Krantenkoppen

Zoveelste alarmerende klimaatrapport laat weinig aan verbeelding over: “Stevenen af op 2,5 tot 3 graden extra”

De wereld stevent af op een opwarming met 2,5 tot 2,9 graden Celsius als we met zijn allen niet snel de klimaatinspanningen opschroeven en de uitstoot van broeikasgassen drastisch doen dalen. Wat we momenteel doen, is en blijft ruim onvoldoende. De tijd om nog dingen bij te sturen tegen 2030, wordt intussen steeds korter. Dat blijkt uit een belangrijk VN-klimaatrapport in aanloop naar de klimaatconferentie COP28. VRT NWS sprak met de hoofdauteur, de Belg Joeri Rogelj.

Meer krantenkoppen in België

Elf doden bij ongeval in Zuid-Afrikaanse mijn
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Elf doden bij ongeval in Zuid-Afrikaanse mijn

In een Zuid-Afrikaanse mijn zijn maandag elf mensen om het leven gekomen bij een ongeval. Een lift is omlaag gevallen toen mijnwerkers op het einde van hun werkdag naar het oppervlak wilden gaan. Dat is dinsdag vernomen bij de uitbater van de mijn, Impala Platinum.

Lees meer »
Uitslaande brand vernielt loods vol voertuigen in haven, parket brengt duidelijkheid over oorzaak: “Gelukkig raakte niemand gewond”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Uitslaande brand vernielt loods vol voertuigen in haven, parket brengt duidelijkheid over oorzaak: “Gelukkig raakte niemand gewond”

Bij het Gentse havenbedrijf Euroports in de Port Arthulaan aan de Muide is woensdagnacht brand uitgebroken. Een loods brandde volledig uit en vijf voertuigen zijn kapot. Het parket bracht ondertussen duidelijkheid over de oorzaak. “We bestaan in 2024 honderd jaar, een serieuze domper in onze geschiedenis. Maar we zullen onze rug rechten”, klinkt het bij het bedrijf.

Lees meer »
Oekraïense inlichtingendienst schetst huiveringwekkend beeld van Poetins plannen: “Invasie van Oekraïne is nog maar het begin”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Oekraïense inlichtingendienst schetst huiveringwekkend beeld van Poetins plannen: “Invasie van Oekraïne is nog maar het begin”

Het hoofd van de buitenlandse inlichtingendienst van Oekraïne, Oleksandr Lytvynenko, heeft een beeld geschetst van Poetins toekomstplannen. Daarbij is de invasie van Oekraïne nog maar de eerste stap. Rusland zal ook Moldavië en de Baltische staten in het vizier nemen en conflicten aanwakkeren in het Midden-Oosten, Afrika en de Balkan. Dit zijn de vier prioriteiten van het Kremlin.

Lees meer »
EXCLUSIEF. Anna Eikendal, de vriendin van Thibau Nys, wil het maken als fotomodel: “Werken tot 35 en daarna gezinnetje stichten”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

EXCLUSIEF. Anna Eikendal, de vriendin van Thibau Nys, wil het maken als fotomodel: “Werken tot 35 en daarna gezinnetje stichten”

Al bijna drie jaar doet ze het hart van Thibau Nys (21) sneller slaan. Anna Eikendal (21) uit Utrecht liet voor haar grote liefde haar familie in Nederland achter, maar werkt ook keihard aan haar eigen carrière. De ex-topsportster wil het maken als model op de catwalks van Parijs en Milaan. In dit exclusieve interview – met fotoshoot – praat

Lees meer »
Voorwaardelijke celstraf voor exhibitionist die in lift van ziekenhuis Dendermonde geslachtsdeel toont aan 9-jarig meisje
VRT NWS
VRT NWS

Voorwaardelijke celstraf voor exhibitionist die in lift van ziekenhuis Dendermonde geslachtsdeel toont aan 9-jarig meisje

De rechter heeft een exhibitionist veroordeeld omdat hij vorig jaar in Dendermonde zijn geslachtsdelen toonde aan een 9-jarig meisje. Dat deed hij in de lift van het ziekenhuis AZ Blasius in Dendermonde. Daarop ontstond er een discussie met de tante van het meisje, en de man duwde hen allebei hardhandig uit de lift. Hij krijgt een voorwaardelijke celstraf van 8

Lees meer »
Dagje op bezoek in Venetië? Vanaf april betaal je 5 euro entree
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Dagje op bezoek in Venetië? Vanaf april betaal je 5 euro entree

Toeristen die Venetië maar voor een paar uur bezoeken, zullen vanaf 25 april op de 29 drukste dagen van het seizoen 5 euro extra moeten betalen. De gemeenteraad van de Italiaanse dogenstad keurde de extra belasting midden september al goed, en burgemeester Luigi Brugnaro kondigde donderdag aan op welke dagen die zal gelden.

Lees meer »
“Hij polste of we interesse hadden”: teambaas Red Bull maakt gewag van toenadering Hamilton, maar die ontkent
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Hij polste of we interesse hadden”: teambaas Red Bull maakt gewag van toenadering Hamilton, maar die ontkent

Lewis Hamilton (38) verlengde eind augustus na maandenlange onderhandelingen zijn contract bij Mercedes. In de tussentijd gooide de zevenvoudig wereldkampioen echter een lijntje uit naar concurrerende teams, waaronder ook Red Bull. Dat zegt althans Christian Horner, teambaas van de Oostenrijkse renstal. Hamilton zelf ontkent het verhaal. “Ik heb Christian al jaren niet meer gesproken.”

Lees meer »
In eerste beelden ‘Boer Coppens’ steekt Mathias Coppens met bekende hulpboer de handen uit de mouwen: “Hij is een geboren schapenhoeder”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

In eerste beelden ‘Boer Coppens’ steekt Mathias Coppens met bekende hulpboer de handen uit de mouwen: “Hij is een geboren schapenhoeder”

In ‘Boer Coppens’ gooit Mathias Coppens (45) zijn carrière over een andere boeg. Samen met een bekende Vlaming duikt hij in de koeienstallen om het werk van een boer uit handen te nemen. Dieter Coppens snuift als eerste de frisse buitenlucht op, maar ook Joris Hessels, Ruth Beeckmans en Christophe zullen in de huid van de hulpboer kruipen.

Lees meer »
Bouw van eerste gasloos zwembad in ons land gaat van start: “We boren tot 1.250 meter diep voor warmte”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Bouw van eerste gasloos zwembad in ons land gaat van start: “We boren tot 1.250 meter diep voor warmte”

Vrijdagmorgen werd symbolisch de eerste steen gelegd van het nieuwe zwembad in Bredene in het bijzijn van de burgemeester en enkele schepenen. In mei startten de voorbereidende werken al, maar nu is de bouw echt begonnen. “Het zwembad zal verwarmd worden dankzij unieke geothermische boringen tot 1.250 meter diep”, zegt burgemeester Steve Vandenberghe (Vooruit).
The post Bouw van eerste gasloos

Lees meer »