Krantenkoppen

Westerscheldetunnel wordt vanaf 2025 tolvrij

Automobilisten en motorrijders hoeven vanaf 2025 geen tol meer te betalen als ze gebruikmaken van de Westerscheldetunnel, de tunnel onder de Westerschelde tussen Zeeuws-Vlaanderen en Zuid-Beveland.

Meer krantenkoppen in België

Oprecht antwoord op kiezer of strategisch slimme zet: wat zit er achter beslissing VVD om niet in Nederlandse regering te stappen?
VRT NWS
VRT NWS

Oprecht antwoord op kiezer of strategisch slimme zet: wat zit er achter beslissing VVD om niet in Nederlandse regering te stappen?

De Nederlandse regeringsvorming dreigt aartsmoeilijk te worden, nu de rechts-liberale VVD van Dilan Yesilgöz beslist heeft om niet in een nieuwe Nederlandse regering te stappen. Een antwoord op het signaal van de kiezer, klinkt het officieel, maar evengoed kan het een sterke strategische zet zijn. "Dit is een eerste zet, zeker geen definitieve beslissing."

Lees meer »
Minstens 3 mensen omgekomen en 3 mensen vermist bij aardverschuiving in Alaska
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Minstens 3 mensen omgekomen en 3 mensen vermist bij aardverschuiving in Alaska

Door een aardverschuiving in Zuidoost-Alaska zijn zeker drie mensen om het leven gekomen, melden lokale autoriteiten. Nog drie mensen, onder wie twee minderjarigen, zijn nog vermist. Maandagavond verschoof een deel van een steile, dichtbegroeide berghelling langs een kuststrook van de Zimovia Highway in Wrangell, een vissers- en houthakkersdorpje met zo’n tweeduizend inwoners.

Lees meer »
Zo fier als een gieter laat Hugo Sigal eerste solo-album los: “Miguel Wiels waarschuwde me: niet alleen maar tristesse”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Zo fier als een gieter laat Hugo Sigal eerste solo-album los: “Miguel Wiels waarschuwde me: niet alleen maar tristesse”

Ze gingen samen euthanasie plegen, of hij zou na haar dood sterven van verdriet. “Maar jamais dat ik ooit solo zou verdergaan.” En toch ligt Hugo Sigal vandaag in z’n eentje in de winkel. Een eerste soloplaat op zijn 76ste. “Als oude zot een platencontract krijgen: ik beleef mijn tweede jeugd”, vertelt hij. Meer ontdek je in een nieuwe Showbits.

Lees meer »
Broer speelt bij Jong Cercle, zus bij Cerkelladies
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Broer speelt bij Jong Cercle, zus bij Cerkelladies

Broer en zus Ilias en Ilona Ben Sadik uit Sint-Andries delen de liefde voor het voetbal bij groen-zwart. Ilias maakt deel uit van de kern van Jong Cercle terwijl Ilona bij de Cerkelladies Brugge aan de slag is.
The post Broer speelt bij Jong Cercle, zus bij Cerkelladies appeared first on KW.be.

Lees meer »
Vijf generaties met leeftijdsverschil van 98 jaar
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Vijf generaties met leeftijdsverschil van 98 jaar

Vijf generaties op een rij, het komt niet veel voor. De oudste is Imelda Hemeryck, 98 jaar, de jongste Viktor Vandaele, vier maanden oud. Een achterachterkleinkind met een leeftijdsverschil van 98 jaar.
The post Vijf generaties met leeftijdsverschil van 98 jaar appeared first on KW.be.

Lees meer »
Russ Bray, ‘The Voice’ van het darts, stopt ermee: “Op m’n tiende begon ik al te roken”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Russ Bray, ‘The Voice’ van het darts, stopt ermee: “Op m’n tiende begon ik al te roken”

Groot nieuws in het darts: de legendarische ‘caller’ Russ Bray stopt ermee na het WK. ‘The Voice’ zal tijdens de WK-finale op 3 januari voor het laatst met zijn kenmerkende schorre stem achter de microfoon op een televisietoernooi staan. Wij hadden twee jaar geleden een gesprek met de scheidsrechter over zijn unieke handelsmerk en hoe hij via een toevalligheid op

Lees meer »
Selectair Penta Reizen (Izegem) is opnieuw het beste reiskantoor van het land
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Selectair Penta Reizen (Izegem) is opnieuw het beste reiskantoor van het land

Penta Reizen, dat vorig jaar verhuisde van de Nieuwstraat naar de totaal gerenoveerde iconische villa op de Prins Albertlaan 1, heeft er een boerenjaar op zitten en dat is ook nog eens bekroond met de Travel Award voor beste reiskantoor van het land.
The post Selectair Penta Reizen (Izegem) is opnieuw het beste reiskantoor van het land appeared first on

Lees meer »
Zoon van vermoorde misdaadjournalist Peter R. de Vries schrijft boek op basis van geheime logboek van zijn vader 
VRT NWS
VRT NWS

Zoon van vermoorde misdaadjournalist Peter R. de Vries schrijft boek op basis van geheime logboek van zijn vader 

Royce de Vries, zoon van de vermoorde Nederlandse misdaadjournalist Peter R. de Vries, brengt een boek uit met fragmenten uit een geheim logboek van zijn vader. Misdaadjournalist De Vries hield tot aan de dag van zijn dood notities bij over het bijstaan van een kroongetuige in het Marengo-proces. Het boek "Ik beloof je dat ik honderd word" bevat ook dagboekfragmenten

Lees meer »
Alternatieve ‘Sinterklaas’ in stadhuis van Gent zorgt voor politieke rel: “Men verpest het voor iedereen”
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Alternatieve ‘Sinterklaas’ in stadhuis van Gent zorgt voor politieke rel: “Men verpest het voor iedereen”

Een gepland bezoek van ‘Queen Nikkolah’ aan Gent maakte maandag boze reacties los en zorgde zelfs voor spanning tot in het stadsbestuur. Het gaat om een artistiek project van een zwarte, vrouwelijke ‘Sinterklaas’. Dat die in het stadhuis zou worden ontvangen, en net op 6 december, was voor velen een brug te ver. Na de heisa wordt het evenement verplaatst.

Lees meer »
32-jarige man die onder invloed van zombiedrugs fietser doodreed in Diksmuide, mogelijk na nieuwjaar voor politierechter
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

32-jarige man die onder invloed van zombiedrugs fietser doodreed in Diksmuide, mogelijk na nieuwjaar voor politierechter

De 32-jarige man uit Houthulst die drie maanden geleden een zwaar ongeval veroorzaakte in Diksmuide waarbij een 62-jarige fietser stierf komt mogelijk na nieuwjaar al voor de politierechter. De man zit nog steeds in de cel en moet daar blijven, wellicht tot aan zijn proces. Omdat zijn verslaving zo zwaar was, wil de raadkamer van Veurne hem niet vrijlaten.
The

Lees meer »