Krantenkoppen

Waterpeil stijgt opnieuw in Haringe en Roesbrugge

De neerslag van maandagochtend heeft onder meer in Haringe (Poperinge) en Roesbrugge (Poperinge) voor een stijging van het waterpeil gezorgd. In de Fintele (Lo-Reninge) zal de daling vertragen. Volgens Waterinfo zal de algemene daling zich de volgende dagen wel weer doorzetten.

Zowel in Frankrijk als in België viel maandag boven het IJzerbekken tien tot vijftien liter neerslag per vierkante meter. “Als gevolg van de neerslag van deze voormiddag zijn de peilen en afvoeren op de bovenlopen van de IJzer opnieuw gaan stijgen”, meldt Waterinfo. Sinds maandagmiddag is dat ook opnieuw het geval in Roesbrugge en Haringe. In Roesbrugge wordt wel verwacht dat het waterpeil onder de waakdrempel zal blijven. Ter hoogte van de Fintele zal de daling in de komende uren vertragen, terwijl ook in Woumen (Diksmuide) nog een dalende trend wordt vastgesteld. “Vanaf dinsdagmiddag kondigt zich over het westen een droge periode aan waardoor de algemene daling zich verder zal kunnen zetten.”

Op het kanaal Duinkerke-Nieuwpoort schommelt het peil door de nieuwe regenval tussen de prewaakdrempel en de waakdrempel. In de mate van het mogelijke wordt nog steeds water afgevoerd via Frankrijk. Op die manier kan het Lo-Kanaal maximaal ingezet worden voor het afvoeren van water uit de IJzer.

Ten slotte is de afvoer op de Leie in Menen gestegen tot 110 kubieke meter per seconde. De afvoer kan nog een hele tijd hoog blijven en kan door de verse neerslag van maandag stijgen tot maximaal 120 kubieke meter per seconde.

The post Waterpeil stijgt opnieuw in Haringe en Roesbrugge is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Met een ezel door de verwoeste stad Khan Younis in Gaza
De Standaard
De Standaard

Met een ezel door de verwoeste stad Khan Younis in Gaza

Tijdens het tijdelijke staakt-het-vuren keren heel wat inwoners van Gaza terug naar hun thuisstad. De ravage van vijftig dagen Israëlische aanvallen is enorm. De ontheemde Palestijn Mohammed al Najar neemt je op zijn ezel mee van Khuza’a terug naar Khan Younis. Een tocht van acht kilometer langs verwoeste gebouwen en puin: ‘Ze hebben geen boom of steen gespaard.’

Lees meer »
Wendy (49) ondergaat peperdure operatie in Zürich die haar van verlamming moet redden: “Dankzij onvoorwaardelijke steun van mijn vrienden”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Wendy (49) ondergaat peperdure operatie in Zürich die haar van verlamming moet redden: “Dankzij onvoorwaardelijke steun van mijn vrienden”

Wendy Devriese (49) lijdt aan endometriose in stadium 4. Ze heeft al twintig operaties achter de rug, maar niets hielp. Er is echter een oplossing: een operatie in Zürich. Alleen kost die behandeling 38.000 euro. Daarvan wordt niets terugbetaald in ons land en in Nederland. In heel wat andere landen staat de behandeling wel op de lijst. Vrienden van Wendy

Lees meer »
Brugse Buurtcheques worden opgetrokken tot 250 euro
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Brugse Buurtcheques worden opgetrokken tot 250 euro

De Brugse Buurtcheque viert in 2024 haar twintigjarig bestaan. Al twee decennia lang versterkt deze cheque de sociale cohesie in Brugse buurten. Dit door financiële, logistieke en praktische ondersteuning te bieden bij het organiseren van diverse buurtevenementen. Ter ere van dit jubileum kondigt de Stad enkele vernieuwingen van het reglement aan om de ondersteuning aan buurtcomités nog meer te verbeteren.<br

Lees meer »
Na een week pauze nemen Israël en Hamas de wapens weer op: “Maar we zijn niet helemaal terug bij af”
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Na een week pauze nemen Israël en Hamas de wapens weer op: “Maar we zijn niet helemaal terug bij af”

Na een week van relatieve rust zijn de gevechten tussen Israël en Hamas herbegonnen. Inmiddels zouden er alweer tientallen doden vallen in de Gazastrook, nadat beide partijen elkaar verantwoordelijk houden voor het afspringen van de onderhandelingen over een verlengde gevechtspauze. Toch zijn er redenen om te geloven dat we niet helemaal terug bij af zijn.

Lees meer »
Haaltert excuseert zich voor maandenlange hinder in modderstraat: “Uitblijvend bodemattest en slecht weer zijn de boosdoeners”
VRT NWS
VRT NWS

Haaltert excuseert zich voor maandenlange hinder in modderstraat: “Uitblijvend bodemattest en slecht weer zijn de boosdoeners”

De gemeente Haaltert geeft toe dat er bij werken in de Hooglareweg fouten zijn gebeurd rond timing. Daardoor ligt de straat al meer dan een half jaar open, en moet iedereen door de modder om bij zijn huis te geraken. Volgens de gemeente zijn de werken omvangrijker dan oorspronkelijk gepland. Bovendien liet het bodemattest te lang op zich wachten en

Lees meer »
Geseinde passagiers konden vandaag op de luchthaven ontkomen: servers van politie lagen hele dag plat
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Geseinde passagiers konden vandaag op de luchthaven ontkomen: servers van politie lagen hele dag plat

Politiezones over het hele land konden een hele dag geen opzoekingen verrichten of processen-verbaal opstellen, door de combinatie van een elektriciteitspanne en werken aan het hoofdkantoor van de Federale Politie in Brussel. Dat laten bronnen aan onze redactie weten en wordt bevestigd door de woordvoerder van de Federale Politie. Zélfs controles op geseinde passagiers in de luchthaven vonden niet plaats.

Lees meer »
Verenigde Arabische Emiraten lanceren nieuw klimaatfonds ter waarde van 30 miljard dollar
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Verenigde Arabische Emiraten lanceren nieuw klimaatfonds ter waarde van 30 miljard dollar

De Verenigde Arabische Emiraten hebben vrijdag een nieuw klimaatfonds aangekondigd. Het fonds, dat de naam Altérra meekreeg en zal worden voorgezeten door COP28-president Sultan al-Jaber, wordt in eerste instantie gespekt met een cheque ter waarde van 30 miljard dollar (27,5 miljard euro). De doelstelling is om, mede door de inbreng van privébedrijven, tegen 2030 250 miljard dollar te mobiliseren.

Lees meer »
LIVE ISRAËL. Aanvallen op Gaza gaan ook op tweede dag na wapenstilstand door
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE ISRAËL. Aanvallen op Gaza gaan ook op tweede dag na wapenstilstand door

Er is een einde gekomen aan het staakt-het-vuren tussen Israël en Hamas. Het Israëlische leger zegt dat het de strijd in de Gazastrook heeft hervat, minuten nadat het staakt-het-vuren om 7 uur (6 uur Belgische tijd) afliep. Volgens Israël houdt terreurbeweging Hamas nog altijd 137 mensen gegijzeld in de Gazastrook. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »
Noordoosten van Europa zet zich schrap voor extreme koude: verwachten wij ook sneeuw en vorst deze week?
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Noordoosten van Europa zet zich schrap voor extreme koude: verwachten wij ook sneeuw en vorst deze week?

Stevig winterweer teistert momenteel grote delen van Noordoost- en Centraal-Europa. Rond de Zwarte Zee en de Krim zorgt storm “Bettina” momenteel zelfs voor een heuse sneeuwstorm met aanhoudende hevige sneeuwval en forse windstoten. Ook de komende dagen blijft Europa nog in de ban van de stevige winterprik. Maar waar komt dat winterweer plots vandaan? En hoe koud wordt het precies

Lees meer »
Digitalisering examen voor chauffeurs die gevaarlijke goederen vervoeren
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Digitalisering examen voor chauffeurs die gevaarlijke goederen vervoeren

Vanaf 1 januari 2024 ondergaat het examen voor chauffeurs van gevaarlijke goederen een volledige digitalisering. In plaats van maandelijkse sessies op één vaste locatie, worden de schriftelijke examens volgend jaar gedurende de week georganiseerd op een zelfgekozen tijdstip, verspreid over de zestien erkende examencentra. Dit werd aangekondigd door GOCA Vlaanderen, de sectorfederatie voor autokeuring en rijbewijsexamens.

Lees meer »
Moord op Belgische missionarissen na 40 jaar voor assisen, zonder ook maar één aanwezige beschuldigde: “In alle opzichten bizar”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Moord op Belgische missionarissen na 40 jaar voor assisen, zonder ook maar één aanwezige beschuldigde: “In alle opzichten bizar”

Een zestienkoppige mix van mannen en vrouwen is geloot voor het assisenproces rond de moord en foltering van Turnhoutenaar Walter Voordeckers en twee andere Belgische missionarissen in Guatemala in de jaren tachtig. Opmerkelijk: de beschuldigdenbank bleef leeg, met zelfs geen advocaat om iemand te vertegenwoordigen. “Makkelijk wordt het niet.”

Lees meer »
Voormalig president Jimmy Carter en alle vijf nog levende first ladies aanwezig op begrafenis van Rosalynn Carter
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Voormalig president Jimmy Carter en alle vijf nog levende first ladies aanwezig op begrafenis van Rosalynn Carter

Hij verschijnt nog zelden in het openbaar, maar voormalig Amerikaans president Jimmy Carter (99) was dinsdag wel aanwezig op de herdenkingsdienst voor zijn overleden vrouw Rosalynn. Ook latere presidenten als Bill Clinton en Joe Biden tekenden present, net als alle vijf nog levende first ladies Laura Bush, Hillary Clinton, Michelle Obama, Melania Trump en Jill Biden.

Lees meer »
Poetin-aanhanger benoemd tot directeur Bolsjoj-theater
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Poetin-aanhanger benoemd tot directeur Bolsjoj-theater

De Russische overheid heeft vrijdag orkestmeester Valeri Gergiev gekozen als directeur van het wereldberoemde Bolsjoj-theater, te midden van een versnelde repressie van de culturele sector in Rusland sinds de agressie tegen Oekraïne. Gergiev is een bondgenoot van de Russische president Vladimir Poetin.

Lees meer »
SOIREE PERPLX stelt twee premières voor van jonge, talentvolle makers
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

SOIREE PERPLX stelt twee premières voor van jonge, talentvolle makers

Op zondag 10 december zakken niet één maar twee beloftevolle circusgezelschappen af naar de Budascoop van Kortrijk om de première van hun voorstelling te spelen. Dit in kader van SOIREE PERPLX, een samenwerking van circuswerkplaats PERPLX en Schouwburg Kortrijk.
The post SOIREE PERPLX stelt twee premières voor van jonge, talentvolle makers appeared first on KW.be.

Lees meer »