Krantenkoppen

Carien (60) sluit eind dit jaar haar bloemenatelier in Zwevezele: “Ik ga mijn klanten missen”

Na twintig jaar komt er een einde aan een tijdperk in Zwevezele. Bloemenatelier Carien Callewaert, de populaire bloemenwinkel op de Hille in Zwevezele, gaat op 31 december dicht. “Ik zal het enorm hard missen, maar na twintig drukke jaren is het tijd om het over een andere boeg te gooien”, klinkt het. Het is echter geen definitief einde, want je zal wel nog online bloemen kunnen bestellen.

“Mijn passie voor bloemen werd me eigenlijk al met de paplepel ingegeven”, zegt Carien Callewaert (60). “Op mijn twintigste had ik al mijn eigen serre, waar ik zelf tomaten, dahlia’s en plukbloemen kweekte. 35 jaar geleden ben ik dan begonnen met het geven van workshops, om in 2003 een eigen winkel te openen hier in Zwevezele.”

Groot succes

De winkel werd meteen een groot succesverhaal, maar na twintig jaar komt daar nu een einde aan. “Ik ben altijd een bezige bij geweest, maar na 35 jaar in het vak is het tijd om het over een andere boeg te gooien”, zegt Carien. “De jaren zijn voorbijgevlogen door de drukte, dus nu wil ik graag wat extra tijd maken voor mijn kinderen en kleinkinderen en om te gaan reizen met mijn echtgenoot.”

Wél nog online

Hoewel de winkel stopt, is het nog niet het definitieve einde van het bloemenatelier van Carien. “De coronacrisis opende ons de ogen, want toen werkten we enkel op bestelling en hebben we toch 400 kilometer rond de kerktoren gereden om bloemen te leveren voor moederdag”, zegt Carien. “Die periode leerde ons dat het dus ook anders kon. Mensen zullen daarom nog steeds bloemen kunnen krijgen bij mij, maar enkel op bestelling in de onlinewinkel, niet meer in een fysieke winkel.”

“Ik krijg heel wat warme reacties, wat toont hoe groot het succes was”

Vanaf februari is de bloemenwinkel van Carien uitsluitend te vinden via www.cariencallewaert.be. Verder blijft Carien ook nog beschikbaar voor werk op verplaatsing, zoals bijvoorbeeld voor huwelijken of andere evenementen. Tot aan de sluitingsdag op 31 december krijg je in de winkel nog een korting van 50 procent op alle bloem- en decoratiestukken. Ook alle inboedel wordt er te koop aangeboden.

“Ik zal het heel erg missen”, zegt Carien. “Na zoveel jaar heb je echt een band opgebouwd met de klanten, dus dat wordt zeker een aanpassing dat ik hen niet meer zo vaak zal zien. Ik krijg nu ook heel wat warme reacties van mijn klanten, wat aantoont hoe groot het succes was van de winkel. Ik vind het dus erg jammer, maar ik ben er zeker van dat ik met velen van hen een blijvend goed contact zal hebben.” (CS)

The post Carien (60) sluit eind dit jaar haar bloemenatelier in Zwevezele: “Ik ga mijn klanten missen” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

LIVE FIORENTINA-GENK. Vrancken verrast: Vandevoordt en El Khannouss verhuizen naar de bank voor cruciaal duel
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE FIORENTINA-GENK. Vrancken verrast: Vandevoordt en El Khannouss verhuizen naar de bank voor cruciaal duel

Na de opdoffer van afgelopen weekend tegen Standard, trekt Genk naar Firenze voor de voorlaatste groepswedstrijd in de Conference League. Tegenstander is Fiorentina, de leider in groep F. Genk deelt voorlopig de tweede plaats met het Hongaarse Ferencvaros. Het treffen in Italië is cruciaal voor Europese overwintering. Volg alles live in onderstaande liveblog.

Lees meer »
LIVE ISRAËL. Nederlander na 54 dagen vrijgelaten door Hamas – Israël bij VN: “Geen permanent wapenbestand”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE ISRAËL. Nederlander na 54 dagen vrijgelaten door Hamas – Israël bij VN: “Geen permanent wapenbestand”

De tijdelijke gevechtspauze tussen terreurbeweging Hamas en Israël loopt donderdagochtend om 6 uur Belgische tijd af, maar de strijdende partijen voeren intensieve onderhandeling voor een nieuwe verlenging. Woensdag werd de Nederlandse Israëliër Ofir Engel (18) na 54 dagen vrijgelaten. Engel maakte deel uit van een groep van tien Israëlische en vier Thaise gijzelaars die Hamas liet gaan. Volg alle ontwikkelingen

Lees meer »
Lissewege krijgt eindelijk opnieuw een bankautomaat
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Lissewege krijgt eindelijk opnieuw een bankautomaat

Lissewege krijgt eindelijk, na jaren, op nieuw een bankautomaat. Die wordt momenteel geïnstalleerd in de Stationsstraat, in het gebouwtje van de stedelijke basisschool Ter Poorten. Op 22 december wordt de automaat in gebruik genomen.
The post Lissewege krijgt eindelijk opnieuw een bankautomaat appeared first on KW.be.

Lees meer »
Pommelien Thijs verpulvert MIA’s-record, hoe speelt ze dat klaar? “Zo’n fenomeen staat eens in 20 jaar op”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Pommelien Thijs verpulvert MIA’s-record, hoe speelt ze dat klaar? “Zo’n fenomeen staat eens in 20 jaar op”

Het record is aan diggelen. Pommelien Thijs (22) schudt als Nederlandstalige artieste met negen nominaties voorgoed de kaarten bij de MIA’s, en haar album ‘Per Ongeluk’ werd afgelopen jaar het meest gestreamd op Spotify. De popprinses kroonde zich zo tot koningin én veegde daarmee in één klap het laatste beetje ‘linkse’ stof van de MIA’s weg. Maar wat maakt dat

Lees meer »
Brugge heeft de voetpaden in 41 straten heraangelegd, binnenkort worden ze weer opengebroken
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Brugge heeft de voetpaden in 41 straten heraangelegd, binnenkort worden ze weer opengebroken

Brugge moet eindelijk werk maken van een voetpadenplan. Dat eiste raadslid Ilse Coopman (N-VA) tijdens de gemeenteraad dinsdagavond. Schepen voor Openbaar Domein Mercedes Van Volcem (Open VLD) counterde die vraag: “We hebben al de voetpaden in 41 Brugse straten heraangelegd.”
The post Brugge heeft de voetpaden in 41 straten heraangelegd, binnenkort worden ze weer opengebroken appeared first on KW.be.

Lees meer »
CD&VPLUS Blankenberge gaat drie zaterdagen in dialoog met de burger
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

CD&VPLUS Blankenberge gaat drie zaterdagen in dialoog met de burger

Verruimingslijst CD&VPLUS organiseert de eerstvolgende drie zaterdagen dialoogmomenten rond de nieuwe verkiezingscampagne. “Op basis van de bevraging die we in september ‘22 lanceerden, kregen we honderden antwoorden binnen. Onze conclusie daaruit was en is dat de prioriteiten anders moeten liggen en dat hebben we nu vertaald in onze drie kernbegrippen zon, zee en zuurstof, die in grote lijnen onze beleidsprioriteiten

Lees meer »
Geen opvolger voor stadsfestival Moods! komende zomer in Brugge
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Geen opvolger voor stadsfestival Moods! komende zomer in Brugge

Er komt in 2020 geen opvolger van het stadsfestival Moods! Cultuurschepen Nico Blontrock heeft negen culturele verenigingen gecontacteerd: niemand durft het aan om een muziekfestival te organiseren in de Brugse binnenstad.
The post Geen opvolger voor stadsfestival Moods! komende zomer in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »