Krantenkoppen

België heeft op één na slechtste begroting van eurozone, Europese Commissie tikt ons land op de vingers

België heeft de op één na slechtste begroting van de eurozone en moet dringend maatregelen nemen om die op orde te krijgen. Dat zegt de Europese Commissie. Ze voorspelt dat het begrotingstekort nog zal toenemen en vindt dat de Belgische regeringen te weinig vooruitgang maken in het verkleinen van dat tekort.

Meer krantenkoppen in België

NAVO-leden verhogen druk op Turkije om Zweeds lidmaatschap goed te keuren: “Er mag geen dag meer verloren gaan”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

NAVO-leden verhogen druk op Turkije om Zweeds lidmaatschap goed te keuren: “Er mag geen dag meer verloren gaan”

De vertragingsmanoeuvres om het Zweedse NAVO-lidmaatschap goed te keuren, beginnen de NAVO-leden op de zenuwen te werken. Uitstel kan zwaarwegende gevolgen hebben, meent de Franse minister van Buitenlandse Zaken Catherine Colonna. “Het gaat hier om de sterkte en geloofwaardigheid van ons bondgenootschap”, zei Colonna dinsdag bij een NAVO-bijeenkomst in Brussel. “Er mag geen dag meer verloren gaan.”

Lees meer »
“Mogelijk hoogste sneeuwdek in jaren bij start van winter”: Alpen verwacht deze week lokaal tot 1 meter sneeuw
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Mogelijk hoogste sneeuwdek in jaren bij start van winter”: Alpen verwacht deze week lokaal tot 1 meter sneeuw

December moet nog beginnen, maar in de Alpen is het al volop winterweer. Dat is goed nieuws voor de liefhebbers van wintersport. Op veel plekken ligt er al een flinke laag sneeuw, meer zelfs dan in de afgelopen jaren bij het begin van de meteorologische winter. Hierdoor hebben verschillende skigebieden hun liften al geopend. Morgen valt er in de Westelijke

Lees meer »
EU presenteert actieplan om relatie met Turkije te verbeteren
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

EU presenteert actieplan om relatie met Turkije te verbeteren

In een poging de verzuurde relatie van de EU met Turkije te verbeteren, hebben de Europese Commissie en de Europese buitenlanddienst een actieplan gepresenteerd om toenadering te vinden. Het plan ziet lichtpunten op het vlak van visaverstrekking, handelsrelaties en samenwerking rond klimaat waar mogelijk.

Lees meer »
Zeldzame olifantentweeling geboren in Kenia
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Zeldzame olifantentweeling geboren in Kenia

In Kenia is een zeldzame olifantentweeling geboren. Dierenbeschermingsorganisatie Save the Elephants maakte het heuglijke nieuws vrijdag bekend. De twee olifantenkalveren werden ter wereld gebracht door en vrouwtje met de naam Alto in het Nationaal Park van Samburu, in het centrum van het Oost-Afrikaanse land.

Lees meer »
Spaanse premier Sánchez heeft door “aantal dode kinderen ernstige twijfels” of Israël internationaal recht respecteert
VRT NWS
VRT NWS

Spaanse premier Sánchez heeft door “aantal dode kinderen ernstige twijfels” of Israël internationaal recht respecteert

De Spaanse premier Pedro Sánchez heeft in een tv-interview openlijk zijn twijfels geuit of Israël het internationaal recht respecteert in de oorlog met Hamas. "Door de beelden die we zien en het groeiend aantal kinderen dat sterft, heb ik ernstige twijfels of Israël het internationaal recht volgt." De uitspraken zetten kwaad bloed bij Israël. Ze roepen hun ambassadeur in Spanje

Lees meer »
AZ West Veurne anticipeert op de toenemende vergrijzing en legt patiënten afdeling geriatrie extra in de watten tijdens Ouderenweek
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

AZ West Veurne anticipeert op de toenemende vergrijzing en legt patiënten afdeling geriatrie extra in de watten tijdens Ouderenweek

De stijgende trend van de vergrijzing van de bevolking zet zich door en die is bijzonder goed merkbaar in de regio Westhoek/Westkust. Dat brengt met zich mee dat ook alle ziekenhuizen in ons land worden geconfronteerd met een stijging van het aantal oudere patiënten. In 2025 zal het aantal oudere zorgvragers zo’n 50% van de gehospitaliseerde patiënten bedragen en in

Lees meer »
Danira Boukhriss showt voor het eerst babybuikje op première: “Nee, kleur van mijn jurk is geen hint naar geslacht”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Danira Boukhriss showt voor het eerst babybuikje op première: “Nee, kleur van mijn jurk is geen hint naar geslacht”

Strak in het knalblauw, en strálen dat ze deed. “Maar de kleur van mijn jurk verraadt niks, we houden het geslacht geheim”, sprak Danira Boukhriss Terkessidis (33) twintig weken heerlijk zwanger en aan de zijde van haar grote liefde Ward Kerremans (35) tijdens première van de Streamz-reeks ‘Alter Ego’. Voor het eerst praten ze over hun zwangerschap: “Lijst met babynamen

Lees meer »
Nieuwe 48-urenstaking bij spoor bevestigd
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Nieuwe 48-urenstaking bij spoor bevestigd

Er komt een nieuwe 48 urenstaking bij het spoor begin december. Twee van de drie vakbonden zetten de plannen door, zo heeft HR Rail, de juridische werkgever van het spoorpersoneel vrijdag bekendgemaakt. De staking, met alternatieve dienstregeling, zal starten op 5 december om 22.00 uur.

Lees meer »
Sportief manager Bram Deruyck over de moeilijke eerste seizoenshelft van Filou Handbalclub Izegem: “Het niveauverschil tussen Eerste Nationale en de BeNe League is enorm”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Sportief manager Bram Deruyck over de moeilijke eerste seizoenshelft van Filou Handbalclub Izegem: “Het niveauverschil tussen Eerste Nationale en de BeNe League is enorm”

Filou Handbalclub Izegem treedt dit seizoen voor het eerst aan in de BeNe League, maar kon tot dusver nog geen zege boeken. Toch blijft sportief manager Bram Deruyck positief over de prestaties van Filou.
The post Sportief manager Bram Deruyck over de moeilijke eerste seizoenshelft van Filou Handbalclub Izegem: “Het niveauverschil tussen Eerste Nationale en de BeNe League is enorm”

Lees meer »
Silke opent nagelstudio en conceptstore in één
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Silke opent nagelstudio en conceptstore in één

Vandaag vrijdag opent Silke Depovere (28) vlakbij de kerk in Westkapelle de deuren van Silk Nails Beauty. “In één pand combineer ik een schoonheidssalon met een winkel waar ik onder meer zelfgemaakte juwelen en decoratiestukken zal verkopen”, zegt Silke.
The post Silke opent nagelstudio en conceptstore in één appeared first on KW.be.

Lees meer »
Al sinds haar 11de confronteert ze Israëlische soldaten: opgepakte Ahed Tamimi staat nu op lijst voor vrijlating in gevangenenruil tussen Israël en Hamas
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Al sinds haar 11de confronteert ze Israëlische soldaten: opgepakte Ahed Tamimi staat nu op lijst voor vrijlating in gevangenenruil tussen Israël en Hamas

De Palestijnse activiste Ahed Tamimi (22), die begin november op de Westelijke Jordaanoever werd opgepakt door het Israëlische leger, staat volgens Israëlische media op de lijst van Palestijnse gevangenen die dinsdag vrijgelaten zullen worden in ruil voor Israëlische gijzelaars. Tamimi duikt al sinds haar 11de op in protestvideo’s en groeide uit tot een icoon van het Palestijnse verzet.

Lees meer »