Krantenkoppen

VS kondigt nieuw hulppakket aan van 100 miljoen dollar voor Oekraïne 

De Verenigde Staten hebben een nieuw militair hulppakket van 100 miljoen dollar voor Oekraïne aangekondigd. In die hulp zitten onder meer luchtafweersystemen. Dat kondigt de Amerikaanse regering aan op de dag dat de Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin een verrassingsbezoek aan Oekraïne brengt.

Meer krantenkoppen in België

Waarom nemen gijzelaars zo hartelijk afscheid van Hamas-strijders? Deze beelden verklaren veel
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Waarom nemen gijzelaars zo hartelijk afscheid van Hamas-strijders? Deze beelden verklaren veel

De Israëlische regering reageert scherp op beelden die de Palestijnse terreurorganisatie Hamas verspreidt van vrijgelaten gijzelaars. Hun afscheid van hun gijzelnemers verloopt vaak opvallend hartelijk, soms zelfs met high fives en omhelzingen. Maar in een van de video’s hoor je een man “blijven wuiven” zeggen tegen een vrouw en een meisje die in een Rode Kruis-voertuig stappen.

Lees meer »
Komt er een match over de ‘Blind Getrouwd’-seizoenen heen? Isabelle Olivier en Joren Dumont reageren na hun ontmoetingen
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Komt er een match over de ‘Blind Getrouwd’-seizoenen heen? Isabelle Olivier en Joren Dumont reageren na hun ontmoetingen

Nu het ‘Blind getrouwd’-huwelijk van Isabelle Olivier (26) met Matthieu Angel (32) definitief voorbij is, vragen vele kijkers zich af of Joren Dumont (38) uit het vorige seizoen een betere match zou zijn. Wij vroegen het hen gewoon zelf, zeker na het zien van die ene flirterige post op sociale media. “Ik ben niet goed in het zetten van de

Lees meer »
Vertraging in de bouwsector door slechte weer: “Na al die zachte winters zijn we dit niet meer gewoon”
VRT NWS
VRT NWS

Vertraging in de bouwsector door slechte weer: “Na al die zachte winters zijn we dit niet meer gewoon”

Voor het eerst dit najaar zakken de temperaturen richting het vriespunt. Bovenop de vele regen van de voorbije weken wordt nu ook nog eens sneeuw voorspeld. De bouwsector beziet het met argusogen. Want aanhoudend slecht weer betekent noodgedwongen vertragingen en boze klanten. "Maar we kunnen moeilijk aan een dak werken wanneer de regen er de hele tijd afloopt", vertelt aannemer

Lees meer »
LIVE FIORENTINA-GENK (21u). Van Crombrugge krijgt voorkeur op Vandevoordt
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE FIORENTINA-GENK (21u). Van Crombrugge krijgt voorkeur op Vandevoordt

Na de opdoffer van afgelopen weekend tegen Standard, trekt Genk naar Firenze voor de voorlaatste groepswedstrijd in de Conference League. Tegenstander is Fiorentina, de leider in groep F. Genk deelt voorlopig de tweede plaats met het Hongaarse Ferencvaros. Het treffen in Italië is cruciaal voor Europese overwintering. Volg alles live in onderstaande liveblog.

Lees meer »
Waar komt “Black Friday” eigenlijk vandaan?
VRT NWS
VRT NWS

Waar komt “Black Friday” eigenlijk vandaan?

"Black Friday" is zo’n tien jaar geleden vanuit de VS overgewaaid naar Europa. Ondertussen is de koopjesdag ook bij ons een vaste waarde geworden. Op de dag na Thanksgiving kunnen shoppers fikse kortingen genieten. Al is de ene actie al voordeliger dan de andere. Maar waar komt de naam eigenlijk vandaan en waarom precies op deze dag?

Lees meer »
Aantal dreigingsmeldingen vervijfvoudigd na Hamas-aanval van 7 oktober: Vlaamse burgemeesters grijpen in
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Aantal dreigingsmeldingen vervijfvoudigd na Hamas-aanval van 7 oktober: Vlaamse burgemeesters grijpen in

Het nieuwste rapport van het OCAD werpt een zeer nauwkeurige blik op de stijgende binnenlandse spanning. In de vijf weken na de aanval van 7 oktober door Hamas op Israëlische doelwitten waren er in België 69 terreurdreigementen. Daarvan hebben er liefst 39 een rechtstreekse link met het Israëlisch-Palestijns conflict. Burgemeesters moeten een toenemend aantal verdachte individuen in het oog zien

Lees meer »