Krantenkoppen

Wall Street: Boeing wint hoogte, Microsoft op record

21:39 De Amerikaanse beursindexen gaan maandag door op het elan van de voorbije weken. Vliegtuigbouwer Boeing en softwaregigant Microsoft nemen de indexen op sleeptouw.

Meer krantenkoppen in België

COLUMN. “Laura Tesoro mag vanavond schitteren op VTM. Opgelet Jens!”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

COLUMN. “Laura Tesoro mag vanavond schitteren op VTM. Opgelet Jens!”

Vanavond start de nieuwe feelgoodshow ‘Starstruck’ op VTM met als host Laura Tesoro. VTM op zijn best: puur entertainment en spektakel. Maar vooral ook Laura Tesoro op haar best. Eindelijk van onder de vleugels van een ervaren co-host. Zij ownt de show, zoals ze dat zelf zou zeggen, en hoe. Een bewijs dat VTM in zijn jonge talenten traag maar

Lees meer »
CO2 uit de lucht plukken met machines om klimaat te redden? Impact is voorlopig “verwaarloosbaar”
VRT NWS
VRT NWS

CO2 uit de lucht plukken met machines om klimaat te redden? Impact is voorlopig “verwaarloosbaar”

We moeten niet te veel rekenen op speciale technieken om actief CO₂ opnieuw uit de atmosfeer te gaan plukken. Ze zijn nog compleet ontoereikend om het klimaatprobleem te helpen oplossen. Dat blijkt uit het jaarlijkse "Global Carbon Budget"-rapport, een samenwerking van ruim 100 wetenschappers van over de hele wereld, inclusief onderzoekers van het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ). Intussen

Lees meer »
Man dringt woning binnen om drugs terug te krijgen en maakt amok bij politie
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Man dringt woning binnen om drugs terug te krijgen en maakt amok bij politie

“Je moet vooral de hand in eigen boezem steken.” De rechter in Ieper fronste haar wenkbrauwen bij het aanhoren van de verdediging van A.C. uit Houthulst. De man, die al 22 veroordelingen op teller heeft staan, moet zich nu verantwoorden voor een schermutseling met een drukgebruiker, waarbij hij die zijn woning in Houthulst binnendrong.
The post Man dringt woning binnen

Lees meer »
Hakhoutbeheer kan komende maanden voor hinder zorgen in Menen, Kortrijk en Deerlijk
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Hakhoutbeheer kan komende maanden voor hinder zorgen in Menen, Kortrijk en Deerlijk

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) kondigt aan de komende maanden hakhoutbeheer uit te voeren langs gewestwegen en autosnelwegen. In de regio Zuid-West-Vlaanderen gaat het concreet over de A19, N32 en N58 in Menen, de E17 in Kortrijk en de N36 in Deerlijk.
The post Hakhoutbeheer kan komende maanden voor hinder zorgen in Menen, Kortrijk en Deerlijk appeared first on

Lees meer »
Paul Gheysens bedreigde bewoners die zich verzetten tegen zijn golfproject: “Ik weet hoe ik u kan hebben”
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Paul Gheysens bedreigde bewoners die zich verzetten tegen zijn golfproject: “Ik weet hoe ik u kan hebben”

“Ik weet hoe ik u kan hebben”, zei vastgoedontwikkelaar Paul Gheysens tegen de vrouw van een van de tegenstanders van zijn golfproject in Knokke-Heist, waarop hij naar haar kindjes keek. Al jaren gaan er geruchten de ronde over bedreigingen door de Ghelamcobaas aan wie hem voor de voeten loopt. Nu praatten betrokkenen voor het eerst openlijk voor de camera’s

Lees meer »
Kato Bevernage (17) probeert alle kansen bij ION te grijpen
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Kato Bevernage (17) probeert alle kansen bij ION te grijpen

In de hoogste klasse van het damesbasketbal gaat ION Basket Waregem dit weekend op bezoek bij Sparta Laarne. Vorig weekend verloor de ploeg van youngster Kato Bevernage met het kleinste verschil tegen CEP Charleroi. In de slotfase moesten de rood-witten de duimen leggen tegen de Waalse formatie, die liefst 36 keer op de vrijworplijn stond.
The post Kato Bevernage (17)

Lees meer »
KWB viert kaartkampioenen
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

KWB viert kaartkampioenen

KWB Varsenare heeft haar kaartkampioenen gevierd. De KWB-kaartclub telt 24 leden, die elke tweede vrijdag van de maand vanaf 20 uur samenkomen in het parochiaal centrum in Varsenare. “De meesten zijn van Varsenare, maar we hebben ook mensen uit Jabbeke of Sint-Andries. We zijn ergens in de jaren 60 opgestart en hebben gouden jaren gehad
The post KWB viert kaartkampioenen

Lees meer »
Enkel nog bij uitzondering ereloonsupplementen voor scans
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Enkel nog bij uitzondering ereloonsupplementen voor scans

Vanaf deze maandag mogen ziekenhuizen geen ereloonsupplementen meer vragen voor MRI- of CT-scans die tijdens de normale werkuren gebeuren of bij dringende scans. Dat meldt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit), die spreekt van “een stap vooruit om betaalbare en toegankelijke zorg te garanderen”.

Lees meer »