Krantenkoppen

Bedevaartsoorden zijn weer populair: ‘Hier gebeuren elke dag wonderen, maar dan in het klein’

Bedevaartsoorden zijn weer populair. In Oostakker-Lourdes komen zelfs moslims en niet-gelovigen graag langs. ‘Tussen het drukke centrum en de haven van Gent is dit een plek waar mensen innerlijke rust kunnen vinden.’

Meer krantenkoppen in België

Ex-vrouw van seriedoder Michel Fourniret opnieuw voor assisen voor drie moorden: zal ze weer onverwachte onthullingen doen?
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Ex-vrouw van seriedoder Michel Fourniret opnieuw voor assisen voor drie moorden: zal ze weer onverwachte onthullingen doen?

Monique Olivier (75) – de ex-vrouw van de in 2021 overleden seriedoder Michel Fourniret (79) – staat vanaf vandaag voor assisen in het Franse departement Hauts-de-Seine, ten westen van Parijs. Ze wordt beschuldigd van medeplichtigheid aan het ontvoeren en doden van Estelle Mouzin in 2003, Joanna Parrish in 1990 en Marie-Angèle Domèce in 1988. Families van de slachtoffers hopen dat

Lees meer »
Wereldtentoonstelling 2030 strijkt neer in Saudi-Arabië
VRT NWS
VRT NWS

Wereldtentoonstelling 2030 strijkt neer in Saudi-Arabië

Riyad wordt de gaststad voor de Wereldtentoonstelling van 2030. Dat heeft het Internationaal Bureau voor de Tentoonstellingen, de intergouvernementele organisatie die verantwoordelijk is voor internationale en wereldtentoonstellingen, met hoofdzetel in Parijs, laten weten. De Saudische hoofdstad haalde het met ruim verschil van Busan (Zuid-Korea) en Rome (Italië).

Lees meer »
Jean-Francois Lecompte bijzonder kritisch over lokale politiek: “Het draait vierkant in Menen”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Jean-Francois Lecompte bijzonder kritisch over lokale politiek: “Het draait vierkant in Menen”

Op amper een jaar van de gemeenteraadsverkiezingen begint het politieke landschap zich te vormen. Ook in Menen worden de degens geslepen voor wat ongetwijfeld een spannende strijd zal worden. Opmerkelijke nieuwkomer dit jaar: Stadslijst 2024. De nieuwe partij wil komaf maken met de politieke soep die de Menenaar geserveerd kreeg. “Veel te veel mensen zijn ontgoocheld”, klinkt het bij oprichter

Lees meer »
EK-GIDS. Wanneer wordt geloot? Hoe geraak ik nog aan tickets? En welke JPL-‘Belgen’ zijn al geplaatst? Alle info over het EK
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

EK-GIDS. Wanneer wordt geloot? Hoe geraak ik nog aan tickets? En welke JPL-‘Belgen’ zijn al geplaatst? Alle info over het EK

De EK-kwalificaties zijn afgewerkt. 21 van de 24 deelnemende landen aan het EK voetbal in Duitsland zijn intussen bekend. De Rode Duivels zijn reekshoofd bij de loting, die op 2 december in Hamburg doorgaat. Ontdek in deze handige gids de potentiële tegenstanders van België, net als informatie over ticketverkoop, de EK-stadions en andere ‘Belgen’ die erbij zijn in Duitsland.

Lees meer »