Krantenkoppen

Burgemeester leest voor in de bib: “Ooit zelf een kinderboekje geschreven”

Tijdens de voorleesweek in bib Canticleer dook burgemeester Wilfried Vandaele van De Haan dinsdag in de sprookjes van Grimm.

Hij vertelde er uit ‘Jorinde en Joringel’. “Had ik zelf ook nog nooit van gehoord”, aldus Vandaele, die zich met verve van zijn taak kweet. “Niet veel mensen weten dat nog, maar ik heb ooit – vele jaren geleden – zelf ook een paar kinderboekjes gemaakt met als thema water- en luchtvervuiling. ‘Floepje’ werd vertaald in tien talen”, klinkt het. Maar dinsdag werd het dus een sprookje van de gebroeders Grimm. Behalve burgemeester Vandaele las ook Marleen Maes, de fractieleider van Groen, voor in de bib. “Het voorleesuurtje was dus niet partijpolitiek gebonden”, knipoogt Vandaele.

The post Burgemeester leest voor in de bib: “Ooit zelf een kinderboekje geschreven” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Elke week krijgen 11 Belgen een hiv-diagnose: stijging met 14 procent 
VRT NWS
VRT NWS

Elke week krijgen 11 Belgen een hiv-diagnose: stijging met 14 procent 

In 2022 kregen 597 personen een nieuwe hiv-diagnose in België. Dat is een stijging van 14 procent ten opzichte van 2021. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Sciensano. Die stijging zou met de nodige voorzichtigheid moeten worden geïnterpreteerd want sinds de coronapandemie schommelen de cijfers meer. Als we kijken naar de cijfers van de afgelopen 10 jaar, dalen het aantal

Lees meer »
Burnley staat voor maand van de waarheid
De Standaard
De Standaard

Burnley staat voor maand van de waarheid

Met een zesde competitienederlaag op rij (1-2 tegen West Ham) boekte Burnley zaterdagavond een nieuw negatief record. Coach Vincent Kompany noch zijn filosofie staat ter discussie, maar de vraag is hoe snel hij zijn systeem kan implementeren en hoe snel zijn spelers de fouten uit hun spel krijgen.

Lees meer »
Honderden passagiers Eurostar-trein zitten meer dan zeven uur vast zonder elektriciteit en werkende toiletten
VRT NWS
VRT NWS

Honderden passagiers Eurostar-trein zitten meer dan zeven uur vast zonder elektriciteit en werkende toiletten

Ongeveer 700 Eurostar-reizigers die vanochtend vanuit Londen naar het Europese vasteland wilden reizen, hebben meer dan zeven uur stilgestaan in de buurt van Folkstone. Volgens Eurostar is de panne veroorzaakt door een bovengrondse elektriciteitskabel die op de trein was gevallen. Omstreeks 19.30 uur zijn de passagiers terug aangekomen in het station St-Pancras in Londen.

Lees meer »
Moeten stemmen in Nederland herteld worden na mogelijke onrechtmatigheden bij vier stembureaus?
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Moeten stemmen in Nederland herteld worden na mogelijke onrechtmatigheden bij vier stembureaus?

De Tweede Kamer in Nederland komt zaterdag onverwacht bijeen om te beslissen over een mogelijke hertelling van stemmen die zijn uitgebracht tijdens de Tweede Kamerverkiezingen. Aanleiding daarvoor zijn “onverklaarbare telverschillen” bij vier stembureaus in Tilburg. Er is sprake van een telverschil van meer dan 15 stemmen, meldt het Nederlandse persagentschap ANP vrijdagavond.

Lees meer »
Plannen voor heraanleg Steenstraat bij ‘zwart kruispunt’ doen gemoederen verhitten op gemeenteraad
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Plannen voor heraanleg Steenstraat bij ‘zwart kruispunt’ doen gemoederen verhitten op gemeenteraad

De plannen voor de heraanleg van de Steenstraat in Esen (Diksmuide) tussen de Roeselarestraat en de grens met Werken (Kortemark) waren op de gemeenteraad voer voor discussie. Zo is er onenigheid tussen de oppositie en meerderheid over de manier van aanpak.
The post Plannen voor heraanleg Steenstraat bij ‘zwart kruispunt’ doen gemoederen verhitten op gemeenteraad appeared first on KW.be.

Lees meer »
De Mugge van Brugge speelt deze maand twee verschillende shows: “Ik blijf trouw aan mijn manier van spelen”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

De Mugge van Brugge speelt deze maand twee verschillende shows: “Ik blijf trouw aan mijn manier van spelen”

Ejjet gezien? De Mugge van Brugge speelt deze maand niet één maar twee eindejaarsshows: naast zijn vaste wintershow voor VBRO is er nu ook de eindejaarsconference ‘Ejjet gezien’, waarin hij Brugge fileert aan de hand van sketches, typetjes en humor.
The post De Mugge van Brugge speelt deze maand twee verschillende shows: “Ik blijf trouw aan mijn manier van spelen”

Lees meer »