Krantenkoppen

Vrijwilligers politiezone Het Houtsche krijgen nieuwe outfit: “Herkenbaarder en beter gewapend tegen alle weersomstandigheden”

Maandag 20 november werden de nieuwe uniformen voor de vrijwilligers van de politiezone Het Houtsche voorgesteld. Dat zorgde voor heel wat tevreden gezichten.

Sinds 2014 doet de politiezone Het Houtsche een beroep op vrijwilligers voor een aantal preventieve taken. Tot nu toe droegen ze een hesje met als opschrift ‘Vrijwilligers Het Houtsche’ en konden ze zich identificeren via een officiële legitimatiekaart. Het hesje wordt nu aangevuld met een waterdichte jas, een trui en een polo om beter bestand te zijn tegen alle weersomstandigheden maar ook om nog beter herkenbaar te zijn. Alles is vervaardigd uit een blauwe kleur en er werd een keuze gemaakt om ‘Vrijwilliger preventie PZ Het Houtsche’ als opschrift te gebruiken. Daardoor zal er in de politiezone meer blauw op straat te zien zijn.

Vrijwilligers betrokken bij keuze

Bij de keuze van de nieuwe uniformen werden alle vrijwilligers betrokken en mochten ze aangeven wat er gewenst werd. Aan de hand van verschillende pas sets werd een keuze gemaakt en kreeg iedereen passende kledij die bestand is tegen regen en wind. “Deze nieuwe kledij is geen overbodige luxe. Ikzelf ga veel naar scholen toe bij het begin van schooljaar voor fiets controles. Deze gebeuren altijd buiten en in oktober kan het al eens fris zijn of zeer nat. Met ons hesje vroeger was dat soms een probleem. Met onze nieuwe kledij is het nu veel verbeterd, we zijn beter gewapend tegen alle weersomstandigheden en zijn veel herkenbaarder dan vroeger”, weet Marnix Decloet (59) uit Zedelgem te vertellen.

Hij is al vrijwilliger sinds 2014. “Ik had daarvoor een militaire loopbaan, maar door medische redenen ging ik op pensioen en voelde me een beetje afgeschreven door de maatschappij. Ik werd aangesproken door Rudi Vanlerberge van Het Houtsche om vrijwilliger te worden en heb dan ook toegezegd. Enerzijds omdat het concept van de vrijwilligers mij aansprak, maar ook om iets te betekenen voor de mensen. Ik heb het me nog geen minuut beklaagd”, besluit hij.

Nieuw logo

Later dit jaar komt ook het nieuwe logo van de politiezone vooraan op de jas, maar daarvoor is het nog wachten tot de officiële voorstelling van het nieuwe logo in december. (GST)

The post Vrijwilligers politiezone Het Houtsche krijgen nieuwe outfit: “Herkenbaarder en beter gewapend tegen alle weersomstandigheden” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Eén van drukste ochtendspitsen van dit jaar”: gladheid en dichte mist doen filekilometers de hoogte inschieten, tot vijftig procent meer oproepen bij Touring door vrieskou
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

“Eén van drukste ochtendspitsen van dit jaar”: gladheid en dichte mist doen filekilometers de hoogte inschieten, tot vijftig procent meer oproepen bij Touring door vrieskou

Door dichte mist in verschillende Vlaamse regio’s en gladheid op de weg is de filebarometer donderdagochtend de hoogte ingeschoten. “Met ruim driehonderd kilometer file op de Vlaamse snelwegen rond 8.30 uur zitten we aan een van de drukste ochtendspitsen van dit jaar”, meldt woordvoerder Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.

Lees meer »
Dan toch geen verdere infrastructuurwerken gepland aan station van Waregem, ondanks eerdere stabiliteitsproblemen
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Dan toch geen verdere infrastructuurwerken gepland aan station van Waregem, ondanks eerdere stabiliteitsproblemen

De spoorwegen plannen geen verdere infrastructuurwerken aan het station van Waregem, ook niet na de opknapwerken die volgden uit de stabiliteitsproblemen van begin september. Dat blijkt uit een parlementaire vraag van Jasper Pillen (Open Vld) aan bevoegd minister Georges Gilkinet (Ecolo-Groen).
The post Dan toch geen verdere infrastructuurwerken gepland aan station van Waregem, ondanks eerdere stabiliteitsproblemen appeared first on KW.be.

Lees meer »
Spotify ‘Wrapped’ is terug: Pommelien Thijs, Taylor Swift en ‘De kroongetuigen’ op één in België
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Spotify ‘Wrapped’ is terug: Pommelien Thijs, Taylor Swift en ‘De kroongetuigen’ op één in België

De HLN-podcast ‘De kroongetuigen’ staat op voor het eerst op nummer één en steekt ‘De volksjury’ voorbij in het eindejaarslijstje van Spotify. Vandaag onthult de streamingdienst met hun ‘Wrapped 2023′-campagne de topartiesten, nummers, albums en podcasts die bepaalden hoe meer dan 574 miljoen mensen over de hele wereld dit jaar luisterden. Taylor Swift en Miley Cyrus komen als winnaars uit

Lees meer »
Belgisch Centrum Blindegeleidehonden dringend op zoek naar pleeggezinnen
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Belgisch Centrum Blindegeleidehonden dringend op zoek naar pleeggezinnen

Het Belgische Centrum voor Geleidehonden is op zoek naar pleeggezinnen om pups op te voeden, want daar is een groot tekort aan. Het centrum organiseert deze week de jaarlijkse dopjesweek, waarmee het haar werking in de kijker wil zetten. Het hele jaar door worden er dopjes van flesjes en potjes ingezameld. Die dopjes worden door vrijwilligers van het centrum daarna

Lees meer »
Hugo Sigal debuteert met zijn eerste cd ‘Dromen’: “Dit album is niet het verhaal van Nicole & Hugo, maar ook passen die teksten bij andere mensen”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Hugo Sigal debuteert met zijn eerste cd ‘Dromen’: “Dit album is niet het verhaal van Nicole & Hugo, maar ook passen die teksten bij andere mensen”

Op zijn 76ste verjaardag kondigde Hugo het heuglijke nieuws aan en nu is het eindelijk zover. De meest charmante zanger van het land heeft een eigen soloalbum ‘Dromen’. Het is een heel persoonlijke plaat waarin Hugo al zijn gevoelens van het afgelopen jaar heeft verwerkt. Naast de topsingles ‘Het Leven’ – waarmee Hugo afgelopen zomer drie keer op het podium

Lees meer »
Nico Gillewy is de nieuwe T1 van VV Tielt (2A)
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Nico Gillewy is de nieuwe T1 van VV Tielt (2A)

Twee weken nadat Ronny Houben de handdoek in de ring wierp, heeft tweedeprovincialer VV Tielt een nieuwe coach gevonden. Met Nico Gillewy haalde het bestuur een oude bekende terug naar de Europastad. Hem wacht de moeilijke taak om de ploeg terug op de rails te krijgen en het behoud in tweede provinciale veilig te stellen.
The post Nico Gillewy is

Lees meer »
LIVE FIORENTINA-GENK (21u). Van Crombrugge krijgt voorkeur op Vandevoordt
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE FIORENTINA-GENK (21u). Van Crombrugge krijgt voorkeur op Vandevoordt

Na de opdoffer van afgelopen weekend tegen Standard, trekt Genk naar Firenze voor de voorlaatste groepswedstrijd in de Conference League. Tegenstander is Fiorentina, de leider in groep F. Genk deelt voorlopig de tweede plaats met het Hongaarse Ferencvaros. Het treffen in Italië is cruciaal voor Europese overwintering. Volg alles live in onderstaande liveblog.

Lees meer »