Krantenkoppen

België geeft in 2024 meer dan 5 miljard euro te veel uit

17:43 De Europese Commissie maant België aan fors de rem te zetten op de stijging van de overheidsuitgaven in de begroting voor 2024. Anders legt Europa ons land volgende lente een strak begrotingstraject o…

Meer krantenkoppen in België

Hoe speelsters tijdens de rust in elkaar geplooid zitten van de pijn: “Alsof ze tien messen in je buik steken, maar je moet wel spelen”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Hoe speelsters tijdens de rust in elkaar geplooid zitten van de pijn: “Alsof ze tien messen in je buik steken, maar je moet wel spelen”

Felle buikkrampen en emotionele stress: sprintster Rani Rosius sprak over de last van haar menstruatiecyclus in topsport. Maar ze staat niet alleen in haar getuigenis zo blijkt uit verhalen van Emma Meesseman, Kim Gevaert, Kim Clijsters, Tine De Caigny en Kirsten Flipkens. “Ik was er de hele tijd mee bezig, omdat ik wist dat ik ’s avonds moest presteren.”

Lees meer »
Sinds 1 jaar heeft illustrator Hanne (32) eigen bedrijf ‘Hanmade’: “Ik wil me goed voelen bij wat ik teken”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Sinds 1 jaar heeft illustrator Hanne (32) eigen bedrijf ‘Hanmade’: “Ik wil me goed voelen bij wat ik teken”

Geboortekaartjes, familieportretten, muurschilderingen of logo’s: Hanne Latruwe (32) uit Kortrijk doet het allemaal. Met Hanmade stampte ze dit jaar haar eigen bedrijfje als illustrator uit de grond. “Soms kan ik nog steeds niet geloven dat ik geld verdien met wat ik het liefste doe.”
The post Sinds 1 jaar heeft illustrator Hanne (32) eigen bedrijf ‘Hanmade’: “Ik wil me goed

Lees meer »
Gebrekkige getuigenverklaringen en procedurefouten: twee mannen na decennia in Amerikaanse cel vrijgesproken
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Gebrekkige getuigenverklaringen en procedurefouten: twee mannen na decennia in Amerikaanse cel vrijgesproken

Twee Amerikanen die al decennia vastzaten, zijn maandag vrijgesproken door rechtbanken in New York. Het gaat om Wayne Gardine (49), die meer dan achttien jaar vastzat voor een moord in 1994, en Jabar Walker (49), die werd veroordeeld voor de moord op twee mannen in 1995. Na herziening, aangevraagd door twee verschillende stichtingen, houden de veroordelingen juridisch niet stand. Zo

Lees meer »
‘Blade Runner’ Oscar Pistorius komt vrij
De Standaard
De Standaard

‘Blade Runner’ Oscar Pistorius komt vrij

De voormalige Zuid-Afrikaanse paralympiër Oscar Pistorius mag in januari de gevangenis verlaten. Zijn voorwaardelijk vrijlating werd goedgekeurd, tien jaar nadat hij veroordeeld werd voor de moord op zijn vriendin Reeva Steenkamp.

Lees meer »
Tweede minderjarige opgepakt voor aanval op Thierry Baudet in café
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Tweede minderjarige opgepakt voor aanval op Thierry Baudet in café

Er is een tweede verdachte opgepakt voor de aanval op de Nederlandse politicus Thierry Baudet maandag in een café in Groningen. De tweede verdachte – opnieuw een minderjarige – zit intussen vast en wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris (het Nederlandse equivalent van een onderzoeksrechter). Er zit al een jongen van amper 15 jaar oud vast voor de aanval. Het

Lees meer »
Chinese ziekenhuizen overvol met kinderen door luchtwegeninfecties: moeten we ons zorgen maken? Marc Van Ranst licht toe
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Chinese ziekenhuizen overvol met kinderen door luchtwegeninfecties: moeten we ons zorgen maken? Marc Van Ranst licht toe

In China nemen de gevallen van luchtwegaandoeningen bij kinderen razendsnel toe. In sommige regio’s liggen de ziekenhuizen overvol met zieke kinderen. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is ernstig bezorgd en heeft een officieel verzoek gestuurd naar China om meer gedetailleerde informatie te krijgen. De bevolking werd intussen opgeroepen om “maatregelen te nemen” om zichzelf te beschermen. We vroegen aan viroloog Marc Van

Lees meer »
Fragiel ogende Jimmy Carter (99) bij herdenkingsdienst voor echtgenote Rosalynn
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Fragiel ogende Jimmy Carter (99) bij herdenkingsdienst voor echtgenote Rosalynn

De voormalige Amerikaanse president Jimmy Carter was dinsdag aanwezig bij de herdenkingsdienst voor zijn vrouw Rosalynn. De 99-jarige Carter verschijnt zelden nog in het openbaar. Ook Carters opvolgers Joe Biden en Bill Clinton waren aanwezig, evenals alle vijf nog in leven zijnde presidentsvrouwen: Laura Bush, Hillary Clinton, Michelle Obama, Melania Trump en Jill Biden.

Lees meer »
“Als het verhaal van Antwerp steevast ‘net niet’ is, kan je je daar niet blijven achter verstoppen. Dan is er meer aan de hand”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Als het verhaal van Antwerp steevast ‘net niet’ is, kan je je daar niet blijven achter verstoppen. Dan is er meer aan de hand”

Ook mathematisch kan het niet meer. Antwerp FC ligt uit Europa door die 0 op 15. Deurne-Noord als terminus over twee weken. Met een afscheidsmatch tegen FC Barcelona. ‘Not that bad.’ Al zag onze chef voetbal Niels Poissonnier een rode draad doorheen de campagne van de ‘Great Old’. “Het was te vaak wíllen. Niet kúnnen.”

Lees meer »