Krantenkoppen

Brugse stripverzamelaar slachtoffer van kunstroof

Onbekenden hebben voor 500.000 euro aan waardevolle strips gestolen bij een bekende Brugse verzamelaar. Politie Brugge is een onderzoek gestart. “Het gaat om een echte kunstroof, de daders wisten wat ze moesten meenemen”, zucht het slachtoffer.

De Brugse stripverzamelaar vraagt ons uitdrukkelijk om zijn naam en zijn adres niet bekend te maken. Hij durft zijn huis niet meer uit, hij is doodsbang dat hij opnieuw ongewenst bezoek zal krijgen. “De dieven hebben mijn verzameling geviseerd, het gaat niet zomaar om een banale inbraak. Politie en parket onderschatten hetgeen er gebeurd is. Dit is een kunstroof”, zegt het slachtoffer. Een deel van zijn levenswerk is gestolen.

Opdracht?

Volgens de gedupeerde verdwenen bijna al zijn originele strips, de meesten voorzien van een handtekening van de auteur. Strips en tekenplaten uit de jaren ‘40, ‘50 en ‘60. “Ik dacht eerst aan een opdracht maar het zou ook een opportune misdaad kunnen zijn waarbij er eerst een inbraak zonder diefstal was om foto’s te nemen en pas later bij een tweede inbraak dan alles mee te nemen”, laat het slachtoffer ons weten.

Ongeveer 500 originele pagina’s werden gestolen na de inbraak, het exacte aantal moet nog berekend worden. Stripliefhebbers hebben ondertussen via Facebook een oproep gelanceerd naar iedereen die in het stripmilieu zit om ernaar uit te kijken, ook om ervoor te zorgen dat ze zelf geen gestolen materiaal koopt. En in de hoop om de originelen terug te vinden die de dieven wellicht te koop zullen aanbieden.

Tekenplaten

Het gaat originele tekenplaten van onder meer Tillieux, Jije, Macherot, Vandersteen, Sleen en Bob De Moor. Politie Brugge bevestigt dat er een onderzoek loopt naar de diefstal.

The post Brugse stripverzamelaar slachtoffer van kunstroof is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Kaart | Zo heeft Nederland gestemd
De Standaard
De Standaard

Kaart | Zo heeft Nederland gestemd

De PVV van Geert Wilders heeft de verkiezingen met grote voorsprong gewonnen. De partij deed het overal in het land goed, en haalde ook opvallend veel stemmen in de grootste Nederlandse steden. Onder meer in Rotterdam en Den Haag staat Wilders volgens de voorlopige uitslagen op kop.

Lees meer »
Angelo Paravizzini blijft met Mandel United op schema: “Buitenwereld vergeet soms van hoever we wel komen!”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Angelo Paravizzini blijft met Mandel United op schema: “Buitenwereld vergeet soms van hoever we wel komen!”

Mandel United pakte een mooie zege op Zelzate en totaliseert 17 punten na 13 van de 34 wedstrijden. “We proberen gewoon week na week punten te pakken zonder veel naar het klassement te kijken”, klinkt het nuchter bij coach Angelo Paravizzini.
The post Angelo Paravizzini blijft met Mandel United op schema: “Buitenwereld vergeet soms van hoever we wel komen!” appeared

Lees meer »
Unia over antisemitisme: “Cijfers moeten soms genuanceerd worden, gevoelens van Joodse gemeenschap niet”
VRT NWS
VRT NWS

Unia over antisemitisme: “Cijfers moeten soms genuanceerd worden, gevoelens van Joodse gemeenschap niet”

Gelijkekansencentrum Unia heeft opnieuw cijfers gepubliceerd over het aantal meldingen van antisemitisme. "Sinds de heropflakkering van het conflict tussen Israël en Hamas op 7 oktober, kregen we al 62 meldingen die we kunnen linken aan Jodenhaat", zegt Els Keytsman, directeur van Unia. "Het is hoog tijd dat we de angstgevoelens van de Joodse gemeenschap serieus nemen."

Lees meer »
VV Emelgem-Kachtem (3C) heeft iets recht te zetten tegen Scor
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

VV Emelgem-Kachtem (3C) heeft iets recht te zetten tegen Scor

VV Emelgem-Kachtem wist zich na een moeizaam begin opnieuw in de buik van het klassement van derde provinciale C te nestelen. De club wil met nog enkele zeges met een goed gevoel de winterstop ingaan. Zaterdag treft het Oostrozebeke, waar het vorig seizoen tweemaal het onderspit dolf. “Met 1 op 18 kenden we een bijzonder
The post VV Emelgem-Kachtem (3C)

Lees meer »
Club Brugge Foundation lanceert voetbalploeg voor mensen met amputatie
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Club Brugge Foundation lanceert voetbalploeg voor mensen met amputatie

Club Brugge Foundation, de sociaal-maatschappelijke werking van blauwzwart, lanceert een nieuwe voetbalploeg voor mensen met een amputatie: het ‘Club Brugge Amp Team’. Op zaterdag 25 november spelen ze in Keulen hun allereerste internationale amputatievoetbaltornooi onder de vlag van Club Brugge.
The post Club Brugge Foundation lanceert voetbalploeg voor mensen met amputatie appeared first on KW.be.

Lees meer »
Ex-agent die George Floyd doodde, neergestoken in gevangenis
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Ex-agent die George Floyd doodde, neergestoken in gevangenis

Derek Chauvin, de voormalige agent die werd veroordeeld voor de moord op George Floyd in Minneapolis in 2020, is in een gevangenis in Arizona neergestoken door een medegedetineerde. Dat meldt het persbureau Associated Press op basis van een anonieme bron. Chauvin zou serieuze verwondingen hebben overgehouden aan de steekpartij.

Lees meer »