Krantenkoppen

“700.000 mensen op de vlucht en al meer dan 100 doden”: El Niño-regens teisteren Hoorn van Afrika

In de Hoorn van Afrika zijn al minstens 100 mensen omgekomen na aanhoudende zware regens die grootschalige overstromingen hebben veroorzaakt in Ethiopië, Kenia en Somalië. Men verwacht dat dit dodental de komende dagen nog verder zal oplopen. Honderdduizenden mensen zijn op de vlucht. De overstromingen volgen op de ergste droogte in de regio in 40 jaar tijd, waarbij miljoenen mensen in extreme honger verkeerden.

Meer krantenkoppen in België

Alles wat je moet weten om een tickets te bemachtigen voor Tomorrowland 2024
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Alles wat je moet weten om een tickets te bemachtigen voor Tomorrowland 2024

Wie dit jaar opnieuw naar Tomorrowland wil, zet zich woensdagnamiddag best schrap. Vanaf 15.00 uur kun je je namelijk registreren voor de ticketverkoop van de 20ste editie van Tomorrowland. Na de succesvolle zomer van 2023 is Tomorrowland er weer helemaal klaar voor. De Schorre zal volgend jaar worden omgetoverd in het thema ‘Life’. “Bereid je voor om terug te keren

Lees meer »
Ondernemer niet te spreken over hoge leegstandstaks: “Ondernemers worden totaal niet gesteund in Ieper”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Ondernemer niet te spreken over hoge leegstandstaks: “Ondernemers worden totaal niet gesteund in Ieper”

Voor het derde jaar op rij moet Bram Saelens van kledingwinkel Cavallino in de Menenstraat leegstandstaks betalen omdat de bovenverdieping van zijn winkel niet erkend is als stockageruimte. Het bedrag loopt ondertussen op tot 5.200 euro. “In Ieper werken ze het ondernemen tegen”, zegt een boze Bram Saelens.
The post Ondernemer niet te spreken over hoge leegstandstaks: “Ondernemers worden totaal

Lees meer »
Nieuwe aardbeving met kracht van 6,6 schrikt Filipijnen opnieuw op
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Nieuwe aardbeving met kracht van 6,6 schrikt Filipijnen opnieuw op

Een nieuwe aardbeving met een kracht van 6,6 heeft het zuiden van de Filipijnen zondag opnieuw opgeschrikt. Dat meldt het United States Geological Survey. De beving werd om 18.36 uur lokale tijd (11.36 uur Belgische tijd) gemeten ten noordoosten van Bislig, op Mindanao. Zaterdag vond op dat eiland ook al een zware aardbeving plaats.

Lees meer »
Emily Ratajkowski onder vuur voor fatshaming: “Hoe smakeloos, je zult nooit weten hoe het voelt om zwaarder te zijn”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Emily Ratajkowski onder vuur voor fatshaming: “Hoe smakeloos, je zult nooit weten hoe het voelt om zwaarder te zijn”

Topmodel Emily Ratajkowski (32) ligt onder vuur vanwege enkele foto’s die ze deelde van haar fotoshoot voor de Franse krant ‘Le Monde’. Volgens diverse volgers zou ze zich schuldig maken aan fatshaming met name in het tweede beeld, waarin ze poseert met een jeans die ze opentrekt om te laten zien hoeveel te groot de broek is. “Dat is echt

Lees meer »
Negen muzikanten van Veurnse harmonie Sint-Cecilia krijgen VLAMO-ereteken
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Negen muzikanten van Veurnse harmonie Sint-Cecilia krijgen VLAMO-ereteken

Burgemeester van Veurne Peter Roose mocht negen verdienstelijke leden van de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia het VLAMO-ereteken opspelden. Voorzitter Ivan Winnock blikte met trots terug op de 200ste verjaardag van de vereniging, maar drukte ook zijn bezorgdheid uit over de toekomst en het voortbestaan van de harmonie.
The post Negen muzikanten van Veurnse harmonie Sint-Cecilia krijgen VLAMO-ereteken appeared first on KW.be.

Lees meer »
Buikpijn door gluten? Gevoeligheid zit soms tussen de oren
VRT NWS
VRT NWS

Buikpijn door gluten? Gevoeligheid zit soms tussen de oren

Hoe gevoelig je bent voor het eten van gluten zit voor een stuk tussen de oren. Dat blijkt uit een onderzoek van de universiteiten van Maastricht en Leeds. De verwachting dat gluten maag-darmklachten gaat veroorzaken, speelt een belangrijke rol bij het al dan niet ervaren van die klachten. Ook als je er geen eet, kan het idee alleen al klachten

Lees meer »
Unesco erkent eeuwenoude landbouwtechniek “witteren”, die ook in Lommel wordt gebruikt, als Immaterieel Cultureel Erfgoed
VRT NWS
VRT NWS

Unesco erkent eeuwenoude landbouwtechniek “witteren”, die ook in Lommel wordt gebruikt, als Immaterieel Cultureel Erfgoed

Werelderfgoedorganisatie UNESCO heeft de eeuwenoude landbouwtechniek "witteren" erkend als Immaterieel Cultureel Erfgoed. Ook in Lommel wordt de traditionele irrigatietechniek nog steeds in stand gehouden. Via sloten en greppels wordt water tot op het grasland geleid. Daarbij wordt dus niets anders dan de zwaartekracht en natuurlijke stroming van het water gebruikt. Zeven landen dienden gezamenlijk een aanvraag in om het "witteren"

Lees meer »
Een 30-tal schepen ligt in de Noordzee te wachten om de Antwerpse haven binnen te varen, door staking redediensten
VRT NWS
VRT NWS

Een 30-tal schepen ligt in de Noordzee te wachten om de Antwerpse haven binnen te varen, door staking redediensten

De staking bij de Vlaamse openbare diensten die gisteren begonnen is, heeft ook grote gevolgen voor de haven van Antwerpen. Zo liggen er op de Noordzee intussen al een 30-tal schepen te wachten om de haven binnen te varen. Ondermeer de redediensten staken tegen de hervorming van het Vlaamse ambtenarenstatuut, daardoor geraken de loodsen niet aan boord van de schepen.

Lees meer »