Krantenkoppen

Ze veroorzaakte een revolutie in het Witte Huis: voormalig first lady Rosalynn Carter (96) overleden

Na Rosalynn Carter is de functie van first lady nooit meer hetzelfde geweest. Ze overleed zondagavond op 96-jarige leeftijd.

Meer krantenkoppen in België

Al sinds haar 11de confronteert ze Israëlische soldaten: opgepakte Ahed Tamimi staat nu op lijst voor vrijlating in gevangenenruil tussen Israël en Hamas
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Al sinds haar 11de confronteert ze Israëlische soldaten: opgepakte Ahed Tamimi staat nu op lijst voor vrijlating in gevangenenruil tussen Israël en Hamas

De Palestijnse activiste Ahed Tamimi (22), die begin november op de Westelijke Jordaanoever werd opgepakt door het Israëlische leger, staat volgens Israëlische media op de lijst van Palestijnse gevangenen die dinsdag vrijgelaten zullen worden in ruil voor Israëlische gijzelaars. Tamimi duikt al sinds haar 11de op in protestvideo’s en groeide uit tot een icoon van het Palestijnse verzet.

Lees meer »
“Rationeel en joviaal, tot je hem tegenwerkt”: vriend en vijand over Paul Gheysens, die zelf woedend reageert na ontluisterende ‘Pano’
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

“Rationeel en joviaal, tot je hem tegenwerkt”: vriend en vijand over Paul Gheysens, die zelf woedend reageert na ontluisterende ‘Pano’

“Schandalig! Ingegeven door jaloezie.” Paul Gheysens is zo boos over een reportage van Pano dat hij uitzonderlijk reageert bij onze zusterkrant Het Nieuwsblad. Wie is de echte Paul Gheysens? Vriend en vijand getuigen over een man met twee gezichten. “Paul is een briljante zakenman en een rationele strateeg. Tot je hem tegenwerkt.”

Lees meer »
Boer Ronny (66) is nagel aan doodskist van Paul Gheysens in ‘golfoorlog’ Knokke: “Nog voor geen miljoen verkoop ik aan die dikke nekken”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Boer Ronny (66) is nagel aan doodskist van Paul Gheysens in ‘golfoorlog’ Knokke: “Nog voor geen miljoen verkoop ik aan die dikke nekken”

Wie aan Knokke-Heist denkt, denkt aan hippe beachbars, roze polo’s en dikke bakken door de straten. Dat Paul Gheysens net in de kustgemeente een golfterrein met alles erop en eraan wil aanleggen, hoeft dan ook niet te verbazen. De ganse discussie rond de aanleg werd al de ‘Golfoorlog’ gedoopt. En in al dat juridisch geweld zit ook één opvallende figuur

Lees meer »
Realityster Samantha de Jong laat voor het eerst van zich horen na uitbuitingszaak: “Elke dag een stukje sterker”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Realityster Samantha de Jong laat voor het eerst van zich horen na uitbuitingszaak: “Elke dag een stukje sterker”

Samantha de Jong (34), de Nederlandse realityster die bekend werd als Barbie uit ‘Oh Oh Cherso’, heeft voor het eerst gereageerd op de uitbuitingszaak waarbij zij één van de slachtoffers is. Ze zou vorig jaar zijn gedrogeerd, uit haar slaap zijn gehouden en aangezet tot sekswerk. “Gelukkig zitten ze allemaal vast”, zegt De Jong over de verdachten. Ze meldt dat

Lees meer »
Russische buitenlandminister: “Moldavië is volgende slachtoffer in oorlog die Westen heeft ontketend”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Russische buitenlandminister: “Moldavië is volgende slachtoffer in oorlog die Westen heeft ontketend”

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov (73) heeft het Oost-Europese land Moldavië bedreigd. Dat deed hij tijdens de bijeenkomst van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) in de Macedonische hoofdstad Skopje. “Moldavië is voorbestemd om het volgende slachtoffer te worden van de hybride oorlog die het Westen tegen Rusland heeft ontketend”, zei Lavrov.

Lees meer »
Van manager in manege tot schooldirecteur
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Van manager in manege tot schooldirecteur

Sinds dit schooljaar is Bjorn Vandromme uit Roesbrugge de nieuwe directie in vbs Klavertje 3 in Oostvleteren. De onderwijzer verliet het onderwijs voor een job als manager in een manege, en keerde dan terug als zorgcoördinator. Beide ervaringen zijn een meerwaarde in de nieuwe functie.
The post Van manager in manege tot schooldirecteur appeared first on KW.be.

Lees meer »
Nieuw politiek initiatief team8680 gelanceerd in Koekelare
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Nieuw politiek initiatief team8680 gelanceerd in Koekelare

Team8680 wordt boven de doopvont gehouden. Daarin bundelen bestaande Koekelaarse partijen en politieke gezichten de krachten om Koekelare mee vorm te geven vanaf de komende legislatuur. Tom Pollentier, Henk Dejonghe en Jolien Lootens trekken schouder aan schouder naar de kiezer. “We trekken eensgezind en gezamenlijk naar de Koekelaarse kiezer”, klinkt het bij de nieuwe partij.
The post Nieuw politiek initiatief

Lees meer »
Was dit najaar écht zo koud, grijs en nat? Dit zeggen de cijfers: “De herfst van 2023 stak er op één vlak met kop en schouders bovenuit”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Was dit najaar écht zo koud, grijs en nat? Dit zeggen de cijfers: “De herfst van 2023 stak er op één vlak met kop en schouders bovenuit”

Voor velen is het nu stilaan wel genoeg geweest: ze zijn het grijze weer beu en verlangen naar meer zon en vooral minder regen. Maar klopt dat wel? Was het echt zo’n sombere herfst met bakken regen en koude rillingen? Of was dat slechts schijn? Nu het einde nadert van de meteorologische herfst doken wij in de cijfers. En die

Lees meer »
Mobiliteitsminister Peeters belooft beterschap voor busvervoer buitengewoon onderwijs: “Maar we botsen op de regels van het onderwijs”
VRT NWS
VRT NWS

Mobiliteitsminister Peeters belooft beterschap voor busvervoer buitengewoon onderwijs: “Maar we botsen op de regels van het onderwijs”

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) zegt dat er aan oplossingen gewerkt wordt voor de lange reistijden voor leerlingen uit het buitengewoon onderwijs. Al zegt ze dat dit niet gemakkelijk is. De minister dat er structureel iets schort aan de onderwijsregels, waardoor De Lijn op zijn limieten botst. "De hele regelgeving zit bij Onderwijs en die kan ik

Lees meer »