Krantenkoppen

Argentijnse beurs schiet omhoog na verkiezing van nieuwe president Milei

Na de verkiezing van de populistische ultraliberale Javier Milei als president van Argentinië is de beurs in het Zuid-Amerikaanse land dinsdag als een raket omhooggeschoten. De sterindex in Buenos Aires, Merval, veerde kort na de openingsbel tot wel 22 procent op.

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Iserbyt, die ganzen moet trotseren, na winst in Flamanville: “Met Grote Drie erbij zal het niet meer voor winst zijn”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

KIJK. Iserbyt, die ganzen moet trotseren, na winst in Flamanville: “Met Grote Drie erbij zal het niet meer voor winst zijn”

Eli Iserbyt (26, Pauwels Sauzen-Bingoal) heeft zijn tweede Wereldbekerzege van het seizoen gepakt in Flamanville. De Belgische renner deelde zijn wedstrijd perfect in en liet Pim Ronhaar (22, Baloise Trek Lions) – die nog derde werd achter Van der Haar – in de voorlaatste ronde achter. De leider in de Wereldbeker deelde ook zijn (realistische) blik over de komst van

Lees meer »
Wendy (49) ondergaat peperdure operatie in Zürich die haar van verlamming moet redden: “Dankzij onvoorwaardelijke steun van mijn vrienden”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Wendy (49) ondergaat peperdure operatie in Zürich die haar van verlamming moet redden: “Dankzij onvoorwaardelijke steun van mijn vrienden”

Wendy Devriese (49) lijdt aan endometriose in stadium 4. Ze heeft al twintig operaties achter de rug, maar niets hielp. Er is echter een oplossing: een operatie in Zürich. Alleen kost die behandeling 38.000 euro. Daarvan wordt niets terugbetaald in ons land en in Nederland. In heel wat andere landen staat de behandeling wel op de lijst. Vrienden van Wendy

Lees meer »
Els (54) schrijft boek voor Canadese kleinkinderen Lily en Victor en brengt het nu op grote schaal uit: “Op die manier dichter bij elkaar”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Els (54) schrijft boek voor Canadese kleinkinderen Lily en Victor en brengt het nu op grote schaal uit: “Op die manier dichter bij elkaar”

Wat doe je als je (klein)kinderen aan de andere kant van de wereld wonen en je hen niet vaak kan bezoeken? Els Ketels (54) uit Roeselare vond er de ideale oplossing voor en schreef een verhaal met hen als hoofdrolspelers. Het resultaat is ‘De avonturen van Lily & Victor – Het Nechako Sprookjesbos’, een hartverwarmend verhaal waarin ze een grote

Lees meer »
“Israël wist al meer dan een jaar van aanvalsplan Hamas”
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

“Israël wist al meer dan een jaar van aanvalsplan Hamas”

De Israëlische veiligheidsdiensten wisten al meer dan een jaar van de aanvalsplannen van de Palestijnse militante groep Hamas. Dat schrijft de Amerikaanse krant The New York Times. Israëlische functionarissen zouden de aanval die op 7 oktober werd uitgevoerd van de hand hebben gewezen als “te hoog gegrepen” voor Hamas.

Lees meer »
Dirk De fauw: “Als drugstrafieken zich naar Zeebrugge verleggen, krijgen politie en douane extra manschappen”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Dirk De fauw: “Als drugstrafieken zich naar Zeebrugge verleggen, krijgen politie en douane extra manschappen”

“Als de drugtrafieken zich van Antwerpen naar Zeebrugge verleggen, krijgen douane en federale politie extra manschappen voor onze haven. Dat hebben de premier en de minister van Binnenlandse Zaken mij beloofd”, zei de Brugse burgemeester Dirk De fauw (CD&V) tijdens de gemeenteraad dinsdagavond.
The post Dirk De fauw: “Als drugstrafieken zich naar Zeebrugge verleggen, krijgen politie en douane extra manschappen”

Lees meer »
Emma Plasschaert kandidaat-lid voor Atletencommissie IOC
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Emma Plasschaert kandidaat-lid voor Atletencommissie IOC

Zeilster Emma Plasschaert is een van de 32 kandidaten voor een zitje in de Atletencommissie van het Internationaal Olympisch Comité IOC, zo werd woensdag na afloop van het Uitvoerend Comité bekendgemaakt.
The post Emma Plasschaert kandidaat-lid voor Atletencommissie IOC appeared first on KW.be.

Lees meer »
Rita en Raymond 50 jaar getrouwd: “Water bij wijn doen”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Rita en Raymond 50 jaar getrouwd: “Water bij wijn doen”

Rita Geldhof (68) en Raymond Meesseman (71) trouwden in het stadhuis van Roeselare op 9 november 1973. Iets meer dan 50 jaar later waren ze te gast in Koers voor de officiële hulde door het stadsbestuur. De twee leerden elkaar kennen via de zus van Raymond. Rita volgde de naaischool in Beveren en maakte lange
The post Rita en Raymond

Lees meer »
Een bloemetje voor Isabelle die kansarmen helpt met haar vzw Bitna
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Een bloemetje voor Isabelle die kansarmen helpt met haar vzw Bitna

“Graag wil ik mijn lieve echtgenote Isabelle Fléderik nomineren voor een bloemetje”, schrijft Kris Malfroidt in een mail aan KW. “Zij zet zich ondanks haar ziekte en pijn nog dagelijks in voor onze vzw Bitna.”
The post Een bloemetje voor Isabelle die kansarmen helpt met haar vzw Bitna appeared first on KW.be.

Lees meer »
Schurft in College van Melle bij leerlingen uit middelbaar
VRT NWS
VRT NWS

Schurft in College van Melle bij leerlingen uit middelbaar

In het College van Melle zijn zeker al twee leerlingen uit het middelbaar besmet met schurft. Dat is een huidaandoening waarbij rode bultjes op je lichaam verschijnen. Het jeukt enorm en het is besmettelijk, maar gevaarlijk is de infectie niet. Het CLB en de ouders van de leerlingen van de school zijn intussen op de hoogte gebracht. De school nam

Lees meer »
“Rationeel en joviaal, tot je hem tegenwerkt”: vriend en vijand over Paul Gheysens, die zelf woedend reageert na ontluisterende ‘Pano’
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

“Rationeel en joviaal, tot je hem tegenwerkt”: vriend en vijand over Paul Gheysens, die zelf woedend reageert na ontluisterende ‘Pano’

“Schandalig! Ingegeven door jaloezie.” Paul Gheysens is zo boos over een reportage van Pano dat hij uitzonderlijk reageert bij onze zusterkrant Het Nieuwsblad. Wie is de echte Paul Gheysens? Vriend en vijand getuigen over een man met twee gezichten. “Paul is een briljante zakenman en een rationele strateeg. Tot je hem tegenwerkt.”

Lees meer »
Vzw Koekegoed stelt twee winterprojecten voor: “Wereldlichtjesdag en winterbarbecue in één weekend”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Vzw Koekegoed stelt twee winterprojecten voor: “Wereldlichtjesdag en winterbarbecue in één weekend”

De vzw Koekegoed organiseert een hartverwarmend weekend met een winterse barbecue en Wereldlichtjesdag. “De opbrengst van dit weekend gaat integraal naar Praatpunt De Wasbeer. Een laagdrempelig fysiek ontmoetingshuis voor mensen met psychische problemen in Koekelare.”
The post Vzw Koekegoed stelt twee winterprojecten voor: “Wereldlichtjesdag en winterbarbecue in één weekend” appeared first on KW.be.

Lees meer »
Weer Russische generaal omgekomen in Oekraïne en dat brengt officiële teller op 7: “Echte aantal mogelijk hoogste sinds Tweede Wereldoorlog”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Weer Russische generaal omgekomen in Oekraïne en dat brengt officiële teller op 7: “Echte aantal mogelijk hoogste sinds Tweede Wereldoorlog”

Er is opnieuw een Russische generaal om het leven gekomen in Oekraïne. Dat melden Oekraïense en Russische media en het nieuws wordt bevestigd door de militaire school waar generaal-majoor Vladimir Zavadski afstudeerde. Volgens een telling van het onafhankelijke Russische nieuwskanaal ‘Mediazona’ is hij al de zevende generaal van wie Rusland het overlijden bevestigt.

Lees meer »
Gevechtspauze tussen Israël en Hamas wordt opnieuw verlengd
VRT NWS
VRT NWS

Gevechtspauze tussen Israël en Hamas wordt opnieuw verlengd

De gevechtspauze tussen Israël en Hamas wordt verlengd. Dat bevestigt zowel Israël, Hamas als Qatar. Het Israëlische leger meldt dat dit gebeurt om de onderhandelaars meer tijd te geven om een akkoord te vinden over de vrijlating van gijzelaars. Hamas zegt dat de pauze verlengd wordt met een zevende dag.

Lees meer »