Krantenkoppen

Weinig vooruitgang geboekt bij VN-gesprekken om plasticvervuiling aan te pakken

Een globaal plan om plasticvervuiling aan te pakken is momenteel nog niet in zicht. Zo heeft de derde ronde aan gesprekken van het VN-Milieuprogramma (UNEP) weinig winst geboekt. Dat zeggen deelnemers maandag in de Keniaanse hoofdstad Nairobi.

Meer krantenkoppen in België

Het sneeuwt weer in West-Vlaanderen: Agentschap Wegen en Verkeer raadt aan om verplaatsingen uit te stellen
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Het sneeuwt weer in West-Vlaanderen: Agentschap Wegen en Verkeer raadt aan om verplaatsingen uit te stellen

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) roept zondagochtend op om onnodige verplaatsingen uit te stellen omdat de wegen spekglad kunnen zijn. Wie toch vertrekt met de wagen, houdt best voldoende afstand en mag niet te snel rijden. De waarschuwing geldt in eerste instantie voor West- en Oost-Vlaanderen, maar ook voor alle zones waar neerslag valt.
The post Het sneeuwt weer

Lees meer »
De Wever over federale samenwerking met Vlaams Belang: “Voor mij is dat geen relevante partij om het verschil mee te kunnen maken”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

De Wever over federale samenwerking met Vlaams Belang: “Voor mij is dat geen relevante partij om het verschil mee te kunnen maken”

Bart De Wever die met N-VA in Wallonië wil opkomen tijdens de verkiezingen van 2024 was ongetwijfeld hét politieke nieuws van dit weekend. Door met zijn partij de Waalse grens over te steken, hoopt hij daar de boodschap van het confederalisme in het publieke debat te kunnen brengen. “Heel veel Franstaligen zijn dat hele linkse bestuur meer dan beu”, zei

Lees meer »
Ex-vrouw van seriedoder Michel Fourniret opnieuw voor assisen voor drie moorden: zal ze weer onverwachte onthullingen doen?
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Ex-vrouw van seriedoder Michel Fourniret opnieuw voor assisen voor drie moorden: zal ze weer onverwachte onthullingen doen?

Monique Olivier (75) – de ex-vrouw van de in 2021 overleden seriedoder Michel Fourniret (79) – staat vanaf vandaag voor assisen in het Franse departement Hauts-de-Seine, ten westen van Parijs. Ze wordt beschuldigd van medeplichtigheid aan het ontvoeren en doden van Estelle Mouzin in 2003, Joanna Parrish in 1990 en Marie-Angèle Domèce in 1988. Families van de slachtoffers hopen dat

Lees meer »
Vijftig jaar Kasteelfeesten in Wijnendale met kerstconcert en kerstmarktje
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Vijftig jaar Kasteelfeesten in Wijnendale met kerstconcert en kerstmarktje

Vijftig jaar geleden, in de zomer van 1973, had in Wijnendale-Torhout de prille start plaats van de Kasteelfeesten, nu het wereldfestival voor dans en muziek Kadans. Om dat gouden jubileum in de verf te zetten, organiseert de vzw Kadans onder de leiding van Tine Vandenaweele op zondag 10 december een kerstconcert en een kerst- en cultuurmarktje.
The post Vijftig jaar

Lees meer »
ONZE OPINIE. “Waar wacht Crevits op? Een adoptiepauze is de enige optie”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

ONZE OPINIE. “Waar wacht Crevits op? Een adoptiepauze is de enige optie”

Het lukt Vlaanderen maar niet om internationale adopties volledig zonder fraude of bedrog te laten verlopen. “Dat vindt minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) heel erg, maar blijkbaar niet erg genoeg om drastische maatregelen te nemen”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “De achteloosheid waarmee in de Wetstraat wordt omgegaan met verhalen over leugens, bedrog en manipulatie is stuitend.”

Lees meer »
De Lijn verbindt vanaf 2024 Dentergem met Waregem
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

De Lijn verbindt vanaf 2024 Dentergem met Waregem

Vanaf januari 2024 zal Dentergem een rechtstreekse busverbinding met Waregem krijgen. Daarmee komt er eindelijk een antwoord op een vraag die de gemeente al in de jaren tachtig (!) had gesteld. “Deze lijn zal in de week om het uur heen en weer rijden”, aldus mobiliteitsschepen Yves Lambrecht (Eendracht).
The post De Lijn verbindt vanaf 2024 Dentergem met Waregem appeared

Lees meer »
Dode en gewonden na aanval met mes en hamer op toeristen in Parijs: dader was al veroordeeld voor terreurplannen
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Dode en gewonden na aanval met mes en hamer op toeristen in Parijs: dader was al veroordeeld voor terreurplannen

Er raken steeds meer details bekend over de dodelijke aanval zaterdagavond in het hart van Parijs, nabij de Eiffeltoren. Een jonge Duitse toerist kwam om het leven en twee mensen raakten gewond toen een dader plots willekeurige voorbijgangers aanviel. Het dodelijke slachtoffer werd gestoken met een mes, één van de gewonden werd met een hamer op het hoofd geslagen. De

Lees meer »
Nieuw elan voor Sint-Leo-Hemelsdaele
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Nieuw elan voor Sint-Leo-Hemelsdaele

Wie door de Sint-Jansstraat wandelt of fietst, kan er niet naast kijken. De gevel van het gebouw waarin de basisschool van Sint-Leo-Hemelsdaele gevestigd is, werd prachtig gerenoveerd. In samenwerking met de dienst Onroerend erfgoed, monumentenzorg Brugge en Agion (Agentschap voor Ingrastructuur in het Onderwijs, red.) werd dit beschermd monument van 1828 aan de buitenzijde volledig
The post Nieuw elan voor

Lees meer »
Vanaf 1 april zorgcoördinator voor elke kwetsbare aanstaande moeder
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Vanaf 1 april zorgcoördinator voor elke kwetsbare aanstaande moeder

Minister Frank Vandenbroucke gaat 11,468 miljoen euro investeren om kwetsbare moeders tijdens en na hun zwangerschap beter op te sporen en te begeleiden. Daarvoor zal het RIZIV een perinataal zorgtraject uittekenen. Na screening krijgt elke kwetsbare moeder een zorgcoördinator toegewezen tijdens de cruciale eerste 1.001 dagen van een kind.

Lees meer »
Tom Waes ontkent publiek geheim niet langer en bevestigt nieuwe liefde
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Tom Waes ontkent publiek geheim niet langer en bevestigt nieuwe liefde

Het publiek geheim is eindelijk bevestigd. Tom Waes (55) is opnieuw verliefd. Het stel flaneert reeds geruime tijd hand in hand door Antwerpen en bezocht in de luwte events als de MIA’s en Antwerp Pride. Aanvankelijk aftastend en speels. Maar nu wordt de liefde ook door het populairste tv-gezicht tegenover onze redactie niet langer ontkend.

Lees meer »