Krantenkoppen

Burgemeester kookt voor gemeentepersoneel in Kortenaken: “Hopelijk vinden ze mijn stoofvlees lekker”

In Kortenaken wordt het gemeentepersoneel dinsdagmiddag getrakteerd op een gratis driegangenmenu. Het zijn de burgemeester en de andere leden van het schepencollege die het eten klaarmaken. Een originele manier om de 130 personeelsleden van de gemeente en het OCMW te bedanken.

Meer krantenkoppen in België

Van manager in manege tot schooldirecteur
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Van manager in manege tot schooldirecteur

Sinds dit schooljaar is Bjorn Vandromme uit Roesbrugge de nieuwe directie in vbs Klavertje 3 in Oostvleteren. De onderwijzer verliet het onderwijs voor een job als manager in een manege, en keerde dan terug als zorgcoördinator. Beide ervaringen zijn een meerwaarde in de nieuwe functie.
The post Van manager in manege tot schooldirecteur appeared first on KW.be.

Lees meer »
Nieuwe multidisciplinaire kinderpraktijk
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Nieuwe multidisciplinaire kinderpraktijk

Onlangs opende multidisciplinaire kinderpraktijk Kind de deuren aan het Stationsplein. “Aangezien we tal van disciplines onder één dak aanbieden, zijn we in de wijde regio een unicum”, zegt kinderarts Jo Keepers (38), die met Kind een droom in vervulling ziet gaan. In haar trendy ingerichte praktijkgebouw, waarin de kabinetten de namen Hert, Beer, Muis, Konijn
The post Nieuwe multidisciplinaire kinderpraktijk

Lees meer »
Katholiek Onderwijs wil discussie over hervorming onderwijslandschap: “Systeem kraakt in zijn voegen”
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Katholiek Onderwijs wil discussie over hervorming onderwijslandschap: “Systeem kraakt in zijn voegen”

Omdat scholen kampen met een enorm lerarentekort, een gebrek aan moderne gebouwen en een versnippering van onderwijsmiddelen, pleit Katholiek Onderwijs Vlaanderen voor een grondige “heroverweging” van het Vlaamse onderwijslandschap. De koepel wil met het veld de dialoog hierover opstarten, vraagt de overheid om een kader daarvoor te creëren en legt zelf enkele pistes op tafel.

Lees meer »
Filip Vanhee al 32 jaar de patron in café Djings: “Mijn roeping kreeg ik als barman in het leger”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Filip Vanhee al 32 jaar de patron in café Djings: “Mijn roeping kreeg ik als barman in het leger”

Café Djings langs de Beversesteenweg wordt al 32 jaar gerund door Filip Vanhee (55). Zijn echtgenote Sabine Devlies (53), zelf dochter uit een Izegems café, runt aan de overkant de gelijknamige frituur. “Het café heeft hier jaren gedraaid op het werkvolk van VDL, in de volksmond Jonckheeres.”
The post Filip Vanhee al 32 jaar de patron in café Djings: “Mijn

Lees meer »
Hasselt herdenkt Boerenkrijg met voettocht van 27 kilometer
VRT NWS
VRT NWS

Hasselt herdenkt Boerenkrijg met voettocht van 27 kilometer

De Boerenkrijg van Hasselt, een opstand in 1798 van katholieke arme boeren tegen de Franse bezetter, is herdacht met een voettocht van 27 kilometer. De tocht ging van Tessenderlo naar Hasselt. Het is de derde keer dat het Loois Archief- en Documentatiecentrum (LAD) een voettocht organiseert om de Hasseltse Boerenkrijg te herdenken.

Lees meer »
Servische regeringspartij beschuldigd van kopen van stemmen
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Servische regeringspartij beschuldigd van kopen van stemmen

De Servische Progressieve Partij (SNS) van de nationalistische president Aleksander Vucic organiseert de aankoop van stemmen via een callcenter. Dat blijkt woensdag uit onderzoek van het Centrum voor Onderzoeksjournalistiek in Servië. Medewerkers van een callcenter in dienst van de partij kunnen hun loon verdrievoudigen als ze kunnen bewijzen dat ze voor SNS-kandidaten stemmen. In Servië staan op 17 december vervroegde

Lees meer »
Palestijnse jongen rouwt om broertje na bomaanval: “Begraaf mij met hem”
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Palestijnse jongen rouwt om broertje na bomaanval: “Begraaf mij met hem”

Erg aangrijpende beelden van een Palestijnse jongen na een bombardement op Gaza-Stad: hij heeft net zijn kleine broertje uit het puin gehaald en is ontroostbaar. “Waar ga ik ooit nog een broer vinden zoals jou?”, huilt hij, “begraaf mij met hem”. Sinds het einde van de gevechtspauze werden meer dan 800 Palestijnen gedood. De totale dodentol van de Israëlische bombardementen

Lees meer »
Pientere suggesties tijdens kindergemeenteraad: van verplichte fietshelm tot workshop graffiti
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Pientere suggesties tijdens kindergemeenteraad: van verplichte fietshelm tot workshop graffiti

Op vrijdag 24 november kwam de kindergemeenteraad samen in het gemeentehuis. Zestien zestien 11- en 12-jarigen uit de basisscholen van Alveringem, Stavele en Leisele namen eraan deel. Er werden enkele pientere suggesties gedaan, de ene al meer realistisch dan de andere. Twee grote thema’s kwamen naar voren: verkeersveiligheid enerzijds – de fietshelm verplichten, automobilisten sensibiliseren
The post Pientere suggesties tijdens

Lees meer »
Amaris (17) lanceert eigen bier voor De Warmste Week
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Amaris (17) lanceert eigen bier voor De Warmste Week

De 17-jarige Amaris, dochter van voormalige Damse Brouwer Kurt De Fauw, liet een biertje brouwen ten voordele van De Warmste Week. “Mijn papa, die vorig jaar samen met zijn vennoot Dieter Mestdagh de brouwerij verkocht, vond het wel leuk om voor het goede doel nog één keer te brouwen.”
The post Amaris (17) lanceert eigen bier voor De Warmste Week

Lees meer »
Villa Rozerood is eerste Ambassadeur voor Warm West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Villa Rozerood is eerste Ambassadeur voor Warm West-Vlaanderen

Villa Rozerood uit De Panne mag zich de allereerste Ambassadeur voor Warm West-Vlaanderen noemen. Het zorghotel bezorgde sinds 2010 al 45.000 voor zwaar zieke kinderen en jongeren én hun gezin een zorgeloze vakantie.
The post Villa Rozerood is eerste Ambassadeur voor Warm West-Vlaanderen appeared first on KW.be.

Lees meer »
Willemsfonds schenkt cheque aan goede doelen Go! Brugge
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Willemsfonds schenkt cheque aan goede doelen Go! Brugge

Het Willemsfonds organiseerde opnieuw haar jaarlijkse concert voor vriendschap en verdraagzaamheid in de Stadsschouwburg. De gasten konden er genieten van het Brugs Symfonisch Orkest Artis Dulcedo, onder leiding van Niels Hap. Het orkest bracht onder meer werk van Mendelssohn en van Bruch. De opbrengst van het concert – 1.500 euro werd door Katrien Dotselaere van
The post Willemsfonds schenkt cheque

Lees meer »