsbader, Michael Lanzo, Serge Gobin… zijn namen van West-Vlamingen die poseerden aan de Radio 2-wand of die meedoen in de show op het podium.
The post IN BEELD – Kursaal Oostende verwelkomt de 21ste editie van de Radio2 Ergalerij, met talrijke

Lees meer »
Kaart | Zo heeft Nederland gestemd
De Standaard
De Standaard

Kaart | Zo heeft Nederland gestemd

De PVV van Geert Wilders heeft de verkiezingen met grote voorsprong gewonnen. De partij deed het overal in het land goed, en haalde ook opvallend veel stemmen in de grootste Nederlandse steden. Onder meer in Rotterdam en Den Haag staat Wilders volgens de voorlopige uitslagen op kop.

Lees meer »
KIJK. Israëlisch leger geeft rondleiding door verlaten tunnels en kamers “onder Al-Shifa-ziekenhuis”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

KIJK. Israëlisch leger geeft rondleiding door verlaten tunnels en kamers “onder Al-Shifa-ziekenhuis”

Het Israëlisch leger publiceert beelden waarin admiraal Daniel Hagari een rondleiding geeft door een tunnelnetwerk. De beelden zijn niet onafhankelijk geverifieerd, maar volgens het leger gaat het om tunnels van Hamas onder het Al-Shifa-ziekenhuis in de Gazastrook. “Er zijn hier verschillende kamers om mensen in vast te houden”, vertelt hij. “Er zijn hier ook elektriciteitskabels die verbonden zijn met het

Lees meer »
Hasseltse sportleerkrachten met één voet buiten na kwetsende WhatsAppberichten: “De klokkenluider kan verder doodleuk lesgeven”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Hasseltse sportleerkrachten met één voet buiten na kwetsende WhatsAppberichten: “De klokkenluider kan verder doodleuk lesgeven”

De leerkrachten op de Hasseltse sportschool die sinds april geschorst zijn nadat hun WhatsAppgroepje met beledigende taal over collega’s werd ontdekt, worden mogelijk ontslagen. Dat zegt hun advocate Jessie Baerts, die het opneemt voor zeven van de negen leerkrachten. De collega’s verschijnen in december voor de raad van bestuur, waarna een definitief besluit volgt. Waarom riskeren zij de hoogst mogelijke

Lees meer »
“Hij polste of we interesse hadden”: teambaas Red Bull maakt gewag van toenadering Hamilton, maar die ontkent
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Hij polste of we interesse hadden”: teambaas Red Bull maakt gewag van toenadering Hamilton, maar die ontkent

Lewis Hamilton (38) verlengde eind augustus na maandenlange onderhandelingen zijn contract bij Mercedes. In de tussentijd gooide de zevenvoudig wereldkampioen echter een lijntje uit naar concurrerende teams, waaronder ook Red Bull. Dat zegt althans Christian Horner, teambaas van de Oostenrijkse renstal. Hamilton zelf ontkent het verhaal. “Ik heb Christian al jaren niet meer gesproken.”

Lees meer »