Krantenkoppen

Werken dorpskern Dranouter starten in februari

Voor het eind van het jaar zal de Kruisabelestraat in Dranouter opnieuw volledig toegankelijk zijn voor het verkeer. In het voorjaar zijn daar de werken gestart om de woningen aan te sluiten op de waterzuivering iets verder in de straat. “Deze fase van de werken liep vlot volgens planning. Vorige week werd de eerste laag asfalt gegoten. In de komende weken worden voetpaden en parkeerstroken aangelegd en wordt de tweede laag asfalt gegoten”, aldus schepen van Openbare Werken Dirk Baekelandt. In februari worden de werken in de dorpskern aangevat.

Deze werken werden recent toegewezen aan dezelfde aannemer, Cnockaert construct, voor een bedrag van iets meer dan 2 miljoen euro. “Hiermee zal de Dranouterstraat en het Planciusplein (tot aan de Lettingstraat) heraangelegd worden met nieuwe nutsleidingen en riolering. Ondertussen worden ook voetpaden, parkings en alle andere voorzieningen aangepakt. Er wordt speciale aandacht gegeven aan de toegankelijkheid, veiligheid en de vergroening van de dorpskern. Deze werken zullen in februari starten en dus naadloos aansluiten op de huidige werken. Er wordt gestart in de Dranouterstraat tot aan het kruispunt met de Kruisabelestraat (dat kruispunt zal in deze fase toegankelijk blijven).”

Derde dorp

Na Wijtschate en De Klijte is Dranouter het derde dorp in één legislatuur die aangesloten wordt op een zuiveringsinstallatie. “Een enorme inspanning om het afvalwater van onze inwoners te zuiveren en ondertussen ook het openbaar domein een grondige opfrisbeurt te geven. Dat laatste zal in De Klijte in de volgende legislatuur gebeuren, samen met de aanpak van het fietspad Dikkebus – De Klijte. De veiligere heraanleg van de schoolomgeving staat er wel reeds gepland in 2024,” voegt burgemeester Wieland De Meyer toe.

The post Werken dorpskern Dranouter starten in februari is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Coeur d’Amis duikt voor het eerst op in Gault&Millau: “Wij zijn totaal verrast”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Coeur d’Amis duikt voor het eerst op in Gault&Millau: “Wij zijn totaal verrast”

Het restaurant Coeur d’Amis aan de Kortrijksesteenweg in Zwevezele staat voor het eerst in negen jaar in de Gault&Millau met een quotering van 13/20. “We zijn ook totaal verrast”, vertelt zaakvoerder Sander Dewandelaere die de zaak met vennoot Paul Degroote uitbaat. “Maar uiteraard is ons team in de wolken met dit prachtige resultaat.”
The post Coeur d’Amis duikt voor het

Lees meer »
Hogere erfbelasting of slimme kilometerheffing: Vlaamse regering moet met mes door uitgaven, als ze de begroting in evenwicht willen houden
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Hogere erfbelasting of slimme kilometerheffing: Vlaamse regering moet met mes door uitgaven, als ze de begroting in evenwicht willen houden

Wil de volgende Vlaamse regering ooit uitpakken met een begroting in evenwicht, dan zal ze eerst serieus het mes moeten bovenhalen óf nieuwe belastingen moeten introduceren, voor ze met geld beginnen strooien voor nieuw beleid. Zelfs de eigen administratie waarschuwt dat de alarmbellen voor de Vlaamse overheidsfinanciën op rood staan. Wat is er aan de hand?

Lees meer »
Racistische Britse royals ‘gelekt’: ongelukje of meesterlijke zet van Harry & Meghan? “Dit is explosieve informatie”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Racistische Britse royals ‘gelekt’: ongelukje of meesterlijke zet van Harry & Meghan? “Dit is explosieve informatie”

De aap is uit de mouw: de zogenaamde ‘racistische royals’, waarover al gespeculeerd wordt sinds het Oprah-interview van Harry (39) en Meghan (42) uit 2021, zijn bekend. In de Nederlandse versie van ‘Endgame’ – intussen uit de rekken gehaald – worden koning Charles en prinses Kate met de vinger gewezen. “Een vertaalfout”, beweert auteur Omid Scobie, maar volgens onze royalty-expert

Lees meer »
Koppel uit De Panne blijft overlast veroorzaken: van diefstallen tot messteken
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Koppel uit De Panne blijft overlast veroorzaken: van diefstallen tot messteken

Een koppel dat in De Panne woont, blijft maar overlast veroorzaken in de Westkust. Zowel de 40-jarige C.K. als zijn vriendin A.W. (36) stonden al diverse keren voor de strafrechter. Deze keer staan ze terecht voor een heuse waslijst aan feiten. Daarbij pleegden ze samen diefstallen, haalden ze geld af met gestolen bankkaarten en deelde C.K. zelfs enkele messteken uit

Lees meer »