Krantenkoppen

Waterpeil van de IJzer blijft zakken

Op de IJzer heeft de dalende trend van het waterpeil zich in de nacht van zondag op maandag doorgezet. De nieuwe neerslagzone zal volgens Waterinfo in principe slechts voor een stagnatie of een tijdelijke stijging zorgen. Ook in de Fintele (Lo-Reninge) zit het peil ondertussen onder de alarmdrempel.

Meer krantenkoppen in België

Dit weekend eerste sneeuwlaag(je) in de Ardennen mogelijk
VRT NWS
VRT NWS

Dit weekend eerste sneeuwlaag(je) in de Ardennen mogelijk

Wie een weekendje Ardennen in het vooruitzicht zou hebben, kan daar vanaf vannacht mogelijk verrast worden door sneeuw. Al tempert weervrouw Jacotte Brokken de verwachtingen. De temperaturen liggen overdag nog net iets te hoog. "Mooie sneeuwtaferelen zijn nog niet aan de orde, verwacht je eerder aan drab."

Lees meer »
NMBS biedt voortaan gratis drinkwater aan in stations
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

NMBS biedt voortaan gratis drinkwater aan in stations

De NMBS heeft in zes stations watertappunten geïnstalleerd waar reizigers hun drinkbus gratis kunnen vullen met gefilterd kraantjeswater. Tegen eind volgend jaar zal de spoorwegmaatschappij die dienst in een honderdtal stations aanbieden, zo meldt ze vrijdag in een persbericht.

Lees meer »
Real Madrid doet het weer en is groepswinnaar : late goals van invallers Nico Paz en Joselu doen Napoli vloeken
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Real Madrid doet het weer en is groepswinnaar : late goals van invallers Nico Paz en Joselu doen Napoli vloeken

‘Same old’ Real. Geregeld subliem, soms lethargisch, maar uiteindelijk juichend. Dankzij 4-2-winst tegen Napoli groepswinnaar in groep C van de Champions League. Eens te meer was Jude Bellingham de grote uitblinker. Met een geweldige kopbalgoal en met een prima assist floreerde de Engelse alleskunner alweer. Napoli heeft op de slotspeeldag voldoende aan een draw thuis tegen Braga, dat 1-1 speelde

Lees meer »
Nederlandse vertaling van boek over Brits koningshuis onthult per ongeluk wél wie de ‘Royal racist’ is
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Nederlandse vertaling van boek over Brits koningshuis onthult per ongeluk wél wie de ‘Royal racist’ is

Nog geen dag lag de Nederlandstalige versie van Endgame, het langverwachte boek van de Britse biograaf Omid Scobie over het Britse koningshuis, in de winkelrekken of het is er alweer weggehaald. De aanleiding daarvoor is dat de identiteit van de ‘Royal racist’ in het Nederlandstalige boek wél genoemd wordt, terwijl daar in het Engelstalige boek over gezwegen wordt.

Lees meer »
Sluiting dreigt voor laatste veemarkt van Vlaanderen: “Deze plek is cruciaal voor onze sector”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Sluiting dreigt voor laatste veemarkt van Vlaanderen: “Deze plek is cruciaal voor onze sector”

Heeft Vlaanderen straks geen veemarkt meer? De nieuwe Vlaamse Codex Dierenwelzijn wil vanaf 1 januari 2026 alle fysieke markten verbieden waar dieren verkocht worden. Dat is slecht nieuws voor Agrabel in de Meense deelgemeente Rekkem, de laatste overblijvende veemarkt van Vlaanderen. “Als wij de deuren moeten sluiten, zou dat een erg zware klap voor onze mooie sector zijn.”
The post

Lees meer »
Khaled verloor kleinkinderen (3 en 5) bij luchtaanval op Gaza: “Ik hoopte dat ze sliepen, maar ze werden niet meer wakker”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Khaled verloor kleinkinderen (3 en 5) bij luchtaanval op Gaza: “Ik hoopte dat ze sliepen, maar ze werden niet meer wakker”

Sinds het begin van het conflict tussen Israël en terreurgroep Hamas zijn aan Palestijnse kant al 14.800 doden gevallen, onder wie maar liefst 6.000 kinderen. Ook de 5-jarige Tarek en zijn 3-jarige zusje Reem kwamen vorige week om het leven bij een Israëlische luchtaanval op Gaza. “Ze werden vermoord toen ze aan het slapen waren”, getuigt hun grootvader Khaled Nabhan.

Lees meer »
“Bepaalde mensen lieten Mannaert vallen”: onze chef voetbal legt uit waarom Club-CEO afstand neemt van grote liefde
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Bepaalde mensen lieten Mannaert vallen”: onze chef voetbal legt uit waarom Club-CEO afstand neemt van grote liefde

Club Brugge ziet straks een van dé bepalende figuren van het voorbije decennium vertrekken, want Vincent Mannaert stopt eind dit seizoen als CEO. Onze chef voetbal Niels Poissonnier ziet dat Mannaert een grote leemte na zal laten en schetst de frustraties die er bij de CEO mee toe leidden de stekker eruit te trekken: “Club hertekende intern zijn beslissingsstructuur. Ineens

Lees meer »
Sportclubs in Aalst niet langer verplicht om Uitpas te aanvaarden: “Kansarme gezinnen zijn de dupe”
VRT NWS
VRT NWS

Sportclubs in Aalst niet langer verplicht om Uitpas te aanvaarden: “Kansarme gezinnen zijn de dupe”

In Aalst zijn sportclubs dan toch niet verplicht om de Uitpas te aanvaarden. Die verplichting werd drie jaar geleden ingevoerd, maar door corona werd ze nog niet toegepast. Maar nu wordt ze dus al geschrapt. Met de Uitpas kunnen mensen die het financieel moeilijk hebben, aan een lager tarief sporten. Maar volgens het stadsbestuur kwamen sportclubs daardoor in financiële problemen.

Lees meer »