Krantenkoppen

Argentijnen kiezen voor de grote gok genaamd Milei

De Argentijnen hebben gekozen: de uiterst rechtse en radicaal-liberale econoom Javier Milei wordt hun nieuwe president. Maar zijn ideeën dreigen het land nog meer te verarmen.

Meer krantenkoppen in België

240.000 euro voor Sint-Michielscomplex
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

240.000 euro voor Sint-Michielscomplex

Op maandag 27 november wordt de gemeenteraad bijeengeroepen. Op de agenda staat onder andere de verkoop van het Sint-Michielscomplex in de Werf. Woonmaatschappeij Thuiswest – voorheen De Mandel – betaalt 240.000 euro en zal er 23 woongelegenheden creëren.
The post 240.000 euro voor Sint-Michielscomplex appeared first on KW.be.

Lees meer »
Acteur en zanger Jamie Foxx ontkent seksueel misbruik
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Acteur en zanger Jamie Foxx ontkent seksueel misbruik

Jamie Foxx (55) ontkent dat hij in 2015 een vrouw seksueel heeft misbruikt. De vrouw, die in gerechtelijke documenten Jane Doe wordt genoemd, zei dat hij haar aanviel op het dak van het restaurant ‘Catch’ in New York. En daarvoor eist ze nu een schadevergoeding.

Lees meer »
Geen complexe scans meer tijdens de kantooruren en dus plannen ziekenhuizen hun scans voortaan op duurste momenten
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Geen complexe scans meer tijdens de kantooruren en dus plannen ziekenhuizen hun scans voortaan op duurste momenten

Vanaf 1 januari mogen radiologen geen supplement meer aanrekenen voor CT- en MRI-scans, maar dat verbod geldt enkel tijdens de kantooruren. Gevolg: het aantal medische foto’s tijdens nachten en weekenden wordt uitgebreid. En dat heeft nog andere (financiële) gevolgen voor de patiënt, zo blijkt uit interne communicatie van drie Vlaamse ziekenhuizen die onze redactie kon inkijken.

Lees meer »
Brokstukken vallen van Sint-Bavokerk
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Brokstukken vallen van Sint-Bavokerk

Opmerkelijke taferelen aan de Lauwse Sint-Bavokerk. Daar werd aan de voordeur een veiligheidsperimeter ingesteld, nadat brokstukken naar beneden kwamen. “De herstellingswerken worden voorbereid maar we moeten nog wachten op enkele externe partijen”, verduidelijkt schepen Griet Vanryckegem.
The post Brokstukken vallen van Sint-Bavokerk appeared first on KW.be.

Lees meer »
Veurns chocoladebedrijf vrijgesproken voor fatale elektrocutie Robbe (18): “Zijn handelingen waren uiterst gevaarlijk en zelfs onbegrijpelijk”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Veurns chocoladebedrijf vrijgesproken voor fatale elektrocutie Robbe (18): “Zijn handelingen waren uiterst gevaarlijk en zelfs onbegrijpelijk”

Coup de théatre op het proces rond de fatale elektrocutie van Oostduinkerkenaar Robbe Vandecasteele. Hoewel het Veurnse chocoladebedrijf Baronie tijdens het proces had toegegeven dat het schuld trof aan de dood van de 18-jarige stagiair, werd het er vrijdag voor vrijgesproken. “Het is onmogelijk dat Robbe zich niet bewust was van de gevaren, toen hij met de blote hand een

Lees meer »
Minder kindjes geboren in Vlaanderen
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Minder kindjes geboren in Vlaanderen

Na de eenmalige stijging van aantal geboortes in 2021, is het geboortecijfer in Vlaanderen vorig jaar opnieuw gedaald. Dat blijkt uit het nieuwe jaarrapport over geboorten en bevallingen in Vlaanderen van het Studiecentrum voor Perinatale Epidemiologie (SPE). In 2022 werden 61.872 baby’s geboren.

Lees meer »