Krantenkoppen

Brussels café Monk gaat eind januari opnieuw open als Billie

Het voormalige Brusselse café Monk wordt "Billie" en zal eind januari opnieuw pintjes en pasta’s serveren. De "Monk" moest dit jaar begin mei de deuren sluiten na het aflopen van de huurovereenkomst en contractuele onenigheid met de eigenaar van het gebouw, de onafhankelijke drankenhandelaar Horeca Logistic Services (HLS). Het nieuws werd bevestigd door HLS.

Meer krantenkoppen in België

Van manager in manege tot schooldirecteur
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Van manager in manege tot schooldirecteur

Sinds dit schooljaar is Bjorn Vandromme uit Roesbrugge de nieuwe directie in vbs Klavertje 3 in Oostvleteren. De onderwijzer verliet het onderwijs voor een job als manager in een manege, en keerde dan terug als zorgcoördinator. Beide ervaringen zijn een meerwaarde in de nieuwe functie.
The post Van manager in manege tot schooldirecteur appeared first on KW.be.

Lees meer »
Nieuw geboortebos aan het Preshoekbos Lauwe
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Nieuw geboortebos aan het Preshoekbos Lauwe

Een 150-tal mensen trokken, gewapend met laarzen en spaden, richting de Dronckaertstraat in Lauwe. De aanleg van een nieuw geboortebos was een feit. Vele enthousiaste ouders waren in de weer die dag om er hun bijdrage te leveren. Stad Menen, Natuurpunt, Gezinsbond en Agentschap Natuur en Bos schonken aan alle ouders een geboorteboom naar aanleiding
The post Nieuw geboortebos aan

Lees meer »
KIJK. Deze diva’s doen Adele verbleken: ontdek de eerste beelden van nieuwe talentenjacht ‘Starstruck’
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

KIJK. Deze diva’s doen Adele verbleken: ontdek de eerste beelden van nieuwe talentenjacht ‘Starstruck’

n het gloednieuwe VTM-programma ‘Starstruck’ zeggen mensen met talent hun dagelijkse leven voor heel even vaarwel om te kunnen schitteren als een echt muziekicoon. Wie kan, net als Harry Styles, miljoenen harten sneller laten slaan? En wie zal, net als Lady Gaga, zich ontpoppen tot popprinses? Laura, Dominique en Manal denken alvast dat zij in zich hebben wat nodig is

Lees meer »
Transformatie moet Belgisch leger “voorbereiden op conflicten in komende jaren”
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Transformatie moet Belgisch leger “voorbereiden op conflicten in komende jaren”

De transformatie die het Belgische leger aan het ondernemen is, moet Defensie klaar maken “voor een eventueel conflict in de komende jaren”. Dat heeft woensdag de “patron” van het leger, admiraal Michel Hofman, gezegd tijdens een ontmoeting met enkele journalisten op de generale staf in Brussel. De Chef Defensie (CHOD) maakt zich wel zorgen over de verslechtering van de algemene

Lees meer »
Grote betoging in Spanje tegen amnestie voor Catalaanse separatisten
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Grote betoging in Spanje tegen amnestie voor Catalaanse separatisten

Vandaag zijn in de Spaanse hoofdstad Madrid opnieuw duizenden mensen op straat gekomen om te betogen tegen de door premier Pedro Sánchez beloofde amnestie voor Catalaanse separatisten. Volgens cijfers van de prefectuur namen 8.000 mensen deel aan de demonstratie. De organisatoren schatten het aantal aanwezigen op 15.000.

Lees meer »
“Wie ben ik om te zeggen dat de Sint geen zwarte vrouw mag zijn?”: bedenker ‘Dag Sinterklaas’ Hugo Matthysen betreurt ‘gedoe’ rond sinterklaasfeest
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Wie ben ik om te zeggen dat de Sint geen zwarte vrouw mag zijn?”: bedenker ‘Dag Sinterklaas’ Hugo Matthysen betreurt ‘gedoe’ rond sinterklaasfeest

Queen Nikkolah was genoeg om het debat over Sinterklaas weer in lichterlaaie te zetten. Waarom lopen de gemoederen over een kinderfeest zo hoog op en hoe kunnen we het weer plezant maken? Hugo Matthysen, de ‘godfather’ van de legendarische VRT-reeks ‘Dag Sinterklaas’, en filosoof Patrick Loobuyck (UA) denken na over oplossingen. “Als zij zo graag een ‘echte’ Zwarte Piet willen,

Lees meer »