Krantenkoppen

Aantal ongevallen met gewonden of doden op E40 tussen Sterrebeek en Bertem daalt met 55% na trajectcontrole 

Sinds er een trajectcontrole is op de E40 tussen Sterrebeek en Bertem, is het aantal letselongevallen er met 55 procent gedaald. Dat zijn ongevallen waarbij minstens één persoon gewond raakt of minstens één dode valt. Dat blijkt uit cijfers van instituut voor verkeersveiligheid Vias.

Meer krantenkoppen in België

Servische regeringspartij beschuldigd van kopen van stemmen
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Servische regeringspartij beschuldigd van kopen van stemmen

De Servische Progressieve Partij (SNS) van de nationalistische president Aleksander Vucic organiseert de aankoop van stemmen via een callcenter. Dat blijkt woensdag uit onderzoek van het Centrum voor Onderzoeksjournalistiek in Servië. Medewerkers van een callcenter in dienst van de partij kunnen hun loon verdrievoudigen als ze kunnen bewijzen dat ze voor SNS-kandidaten stemmen. In Servië staan op 17 december vervroegde

Lees meer »
“Plots was het spekglad en lagen er overal kapotte wagens en brokstukken”: hoe hagelbui een kettingbotsing veroorzaakte op de A11
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

“Plots was het spekglad en lagen er overal kapotte wagens en brokstukken”: hoe hagelbui een kettingbotsing veroorzaakte op de A11

Dat er ‘slechts’ drie slachtoffers zijn gevallen en iedereen bij bewustzijn was, is voor iedereen een grote opluchting. Maar de materiële schade na de kettingbotsing op de A11 in Knokke-Heist is wel zéér groot. Tien wagens en twee vrachtwagens deelden in de brokken. “Ik begon te slingeren bij het afremmen en plots reden twee andere wagens me aan.”
The post

Lees meer »
Waalse vrouw krijgt celstraf nadat ze vier keer tabak stal in Colruyt
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Waalse vrouw krijgt celstraf nadat ze vier keer tabak stal in Colruyt

Een 24-jarige vrouw uit het Waalse La Louvière heeft vier maanden cel en 1.200 euro boete gekregen voor meerdere diefstallen in de Colruyt van Koksijde en Veurne. Telkens stopte de vrouw tabak en drank onder haar kledij.
The post Waalse vrouw krijgt celstraf nadat ze vier keer tabak stal in Colruyt appeared first on KW.be.

Lees meer »
Waarom Hamilton door Verstappen al 50 miljoen euro zou misgelopen zijn
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Waarom Hamilton door Verstappen al 50 miljoen euro zou misgelopen zijn

De helden rijden niet alleen voor de eer. Ook voor de centen. Want winnen loont. Natuurlijk was Lewis Hamilton liever de koning van de F1 gebleven. Want de dominantie van Verstappen kostte hem ook al een klein fortuin. Hoe dat komt? Duik mee in de wereld van ‘extraatjes’ die tien jaar geleden bijna tot het faillissement van een F1-team leidden.

Lees meer »
Gewezen sasmeester Jérôme Vermeersch (101) is overleden
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Gewezen sasmeester Jérôme Vermeersch (101) is overleden

In woonzorgcentrum De Boomgaard in Langemark is Jérôme Vermeersch (101) gestorven. Hij woonde destijds in Woumen waar hij werd geboren. Als sasmeester had hij in de loop der jaren verschillende werkplekken. Van Boezinge en Lo tot in Bredene. Vijf maanden geleden overleed zijn echtgenote. Ze werd 99 jaar en woonde ook in De Boomgaard. Jérôme en Marie-Louise waren 72 jaar

Lees meer »
Herstel van ‘De Buurtpolitie’-actrice Jits Van Belle “verloopt zeer pijnlijk” na zwaar fietsongeval
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Herstel van ‘De Buurtpolitie’-actrice Jits Van Belle “verloopt zeer pijnlijk” na zwaar fietsongeval

“Ik kan mij nog altijd moeilijker concentreren.” Actrice Jits Van Belle (47) geeft een update van haar gezondheidsproblemen na haar zware fietsongeval. Sinds kort kennen we haar als de babbelzieke dispatcher Becky Bosmans in de VTM-reeks ‘De buurtpolitie’. “Maar de rol van mijn leven? Die komt er wanneer ik een bomma ben”, voorspelt de actrice verrassend in ‘Primo’. En nog

Lees meer »
Hoppie vanaf 1 maart 2024 in café l’Abattoir: “Geen lange nachten meer, we willen er een dagcafé van maken”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Hoppie vanaf 1 maart 2024 in café l’Abattoir: “Geen lange nachten meer, we willen er een dagcafé van maken”

Izegem David Stekelorum is de nieuwe eigenaar van l’Abattoir, Hein ‘Hoppie’ Dekiere wordt de man die het zal uitbaten. Streefdoel is om tegen 1 maart 2024 open te gaan met de herberg, die een complete make-over krijgt. “We willen hier een lekkere pint serveren en er vooral een gezellige bruine kroeg van maken.”
The post Hoppie vanaf 1 maart 2024

Lees meer »
Al sinds haar 11de confronteert ze Israëlische soldaten: opgepakte Ahed Tamimi staat nu op lijst voor vrijlating in gevangenenruil tussen Israël en Hamas
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Al sinds haar 11de confronteert ze Israëlische soldaten: opgepakte Ahed Tamimi staat nu op lijst voor vrijlating in gevangenenruil tussen Israël en Hamas

De Palestijnse activiste Ahed Tamimi (22), die begin november op de Westelijke Jordaanoever werd opgepakt door het Israëlische leger, staat volgens Israëlische media op de lijst van Palestijnse gevangenen die dinsdag vrijgelaten zullen worden in ruil voor Israëlische gijzelaars. Tamimi duikt al sinds haar 11de op in protestvideo’s en groeide uit tot een icoon van het Palestijnse verzet.

Lees meer »