Krantenkoppen

Wat is nu eigenlijk beter voor de gezondheid, wandelen of hardlopen?

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Banken beloven meer transparantie over spaarrekeningen: “Dit zal zorgen voor betere voorwaarden”
VRT NWS
VRT NWS

Banken beloven meer transparantie over spaarrekeningen: “Dit zal zorgen voor betere voorwaarden”

De federale regering heeft een protocol gesloten met de bankensector, waarin de banken zich engageren voor meer transparantie en eenvoud bij spaarrekeningen. Er wordt ook gesnoeid in het aanbod: vanaf volgend jaar zullen banken maar 4 verschillende spaarrekeningen mogen aanbieden. Volgens staatssecretaris voor Consumentenbescherming Alexia Bertrand (Open VLD) zal dat op termijn leiden tot betere voorwaarden voor de consumenten.

Lees meer »
Vrijgelaten Israëlische gijzelaars “in goede gezondheid”, vandaag komen opnieuw gijzelaars en Palestijnse gevangenen vrij
VRT NWS
VRT NWS

Vrijgelaten Israëlische gijzelaars “in goede gezondheid”, vandaag komen opnieuw gijzelaars en Palestijnse gevangenen vrij

Op de tweede dag van de gevechtspauze tussen Israël en Hamas worden opnieuw Israëlische gijzelaars en Palestijnse gevangenen vrijgelaten. De Israëlische gijzelaars die gisteren vrijkwamen, verkeren in goede gezondheid, zegt de directrice van een ziekenhuis in Tel Aviv. Volg de belangrijkste ontwikkelingen in het conflict tussen Israël en Hamas in deze blog.

Lees meer »
Timothée Chalamet grapt over zijn zangkunsten in ‘Wonka’: “Er kwam veel autotune aan te pas”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Timothée Chalamet grapt over zijn zangkunsten in ‘Wonka’: “Er kwam veel autotune aan te pas”

Het is bijna zover: op 13 december verschijnt de langverwachte film ‘Wonka’ in de Belgische cinemazalen. Timothée Chalamet (27) speelt de hoofdrol in de prent. Tijdens de opnames heeft de acteur dan ook enkele nieuwe vaardigheden ontwikkeld. Dat vertelt hij in een interview met ‘People’. “Ik heb veel geleerd tijdens het uitvoeren van de danschoreografieën.”

Lees meer »
Voormalig president Jimmy Carter en alle vijf nog levende first ladies aanwezig op begrafenis van Rosalynn Carter
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Voormalig president Jimmy Carter en alle vijf nog levende first ladies aanwezig op begrafenis van Rosalynn Carter

Hij verschijnt nog zelden in het openbaar, maar voormalig Amerikaans president Jimmy Carter (99) was dinsdag wel aanwezig op de herdenkingsdienst voor zijn overleden vrouw Rosalynn. Ook latere presidenten als Bill Clinton en Joe Biden tekenden present, net als alle vijf nog levende first ladies Laura Bush, Hillary Clinton, Michelle Obama, Melania Trump en Jill Biden.

Lees meer »
De andere zoon van Karel: wie is Frédéric De Gucht, de ondernemer die het opneemt voor Jean-Jacques?
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

De andere zoon van Karel: wie is Frédéric De Gucht, de ondernemer die het opneemt voor Jean-Jacques?

Op de recente partijraad van Open Vld nam Frédéric De Gucht het bijzonder fel op voor zijn jongere broer Jean-Jacques. “Een liberaal kopstuk — nota bene, ex-partijvoorzitter — die een overstap overweegt naar Lijst Dedecker, moet nu toch niet beloond worden met een tweede plek op de Vlaamse lijst?”, zei hij over Egbert Lachaert. Wie is de bijzonder succesvolle ‘andere

Lees meer »
Blauwe vinvis keert terug naar zijn habitat
De Standaard
De Standaard

Blauwe vinvis keert terug naar zijn habitat

Tientallen jaren geleden werden ze er volledig uitgeroeid door de walvisjacht, maar vandaag duikt de blauwe vinvis opnieuw op in de Indische Oceaan in de buurt van de Seychellen. Het grootste dier ter wereld lijkt aan een comeback bezig.

Lees meer »
Vincent Mannaert stapt op als CEO van Club Brugge
VRT NWS
VRT NWS

Vincent Mannaert stapt op als CEO van Club Brugge

Vincent Mannaert neemt ontslag als CEO of algemeen manager van Club Brugge. Al langer deden geruchten de ronde dat zijn relatie met eigenaar Bart Verhaeghe in het slop zat. Mannaert was ruim tien jaar CEO. Lees alles over het ontslag bij onze collega’s van Sporza.

Lees meer »
Khaled verloor kleinkinderen (3 en 5) bij luchtaanval op Gaza: “Ik hoopte dat ze sliepen, maar ze werden niet meer wakker”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Khaled verloor kleinkinderen (3 en 5) bij luchtaanval op Gaza: “Ik hoopte dat ze sliepen, maar ze werden niet meer wakker”

Sinds het begin van het conflict tussen Israël en terreurgroep Hamas zijn aan Palestijnse kant al 14.800 doden gevallen, onder wie maar liefst 6.000 kinderen. Ook de 5-jarige Tarek en zijn 3-jarige zusje Reem kwamen vorige week om het leven bij een Israëlische luchtaanval op Gaza. “Ze werden vermoord toen ze aan het slapen waren”, getuigt hun grootvader Khaled Nabhan.

Lees meer »