Krantenkoppen

Zie ginds komt de… heli uit Spanje weer aan: Sinterklaas goed aangekomen in Middelkerke

In ware Hollywoodstijl landde Sinterklaas op zondag 19 november in Middelkerke. De goedheilig man wilde graag per helikopter naar Middelkerke komen, want zijn stoomboot kon door de woeste zee niet aanmeren. Een geluk bij een ongeluk: dankzij de helikoptervlucht kon Sinterklaas meteen met eigen ogen een uitvoerig dak-onderzoek doen.

Burgemeester Dedecker had uitstekend nieuws: “Ik kreeg van Sinterklaas de garantie dat alle Middelkerkse daken in uitstekende staat zijn.”

Na een warme ontvangst op de welzijnsite in de Sluisvaartstraat werd de Sint in een sfeervolle optocht met zijn sierkoets naar het marktplein gebracht. Uiteraard waren zijn pieten ook van de partij.

Iedereen braaf in Middelkerke

Schepen voor Jeugd Natacha Lejaeghere had ook nog nieuws: “De Sint had nogmaals goed nieuws te melden. In zijn grote Sinterklaasboek stond in drukletters dat alle kinderen in Middelkerke braaf zijn geweest. Meteen het sein om het spetterende Sintfeest in gang te zetten. Ik wil niet alleen Sinterklaas van harte bedanken voor zijn bezoek ik wil ook een ferme pluim op de pietenmuts van onze jeugddienst steken om deze namiddag zo puik te organiseren.”

Sintbus

Voor wie nog een persoonlijke boodschap voor Sinterklaas heeft, is er goed nieuws: tot 6 december kan iedereen zijn of haar brief en/of tekening deponeren in de speciale ‘Sintbus’ bij het MAC. Zorg er bij het deponeren van de brief zeker voor dat je adres vermeld staat, zodat Sinterklaas persoonlijk een kaartje kan terugsturen.

The post Zie ginds komt de… heli uit Spanje weer aan: Sinterklaas goed aangekomen in Middelkerke is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Schokkende details over twee tieners die trans meisje (16) vermoordden met 28 messteken: “Wilden horen of ze schreeuwde als een meisje”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Schokkende details over twee tieners die trans meisje (16) vermoordden met 28 messteken: “Wilden horen of ze schreeuwde als een meisje”

In Engeland moeten twee tieners (destijds 15, ondertussen 16 jaar oud) zich verantwoorden voor de moord op hun 16-jarige klasgenoot Brianna Ghey. Tijdens de rechtszaak komen steeds meer details aan het licht over wat er aan de moord van het trans meisje voorafging en hoe ze haar uiteindelijk om het leven brachten met 28 messteken. Zo zouden ze een codewoord

Lees meer »
Meteen HiB-label voor nieuwe zaak De Draperie in Poperinge
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Meteen HiB-label voor nieuwe zaak De Draperie in Poperinge

In de Gasthuisstraat 12 in Poperinge, tegenover de Gasthuiskapel, openden Dries Dewulf (35) en Steffie Regheere (31) hun nieuwe zaak De Draperie. Men kan er terecht voor alle raamdecoratie in het algemeen: gordijnen, rolgordijnen, overgordijnen, Luxaflex en dergelijke meer, van het opmeten, plaatsen tot dienst na verkoop.
The post Meteen HiB-label voor nieuwe zaak De Draperie in Poperinge appeared first

Lees meer »
Russische buitenlandminister Lavrov noemt Blinken en Borrell “laf”
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Russische buitenlandminister Lavrov noemt Blinken en Borrell “laf”

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov heeft de afsluiting van de jaarlijkse bijeenkomst van de  Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) aangegrepen om zijn westerse collega’s te bekritiseren. Lavrov beschuldigde hen van “lafheid” wegens het vermijden van rechtstreekse gesprekken met de Russische kant over de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »
Geslaagde speelgoedinzameling bij KWB
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Geslaagde speelgoedinzameling bij KWB

Niets dan gelukkige gezichten, naar aanleiding van de inzamelactie door de Ardooise KWB van speelgoed voor de kinderen in gezinnen die het minder breed hebben. ‘Voor ieder kind een Sint’ was de oproep waarmee nog bruikbaar speelgoed een tweede leven kreeg. Secretaris Koen Claus: “Deze solidariteitsactie is typisch in de werking van de KWB. We
The post Geslaagde speelgoedinzameling bij

Lees meer »
COLUMN. “Laura Tesoro mag vanavond schitteren op VTM. Opgelet Jens!”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

COLUMN. “Laura Tesoro mag vanavond schitteren op VTM. Opgelet Jens!”

Vanavond start de nieuwe feelgoodshow ‘Starstruck’ op VTM met als host Laura Tesoro. VTM op zijn best: puur entertainment en spektakel. Maar vooral ook Laura Tesoro op haar best. Eindelijk van onder de vleugels van een ervaren co-host. Zij ownt de show, zoals ze dat zelf zou zeggen, en hoe. Een bewijs dat VTM in zijn jonge talenten traag maar

Lees meer »
Politiek getouwtrek over fusiegemeente Zwijndrecht, Beveren en Kruibeke: komt die bij Antwerpen of Oost-Vlaanderen?
VRT NWS
VRT NWS

Politiek getouwtrek over fusiegemeente Zwijndrecht, Beveren en Kruibeke: komt die bij Antwerpen of Oost-Vlaanderen?

Tot welke provincie zal de nieuwe fusiegemeente tussen Zwijndrecht, Beveren en Kruibeke behoren: Antwerpen of Oost-Vlaanderen? De vraag leidt tot veel discussie tussen de betrokken spelers. Voor Vlaams minister van binnenlands bestuur Gwendolyn Rutten (Open VLD) is het duidelijk: "Ik wil de mening van de inwoners respecteren, en zij verkiezen Oost-Vlaanderen."

Lees meer »
Infrabel-woordvoerder geeft interview over spoorlopers terwijl fietser… gesloten spoorweg oversteekt: “Daar zakt mijn broek van af”
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Infrabel-woordvoerder geeft interview over spoorlopers terwijl fietser… gesloten spoorweg oversteekt: “Daar zakt mijn broek van af”

Gesloten spoorwegen oversteken: we doen het helaas nog altijd. Infrabel-woordvoerder Thomas Baeken begrijpt het absoluut niet en wil mensen sensibiliseren voor de gevaren. Maar tijdens zijn interview met een VRT1-journalist over overwegveiligheid steekt er een fietser opnieuw een gesloten spooroverweg over. “Hallucinant, ik hoop dat dit op beeld staat”, zegt hij.

Lees meer »
Een bloemetje voor Isabelle die kansarmen helpt met haar vzw Bitna
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Een bloemetje voor Isabelle die kansarmen helpt met haar vzw Bitna

“Graag wil ik mijn lieve echtgenote Isabelle Fléderik nomineren voor een bloemetje”, schrijft Kris Malfroidt in een mail aan KW. “Zij zet zich ondanks haar ziekte en pijn nog dagelijks in voor onze vzw Bitna.”
The post Een bloemetje voor Isabelle die kansarmen helpt met haar vzw Bitna appeared first on KW.be.

Lees meer »