Krantenkoppen

Vulkaan Ulawun in Papoea-Nieuw-Guinea barst uit, aswolk van 15 kilometer hoog

In Papoea-Nieuw-Guinea is de vulkaan Ulawun uitgebarsten. De aswolk bereikte een hoogte van meer dan 15 kilometer. Dat heeft het Volcanic Ash Advisory Centre (VAAC) in Darwin in Australië maandag gemeld.

Meer krantenkoppen in België

Reizigers betaalden honderdduizenden dollars voor waanzinnige cruise, maar krijgen nu slecht nieuws: vertrek gaat op laatste nippertje niet door
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Reizigers betaalden honderdduizenden dollars voor waanzinnige cruise, maar krijgen nu slecht nieuws: vertrek gaat op laatste nippertje niet door

Drie jaar op een cruiseschip wonen en de wereld rondreizen: het klinkt voor velen waarschijnlijk als muziek in de oren. Zo ook voor enkele honderden mensen die een ticket hadden gekocht voor de drie jaar durende reis van Life at Sea Cruises. Maar slechts twee weken voor vertrek werd de trip van hun leven geannuleerd. Het bedrijf beschikte namelijk niet

Lees meer »
Brokstukken vallen van Sint-Bavokerk
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Brokstukken vallen van Sint-Bavokerk

Opmerkelijke taferelen aan de Lauwse Sint-Bavokerk. Daar werd aan de voordeur een veiligheidsperimeter ingesteld, nadat brokstukken naar beneden kwamen. “De herstellingswerken worden voorbereid maar we moeten nog wachten op enkele externe partijen”, verduidelijkt schepen Griet Vanryckegem.
The post Brokstukken vallen van Sint-Bavokerk appeared first on KW.be.

Lees meer »
Leden Antwerpse gemeenteraad (en burgemeester De Wever) lachen met gebrekkig Engels van Theo Franken: “It is high time for a drup in the emmer”
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Leden Antwerpse gemeenteraad (en burgemeester De Wever) lachen met gebrekkig Engels van Theo Franken: “It is high time for a drup in the emmer”

De gemeenteraad in Antwerpen, dat betekent naar goede maandelijkse gewoonte: oeverloze, vaak saaie, debatten en verbaal gekibbel tussen leden van meerderheid en oppositie. Gelukkig wordt dat urenlange gekrakeel af en toe opgeleukt door een speelse woordgrap, een kwinkslag hier of een plaagstoot daar. Maandag vond een aantal raadsleden tijdens hun tussenkomsten inspiratie bij de, nu al legendarische, ‘drup in the

Lees meer »
Ooit beloftevolle speler bij Cercle Brugge, nu drie keer in amper een week voor de rechter voor diefstal, slagen en drugs
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Ooit beloftevolle speler bij Cercle Brugge, nu drie keer in amper een week voor de rechter voor diefstal, slagen en drugs

G.C. (27) uit Izegem heeft er een slechte periode opzitten. In die tijd pleegde hij het ene criminele feit na het andere. Dat bracht hem deze week maar liefst drie keer voor de rechter. Het gaat om feiten van slagen, diefstal én drugs. En zeggen dat de man ooit dichtbij een profcarrière bij Cercle Brugge zat.
The post Ooit beloftevolle

Lees meer »
Artificiële intelligentie creëert reële groei
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Artificiële intelligentie creëert reële groei

De voorbije week was de technologiewereld in de ban van het lot van Sam Altman. Altman is het menselijk brein achter ChatGPT, het platform voor artificiële intelligentie dat een jaar geleden, bijna dag-op-dag, werd opengesteld voor het grote publiek.

Lees meer »
Gebrekkige getuigenverklaringen en procedurefouten: twee mannen na decennia in Amerikaanse cel vrijgesproken
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Gebrekkige getuigenverklaringen en procedurefouten: twee mannen na decennia in Amerikaanse cel vrijgesproken

Twee Amerikanen die al decennia vastzaten, zijn maandag vrijgesproken door rechtbanken in New York. Het gaat om Wayne Gardine (49), die meer dan achttien jaar vastzat voor een moord in 1994, en Jabar Walker (49), die werd veroordeeld voor de moord op twee mannen in 1995. Na herziening, aangevraagd door twee verschillende stichtingen, houden de veroordelingen juridisch niet stand. Zo

Lees meer »
“Als ik niet meer in China mag spelen, stop ik”: Ronnie O’Sullivan poseert op première docu met Beckham en dreigt met pensioen
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Als ik niet meer in China mag spelen, stop ik”: Ronnie O’Sullivan poseert op première docu met Beckham en dreigt met pensioen

Ronnie O’Sullivan (47) dreigt de snookersport vaarwel te zeggen als World Snooker hem blijft verbieden om exhibitietoernooien in China te spelen. “We staan op een tweesprong”, vertelde de zevenvoudige wereldkampioen in een interview met de BBC. “Als ik niet kan doen wat ik wil – en dat is veel toernooien in China spelen – speel ik gewoon niet meer.”

Lees meer »
#iedereenwestvlaming
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

#iedereenwestvlaming

Nog een dikke maand en ’t is al Kerstmis. 🌲❤️ Is de kerstgekte bij jou thuis al toegeslagen?
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »
Dagje op bezoek in Venetië? Vanaf april betaal je 5 euro entree
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Dagje op bezoek in Venetië? Vanaf april betaal je 5 euro entree

Toeristen die Venetië maar voor een paar uur bezoeken, zullen vanaf 25 april op de 29 drukste dagen van het seizoen 5 euro extra moeten betalen. De gemeenteraad van de Italiaanse dogenstad keurde de extra belasting midden september al goed, en burgemeester Luigi Brugnaro kondigde donderdag aan op welke dagen die zal gelden.

Lees meer »
Explosie op brug tussen Canada en VS: twee doden, grensovergangen afgesloten, maar “niets wijst op een terreurdaad”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Explosie op brug tussen Canada en VS: twee doden, grensovergangen afgesloten, maar “niets wijst op een terreurdaad”

De Amerikaanse veiligheidsdienst FBI zegt een auto-explosie te onderzoeken op een brug tussen Canada en de Verenigde Staten bij Niagara Falls. Autoriteiten van de staat New York melden dat een situatie rond de Rainbow Bridge tussen de twee landen “nauw in de gaten wordt gehouden”. Woensdagavond stelden de autoriteiten dat er vooralsnog geen aanwijzingen dat het om een terreurdaad zou

Lees meer »