Krantenkoppen

Bedrijf mag gsm-nummer van werknemer niet langer inpikken

Wanneer je van job verandert, mag je voormalige werkgever je gsm-nummer niet meer voor zich houden. In de Kamercommissie Sociale Zaken is een wetsvoorstel daarover goedgekeurd.

Meer krantenkoppen in België

Spin-off van ‘Suits’ speelt zich af in Los Angeles
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Spin-off van ‘Suits’ speelt zich af in Los Angeles

De nieuwe spin-off van de Amerikaanse advocatenreeks ‘Suits’ gaat zich afspelen in Los Angeles. Dat heeft Beatrice Springborn, de baas van Universal International Studios, bekendgemaakt. Volgens haar zal de serie “dezelfde energie en knappe mensen hebben als het origineel”.

Lees meer »
Nog onduidelijkheid over staking bij Brussels Airlines: is het een slim idee om nu al zelf een andere vlucht te boeken?
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Nog onduidelijkheid over staking bij Brussels Airlines: is het een slim idee om nu al zelf een andere vlucht te boeken?

Zal het cabinepersoneel van Brussels Airlines nu effectief staken op 1, 2 en 3 december? Nog wat geduld, vroeg de directie aan reizigers die een vlucht hebben geboekt. “We hopen dat er zaterdag in het begin van de namiddag witte rook verschijnt.” Maar kan de directie garanderen dat er de rest van het jaar niet meer wordt gestaakt? Wij zochten

Lees meer »
Kopecky mikt in Parijs op wegrit en omnium
De Standaard
De Standaard

Kopecky mikt in Parijs op wegrit en omnium

Wereldkampioene op de weg en tweevoudig wereldkampioene op de piste: geen renster trekt in 2024 met meer medaillekansen naar de Olympische Spelen dan Lotte Kopecky. Onze landgenote kan in Parijs op papier in vier nummers aantreden, maar zal selectief zijn. ‘Het zou ideaal zijn indien ik twee heel goede proeven rijd.’

Lees meer »
Waarom is het altijd  “vrouwen eerst” in nood- of oorlogssituaties?
VRT NWS
VRT NWS

Waarom is het altijd “vrouwen eerst” in nood- of oorlogssituaties?

Vorige week vrijdag begon de gevechtspauze tussen Israël en Hamas, het luidde een periode in waarin verschillende Israëlische gijzelaars en Palestijnse gevangenen werden vrijgelaten. En steevast ging het dan over vrouwen en kinderen. Hoe komt dat? "Vrouwen en kinderen worden op één lijn gezet en gezien als onschuldig. Mannen zien we sneller als dader", legt Heleen Touquet (UAntwerpen) uit.

Lees meer »
Jambon krijgt geen ontmoeting met Belgische F-35-piloten bij bezoek aan VS
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Jambon krijgt geen ontmoeting met Belgische F-35-piloten bij bezoek aan VS

Vlaams minister-president Jan Jambon zal tijdens zijn werkbezoek aan de Verenigde Staten volgende week geen ontmoeting hebben met de Belgische F-35-piloten die daar opgeleid worden. Volgens het kabinet-Jambon is er sprake van een weigering vanuit de Belgische ambassade. Dat die weigering iets te maken zou kunnen hebben met het bezoek dat premier Alexander De Croo enkele dagen later plant in

Lees meer »
KIJK. Djokovic krijgt het aan de stok met rumoerige fans én dopingcontroleur
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

KIJK. Djokovic krijgt het aan de stok met rumoerige fans én dopingcontroleur

Een woelige kwartfinale van de Davis Cup voor Novak Djokovic (36). De Serviër kreeg het tijdens zijn wedstrijd tegen Cameron Norrie aan de stok met rumoerige Britse fans, maar ook ervoor had ‘Nole’ zich al opgewonden. Anderhalf uur voor aanvang van de match weigerde hij namelijk een dopingcontrole. “Het is de eerste keer in 20 jaar dat ze mij voor

Lees meer »
Huwelijk met gemeenschap van goederen biedt beste bescherming voor vrouwen
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Huwelijk met gemeenschap van goederen biedt beste bescherming voor vrouwen

Als een wettelijk samenwonend koppel uit elkaar gaat, dan wordt vooral de economisch zwakkere partner daar de dupe van. Vaak is dat een vrouw. Hetzelfde geldt voor getrouwde koppels met scheiding van goederen. Dat blijkt uit een studie die staatssecretaris voor Gelijke Kansen Marie-Colline Leroy (Ecolo) dinsdag voorstelt. Het huwelijk met gemeenschap van goederen biedt de beste bescherming.

Lees meer »
Chocoladebedrijf vrijgesproken voor fatale elektrocutie stagiair Robbe (18), ondanks mea culpa: “Zijn handelingen waren uiterst gevaarlijk en zelfs onbegrijpelijk”
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Chocoladebedrijf vrijgesproken voor fatale elektrocutie stagiair Robbe (18), ondanks mea culpa: “Zijn handelingen waren uiterst gevaarlijk en zelfs onbegrijpelijk”

Coup de théatre op het proces rond de fatale elektrocutie van Oostduinkerkenaar Robbe Vandecasteele. Hoewel het Veurnse chocoladebedrijf Baronie tijdens het proces had toegegeven dat het schuld trof aan de dood van de 18-jarige stagiair, werd het er vrijdag voor vrijgesproken. “Het is onmogelijk dat Robbe zich niet bewust was van de gevaren, toen hij met de blote hand een

Lees meer »