Krantenkoppen

150 actievoerders vragen UGent standpunt in te nemen in conflict Israël-Hamas: “Stop samenwerkingen die de genocide steunen”

Aan het rectoraat in Gent voeren zo’n 150 studenten, onderzoekers en personeelsleden van de universiteit actie om een duidelijk standpunt te eisen in het conflict tussen Israël en Hamas. Ze willen dat rector Rik Van de Walle zich uitspreekt en samenwerkingen met bepaalde instituten stopzet. De actievoerders houden een "die-in", ze gaan voor dood liggen aan het gebouw. "De rector moet oproepen tot een onmiddellijk staakt-het-vuren."

Meer krantenkoppen in België

De bocht van Tom Van Grieken

06:00 De Wetstraatwatchers Wim Van de Velden van De Tijd en Alain Narinx van onze zusterkrant L’Echo schrijven om de beurt over de politieke actualiteit in ons land. De column verschijnt elke donderdag in b…

Lees meer »
Ex-speler Aaron Bruning is T2 van KSC Blankenberge: “We scoren boven verwachtingen”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Ex-speler Aaron Bruning is T2 van KSC Blankenberge: “We scoren boven verwachtingen”

Onder leiding van Steve Swaenepoel promoveerde Sporting Club afgelopen kampioenschap naar de nationale reeksen en won het de beker van West-Vlaanderen. De sportieve baas wist dat hij zou vervangen worden. Steven Van Moeffaert, speler tot het laatste moment, volgde hem op.
The post Ex-speler Aaron Bruning is T2 van KSC Blankenberge: “We scoren boven verwachtingen” appeared first on KW.be.

Lees meer »
Spreekverbod voor Donald Trump in beroep bevestigd
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Spreekverbod voor Donald Trump in beroep bevestigd

Een hof van beroep in New York heeft het spreekverbod bevestigd dat de Amerikaanse oud-president Donald Trump kreeg opgelegd in een fraudezaak. Ook zijn advocaten moeten zich onthouden van kritiek op rechtbankpersoneel. Dat melden Amerikaanse media.

Lees meer »
De Verhulstjes pakken uit met eerste kerstsingle: “Het was een idee van Ellen”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

De Verhulstjes pakken uit met eerste kerstsingle: “Het was een idee van Ellen”

De Verhulstjes zijn vastberaden om er een feestelijke kerst van te maken. Voor het eerst komt Vlaanderens meest amusante familie met een eigen kerstsingle. Met ‘Wil jij mijn kerstcadeautje zijn?’ hopen ze jong en oud in de feeststemming te brengen. In een interview bij Qmusic vertellen Gert Verhulst, zijn partner Ellen en zijn kinderen Viktor en Marie over het nummer.

Lees meer »
WorxInvest neemt aandeel Vlaamse regering in GIMV voor 375 miljoen euro over
VRT NWS
VRT NWS

WorxInvest neemt aandeel Vlaamse regering in GIMV voor 375 miljoen euro over

WorxInvest, het moederbedrijf van SD Worx, neemt het volledige resterende belang van de Vlaamse regering over in de investeringsmaatschappij GIMV. De Vlaamse Participatiemaatschappij (VPM) beheerde tot voor kort een overheidsaandeel van 27,65 procent in de GIMV. "De band met Vlaanderen was voor mij cruciaal. Met deze verkoop consolideren we de GIMV in Vlaanderen", zegt Vlaams minister van Financiën Matthias Diependaele.

Lees meer »
Alternatieve ‘Sinterklaas’ in stadhuis van Gent zorgt voor politieke rel: “Dit suggereert dat het hele kinderfeest racistisch is”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Alternatieve ‘Sinterklaas’ in stadhuis van Gent zorgt voor politieke rel: “Dit suggereert dat het hele kinderfeest racistisch is”

Een gepland bezoek van ‘Queen Nikkolah’ aan Gent maakte gisteren boze reacties los en leidde zelfs tot spanning tot in het stadsbestuur. Het gaat om een artistiek project van een zwarte, vrouwelijke ‘Sinterklaas’. Dat die in het stadhuis zou worden ontvangen, en net op 6 december, was voor velen een brug te ver. Na de heisa wordt het evenement verplaatst.

Lees meer »
Fragiel ogende Jimmy Carter (99) bij herdenkingsdienst voor echtgenote Rosalynn
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Fragiel ogende Jimmy Carter (99) bij herdenkingsdienst voor echtgenote Rosalynn

De voormalige Amerikaanse president Jimmy Carter was dinsdag aanwezig bij de herdenkingsdienst voor zijn vrouw Rosalynn. De 99-jarige Carter verschijnt zelden nog in het openbaar. Ook Carters opvolgers Joe Biden en Bill Clinton waren aanwezig, evenals alle vijf nog in leven zijnde presidentsvrouwen: Laura Bush, Hillary Clinton, Michelle Obama, Melania Trump en Jill Biden.

Lees meer »
Fiscus viseert té handige harry’s op de vastgoedmarkt
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Fiscus viseert té handige harry’s op de vastgoedmarkt

De fiscus gaat volgend jaar streng controleren op het maken van forse winsten bij de “snelle wederverkoop van onroerende goederen”. Denk aan een vervallen rijhuisje dat voor een prikje wordt gekocht en opgeknapt voor vele tienduizenden euro’s meer wordt doorverkocht.

Lees meer »
“Bepaalde mensen in zijn omgeving lieten Mannaert vallen”: Onze chef voetbal legt uit waarom Club-CEO afstand neemt van zijn grote liefde
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Bepaalde mensen in zijn omgeving lieten Mannaert vallen”: Onze chef voetbal legt uit waarom Club-CEO afstand neemt van zijn grote liefde

Club Brugge ziet straks een van dé bepalende figuren van het voorbije decennium vertrekken, want Vincent Mannaert stopt eind dit seizoen als CEO. Onze chef voetbal Niels Poissonnier ziet dat Mannaert een grote leemte na zal laten. “Hij combineerde het beste van twee werelden: intelligentie en dossierkennis met voetbalknowhow. Da’s weinigen op die positie gegeven.”

Lees meer »