Krantenkoppen

Argentijnse beurs schiet als raket omhoog na verkiezing van nieuwe president

Na de verkiezing van de populistische ultraliberale Javier Milei als president van Argentinië is de beurs in het Zuid-Amerikaanse land dinsdag als een raket omhooggeschoten. De sterindex in Buenos Aires, Merval, veerde kort na de openingsbel tot wel 22 procent op.

Meer krantenkoppen in België

Werkgevers krijgen drie maanden extra om koopkrachtpremie toe te kennen
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Werkgevers krijgen drie maanden extra om koopkrachtpremie toe te kennen

Bedrijven die in crisistijden goed hebben geboerd zullen nog tot 31 maart 2024 in plaats van 31 december 2023 een koopkrachtpremie kunnen uitkeren aan hun personeel. Dat heeft de federale regering vrijdag beslist. Uit cijfers van HR-bedrijf Acerta bleek vorige maand nog dat slechts 1 op 172 werknemers het extraatje al kreeg toegezegd.

Lees meer »
Izegemse Liga 1-ploeg treft nieuwkomer Groot-Bijgaarden
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Izegemse Liga 1-ploeg treft nieuwkomer Groot-Bijgaarden

De handbalheren uit Liga 1 staan momenteel zevende in de competitie. Zondag trekken ze naar nieuwkomer Groot-Bijgaarden dat met één puntje minder net onder de Izegemnaren gerangschikt staat. De ambitie is om het, na een leerrijk seizoen, dit jaar beter te doen. “Volgens mij mogen we tevreden terugkijken op wat we al hebben neergezet dit
The post Izegemse Liga 1-ploeg

Lees meer »
Restaurant Vividu zet Harelbeke op de kaart met prestigieuze vermelding in de Gault&Millau
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Restaurant Vividu zet Harelbeke op de kaart met prestigieuze vermelding in de Gault&Millau

Het prestigieuze bedrijf Gault&Millau bracht zaterdag hun 21e gastronomiegids uit. Daarin komt het horecaduo Nicky Grymonprez en Laurent Messine van restaurant Vividu uit Harelbeke nieuw binnen. In 2021 begonnen ze hun zaak, twee jaar later worden ze beloond met een 13 op 20. Ze zijn tevens het eerste Harelbeekse restaurant dat een plekje weet te bemachtigen in de Gault&Millau.
The

Lees meer »
Sportclubs in Aalst niet langer verplicht om Uitpas te aanvaarden: “Kansarme gezinnen zijn de dupe”
VRT NWS
VRT NWS

Sportclubs in Aalst niet langer verplicht om Uitpas te aanvaarden: “Kansarme gezinnen zijn de dupe”

In Aalst zijn sportclubs dan toch niet verplicht om de Uitpas te aanvaarden. Die verplichting werd drie jaar geleden ingevoerd, maar door corona werd ze nog niet toegepast. Maar nu wordt ze dus al geschrapt. Met de Uitpas kunnen mensen die het financieel moeilijk hebben, aan een lager tarief sporten. Maar volgens het stadsbestuur kwamen sportclubs daardoor in financiële problemen.

Lees meer »
Geen enkele partij wil kort voor verkiezingen banenverlies bij bpost. Waarom de regering zich vastloopt op krantencontract
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Geen enkele partij wil kort voor verkiezingen banenverlies bij bpost. Waarom de regering zich vastloopt op krantencontract

De regering-De Croo zoekt achterpoortjes om een oplossing te vinden in het dossier van het krantencontract. Het huidige subsidiesysteem loopt eind december af. Maar geld geven aan twee privébedrijven die dan daarmee overheidsbedrijf bpost kunnen bekampen: nee, daar is weinig animo voor. Zeker omdat er daardoor mogelijks jobs op de helling komen te staan. Hoe ze er dan wel willen

Lees meer »
SK Elverdinge (3A) kampeert voorlopig op veilige tiende plek
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

SK Elverdinge (3A) kampeert voorlopig op veilige tiende plek

Met 13 op 36 kampeert SK Elverdinge op een veilige tiende plaats, maar toch is Jason Herman (29) wat teleurgesteld. “We hebben te weinig punten voor wat we brengen”, zucht hij. Afgelopen weekend speelde SK Elverdinge 2-2 gelijk tegen NSVD Handzame. De troepen van Alex Verlinde stonden iets na het halfuur 0-2 in het krijt,
The post SK Elverdinge (3A)

Lees meer »
Kandidaat-uitbaters La Kantina moeten tegen 17 december offertes indienen: «Minstens 20.000 euro per jaar”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Kandidaat-uitbaters La Kantina moeten tegen 17 december offertes indienen: «Minstens 20.000 euro per jaar”

Wie volgend jaar La Kantina op de vrijetijdscampus wil uitbaten, moet daarvoor minstens 20.000 euro per jaar betalen. Dat staat in de nieuwe concessieovereenkomst die werd goedgekeurd op een extra gemeenteraad. Door de prijs te verlagen hoopt het gemeentebestuur meer kandidaten te kunnen aantrekken.
The post Kandidaat-uitbaters La Kantina moeten tegen 17 december offertes indienen: «Minstens 20.000 euro per jaar”

Lees meer »
De Verhulstjes pakken uit met eerste kerstsingle: “Het was een idee van Ellen”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

De Verhulstjes pakken uit met eerste kerstsingle: “Het was een idee van Ellen”

De Verhulstjes zijn vastberaden om er een feestelijke kerst van te maken. Voor het eerst komt Vlaanderens meest amusante familie met een eigen kerstsingle. Met ‘Wil jij mijn kerstcadeautje zijn?’ hopen ze jong en oud in de feeststemming te brengen. In een interview bij Qmusic vertellen Gert Verhulst, zijn partner Ellen en zijn kinderen Viktor en Marie over het nummer.

Lees meer »
Leerlingen Het Wijland brengen hulde aan jonge soldaat
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Leerlingen Het Wijland brengen hulde aan jonge soldaat

Naar aanleiding van het recente Wapenstilstandsfeest brachten de leerlingen van de eerste graad van de Vrije Basisschool Het Wijland in Voormezele hulde aan het graf van Georges Llewelyn Davies. Deze jonge Britse soldaat stierf in de Eerste Wereldoorlog in Sint-Elooi op 15 maart 1915. Hij was amper 22 jaar. De jonge Georges stond model voor
The post Leerlingen Het Wijland

Lees meer »