Krantenkoppen

Annick Ruyts (59) één jaar na haar ontslag bij de VRT: “Ik dacht echt dat ik er niet bij ging zijn. Hoe hard kan iemand zich vergissen?”

Een jaar geleden kreeg Annick Ruyts (59) haar ontslag, na 33 jaar dienst bij de VRT . “De manier waarop heeft de pijn veel groter gemaakt”, zegt ze. “Ze hebben ons in bulk buitengezet. Kil. Koud. Door een directeur met wie ik nog nooit in het echt had gesproken.” In een nieuw boek zoekt ze uit hoe het beter kan.

Meer krantenkoppen in België

“Zwarte Piet is racistisch en discriminerend”: hulp van Queen Nikkolah legt uit waarom traditie moet veranderen
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Zwarte Piet is racistisch en discriminerend”: hulp van Queen Nikkolah legt uit waarom traditie moet veranderen

De ‘alternatieve Sint’ Queen Nikkolah, wiens geplande komst naar het Gentse stadhuis werd geschrapt nadat er een politiek relletje rond was ontstaan, doet de komende dagen vijf steden aan. Omdat verscheidene culturele instellingen de vrouwelijke sint-van-kleur op de troon willen hijsen, schakelt ze vijf hulp-Queen Nikkolahs in. De 28-jarige Mahina Ngandu is er één van. “Van door de schoorsteen te

Lees meer »
Kan China onze zonnepanelen kapen en het Europese energienet doen instorten? Professor beantwoordt alle vragen
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Kan China onze zonnepanelen kapen en het Europese energienet doen instorten? Professor beantwoordt alle vragen

Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) heeft staatsveiligheid gevraagd om het risico van Chinese omvormers in te schatten. Die zetten de opgewekte gelijkstroom van je zonnepanelen om naar bruikbare stroom voor je elektrische toestellen. Er doen verhalen de ronde dat China vanop afstand het stroomnet in Europa kan laten instorten. Maar kloppen die wel? Geert Deconinck, professor slimme energienetten,

Lees meer »
PORTRET. Wie is sultan Al Jaber, de oliebaron die belooft dat hij ons klimaat zal redden?
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

PORTRET. Wie is sultan Al Jaber, de oliebaron die belooft dat hij ons klimaat zal redden?

Sultan Ahmed Al Jaber (50), de voorzitter van de VN-klimaattop die morgen van start gaat, is CEO van het staatsoliebedrijf van Abu Dhabi én oprichter van het staatsbedrijf voor hernieuwbare energie. Met die spreidstand oogstte hij al wereldwijd kritiek, nog voordat aan het licht kwam dat hij olie- en gasdeals probeerde te sluiten tijdens de voorbereidende gesprekken. Kan een oliebaron

Lees meer »
Venezolaans president Maduro aast op olierijk gebied in buurland Guyana
VRT NWS
VRT NWS

Venezolaans president Maduro aast op olierijk gebied in buurland Guyana

Het Zuid-Amerikaanse land Venezuela wil haar grenzen uitbreiden en het naburige Essequibo inlijven. Maar dat stuk land ligt volledig op het grondgebied van buurland Guyana. Reden van de spanningen? Kortgeleden kondigde Guyana een nieuwe olievondst aan in Essequibo van meer dan tien miljard vaten. De Venezolaanse president Nicolas Maduro legt de vraag zondag voor in een referendum aan de bevolking.

Lees meer »
Grote betoging in Spanje tegen amnestie voor Catalaanse separatisten
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Grote betoging in Spanje tegen amnestie voor Catalaanse separatisten

Vandaag zijn in de Spaanse hoofdstad Madrid opnieuw duizenden mensen op straat gekomen om te betogen tegen de door premier Pedro Sánchez beloofde amnestie voor Catalaanse separatisten. Volgens cijfers van de prefectuur namen 8.000 mensen deel aan de demonstratie. De organisatoren schatten het aantal aanwezigen op 15.000.

Lees meer »