Krantenkoppen

Westerse bedrijven in Rusland worden zenuwachtig: Poetin dreigt met ‘supervoorkooprecht’ en laat Carlsberg-toplui arresteren

Vladimir Poetin dreigt zijn greep op de westerse activa in Rusland verder te verstevigen. Toespelingen op een nieuw ‘supervoorkooprecht’ en de recente arrestatie van twee Carlsberg-toplui, doen westerse bedrijven nu al bibberen.

Meer krantenkoppen in België

Negen muzikanten van Veurnse harmonie Sint-Cecilia krijgen VLAMO-ereteken
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Negen muzikanten van Veurnse harmonie Sint-Cecilia krijgen VLAMO-ereteken

Burgemeester van Veurne Peter Roose mocht negen verdienstelijke leden van de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia het VLAMO-ereteken opspelden. Voorzitter Ivan Winnock blikte met trots terug op de 200ste verjaardag van de vereniging, maar drukte ook zijn bezorgdheid uit over de toekomst en het voortbestaan van de harmonie.
The post Negen muzikanten van Veurnse harmonie Sint-Cecilia krijgen VLAMO-ereteken appeared first on KW.be.

Lees meer »
Vroedvrouwenpraktijk Villa Mama opent de deuren in Roeselare
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Vroedvrouwenpraktijk Villa Mama opent de deuren in Roeselare

Haike Baert (30) en Fien Stockman (27) openen op vrijdag 1 december hun vroedvrouwenpraktijk Villa Mama op het Kerkplein in Rumbeke, bij Roeselare. Naast vroedvrouw zijn, wil het duo ook workshops voorzien. “We willen een ontmoetingsplek zijn waar mama’s zonder zorgen naartoe kunnen komen en waarbij verbinding centraal staat”, klinkt het.
The post Vroedvrouwenpraktijk Villa Mama opent de deuren in

Lees meer »
Ploeterbad in de zomer van 2024 op Zeebrugs strand?
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Ploeterbad in de zomer van 2024 op Zeebrugs strand?

Krijgt het Zeebrugse strand in de zomer van 2024 een ploeterbad? De dam die in augustus voor het festival WECANDANCE geplaatst werd houdt stand, daarachter heeft zich een vijvertje gevormd.
The post Ploeterbad in de zomer van 2024 op Zeebrugs strand? appeared first on KW.be.

Lees meer »
LIVE PLAYERS CHAMPIONSHIP FINALS. Wat een comeback! Huybrechts overleeft matchpijlen tegen Schindler en stoot door
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE PLAYERS CHAMPIONSHIP FINALS. Wat een comeback! Huybrechts overleeft matchpijlen tegen Schindler en stoot door

De Players Championship Finals, zeg maar de generale WK-repetitie in het darts, is dit weekend voor Dimitri Van den Bergh en co een ultieme kans om hun vorm te testen. Drie van de vier Belgen bereikten de tweede ronde. Kim Huybrechts haalde het na een nagelbijter van Martin Schindler, terwijl ‘Dancing Dimi’ afrekende met Jim Williams. Mario Vandenbogaerde klopte tot

Lees meer »
Guga Baul en Jonas Van Thielen pakken uit met éxtra lange ode aan Urbanus
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Guga Baul en Jonas Van Thielen pakken uit met éxtra lange ode aan Urbanus

Guga Baul scheert momenteel hoge toppen in ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ maar vrijdagmiddag stelde hij met zijn compagnon Jonas Van Thielen de nieuwe show ‘Badje vol met stroop XXL’ voor. Oftewel hoe de odes aan de Urbanusfilms ‘Hector’ en ‘Koko Flanel’ van het komisch duo voor het eerst samenkomen. “De twee al bestaande, afzonderlijke shows worden uitzonderlijk allebei gebracht

Lees meer »
“Extreem hoge terreurdreiging”: opnieuw twintiger opgepakt die ‘kerstterreur’ wilde plegen in Duitsland
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Extreem hoge terreurdreiging”: opnieuw twintiger opgepakt die ‘kerstterreur’ wilde plegen in Duitsland

Weer heeft de Duitse politie een verdachte (20) in hechtenis genomen die ‘kerstterreur’ wilde plegen. Mogelijk doelwit? De kerstmarkt van Hannover. Eerder werden al twee tieners opgepakt die een aanslag beraamden op de kerstmarkt van Leverkusen. Nog maar een paar dagen geleden waarschuwde het hoofd van de Duitse binnenlandse inlichtingendienst, Thomas Haldenwang, voor een “extreem hoge terreurdreiging”.

Lees meer »
Vrouw riskeert haar leven op 30 meter hoogte voor… propere ramen
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Vrouw riskeert haar leven op 30 meter hoogte voor… propere ramen

Een vrouw uit het Chinese Panjin is vrijdag gefilmd toen ze op een erg gevaarlijke manier haar ramen lapte. Op de beelden is te zien hoe de vrouw zonder enige vorm van beveiliging op de zevende verdieping (zo’n 30 meter hoog) haar ramen langs de buitenkant wast. Een buurvrouw maakte het filmpje omdat ze haar ogen niet kon geloven. “Ik

Lees meer »
Haaltert excuseert zich voor maandenlange hinder in modderstraat: “Uitblijvend bodemattest en slecht weer zijn de boosdoeners”
VRT NWS
VRT NWS

Haaltert excuseert zich voor maandenlange hinder in modderstraat: “Uitblijvend bodemattest en slecht weer zijn de boosdoeners”

De gemeente Haaltert geeft toe dat er bij werken in de Hooglareweg fouten zijn gebeurd rond timing. Daardoor ligt de straat al meer dan een half jaar open, en moet iedereen door de modder om bij zijn huis te geraken. Volgens de gemeente zijn de werken omvangrijker dan oorspronkelijk gepland. Bovendien liet het bodemattest te lang op zich wachten en

Lees meer »
Dirk De fauw: “Koning Fiets denkt dat hij alles mag in Brugge”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Dirk De fauw: “Koning Fiets denkt dat hij alles mag in Brugge”

Voortaan krijgen Brugse tieners tussen 12 en 16 een ‘jongerenpv’ aangesmeerd, als hun fiets niet in orde is of ze verkeersinbreuken begaan. Dat jongerenpv bestaat uit een verplichte verkeersles in het Politiehuis.
The post Dirk De fauw: “Koning Fiets denkt dat hij alles mag in Brugge” appeared first on KW.be.

Lees meer »
Jimmy Frey voelt zich in de steek gelaten door collega’s: “Will Tura krijgt groot eerbetoon, maar mij zijn ze allemaal vergeten”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Jimmy Frey voelt zich in de steek gelaten door collega’s: “Will Tura krijgt groot eerbetoon, maar mij zijn ze allemaal vergeten”

“Lang geleden – en dit heb ik nog nooit verteld – was een vriendin zwanger van mij”, onthult zanger Jimmy Frey (84) in ‘Dag Allemaal’. In het interview blikt hij ook terug op zijn rijkgevulde carrière. “Ik heb 2,5 miljoen singles verkocht en wel twintig hits gehad. Maar heel vreemd, op de radio draaien ze alleen nog ‘Saragossa’”, klinkt het.

Lees meer »