Krantenkoppen

Celstraf voor duo dat vechtend politiebureau binnenstrompelde: “De ene had een schaar vast, de andere een schuimspaan”

Twee Afghanen hebben voor de Brugse rechtbank elk drie maanden cel gekregen voor hun aandeel in een bizarre knokpartij die eindigde in het Torhoutse politiekantoor. Enkel voor de jongste is de straf effectief.

Op 16 augustus 2022 kwamen A.S. (23) en M.K. (21) al vechtend het Torhoutse politiekantoor binnengestrompeld. Ze hadden elkaar allebei vast bij de keel. M.K. dreigde met een schaar, terwijl A.S. een schuimspaan vast had. De twintigers verklaarden dat ze op het appartement van A.S. slaande ruzie hadden gekregen. M.K. wou er slapen, maar dat was niet naar de zin van de Torhoutenaar. Uiteindelijk beslisten ze om samen naar de politie te stappen. Bij aankomst aan het politiekantoor gingen ze elkaar evenwel opnieuw te lijf.

Schuimspaan en schaar

M.K., een Harelbekenaar, stuurde zijn kat naar het proces. “Hij was al een tijdje niet meer op het appartement van mijn cliënt geweest”, verduidelijkte Iftara Mohammad, de advocate van A.S. “Hij kwam die avond in eerste instantie wat persoonlijke spullen ophalen, maar uiteindelijk wou hij mijn cliënt wegsturen. Mijn cliënt greep uiteindelijk naar een schuimspaan omdat hij met een schaar werd bedreigd. Hij kreeg ook slagen.”

Het openbaar ministerie vroeg voor allebei zes maanden effectief. A.S. vroeg tevergeefs de vrijspraak op basis van wettige zelfverdediging. Voor slagen en verboden wapendracht kreeg hij drie maanden celstraf met uitstel. M.K. kreeg bij verstek drie maanden effectief voor doodsbedreigingen en verboden wapendracht. (AFr)

The post Celstraf voor duo dat vechtend politiebureau binnenstrompelde: “De ene had een schaar vast, de andere een schuimspaan” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

LIVE ISRAËL. Aanvallen op Gaza gaan ook op tweede dag na wapenstilstand door
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE ISRAËL. Aanvallen op Gaza gaan ook op tweede dag na wapenstilstand door

Er is een einde gekomen aan het staakt-het-vuren tussen Israël en Hamas. Het Israëlische leger zegt dat het de strijd in de Gazastrook heeft hervat, minuten nadat het staakt-het-vuren om 7 uur (6 uur Belgische tijd) afliep. Volgens Israël houdt terreurbeweging Hamas nog altijd 137 mensen gegijzeld in de Gazastrook. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »
Deze Walen zijn nu al overtuigd van N-VA: “Zolang de PS de plak zwaait, zullen we hier nooit vooruitgaan”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Deze Walen zijn nu al overtuigd van N-VA: “Zolang de PS de plak zwaait, zullen we hier nooit vooruitgaan”

Wie in Wallonië opkomt voor N-VA, riskeert volgens Bart De Wever ‘een maatschappelijke dood’. De kieslijsten zijn nog niet gemaakt, maar deze zeven Walen zouden in 2024 hun stem wél aan de Vlaamse nationalisten willen geven. “N-VA zou in Wallonië een geloofwaardig alternatief zijn voor de PS. Want nu is het kiezen tussen de pest en de cholera.”

Lees meer »
LIVE BELGIË-SCHOTLAND (vrijdag, 20.30u). Red Flames doen oproep om Den Dreef vol te krijgen voor cruciale Nations League-matchen
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE BELGIË-SCHOTLAND (vrijdag, 20.30u). Red Flames doen oproep om Den Dreef vol te krijgen voor cruciale Nations League-matchen

De Red Flames staan voor een cruciaal tweeluik in de Nations League. Als ze beide wedstrijden – vrijdag 1 december thuis tegen Schotland en volgende week woensdag 5 december in Nederland – winnen, zijn ze zeker van groepswinst. Die groepswinst levert een ticket voor de Final Four op, waar dan weer twee tickets te verdienen zijn voor de Olympische Spelen

Lees meer »
Opnieuw zoekactie bezig in bos naast woning van vermoorde advocate Claudia Van Der Stichelen
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Opnieuw zoekactie bezig in bos naast woning van vermoorde advocate Claudia Van Der Stichelen

Speurders en de Cel Vermiste Personen zoeken donderdagochtend in Sint-Lievens-Houtem opnieuw naar het moordwapen waarmee advocate Claudia Van Der Stichelen om het leven werd gebracht. Een eerdere zoekactie leverde niets op, onder leiding van Alain Remue zoeken duikers en speurders nu opnieuw naar het moordwapen. De zoektocht spitst zich opnieuw toe op het bos naast de woning van de advocate.

Lees meer »
“Wie wil dromen, moet groot dromen”: gaan de mellowcakes van Stephan Destrooper uit Koksijde straks de wereld rond?
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

“Wie wil dromen, moet groot dromen”: gaan de mellowcakes van Stephan Destrooper uit Koksijde straks de wereld rond?

Worden de ambachtelijke mellowcakes van Stephan Destrooper binnenkort vanuit de chocolaterie in Veurne naar Australië of Japan verscheept? Als het van de Koksijdse patissier zelf afhangt wel. “En als we die daar kunnen vermarkten, kan het overal.”
The post “Wie wil dromen, moet groot dromen”: gaan de mellowcakes van Stephan Destrooper uit Koksijde straks de wereld rond? appeared first on

Lees meer »
Sigrid Janssens: “December Dance had nood aan kleur en diversiteit”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Sigrid Janssens: “December Dance had nood aan kleur en diversiteit”

Van 7 tot en met 17 december vindt de zestiende editie van het festival December Dance plaats op diverse locaties. “We focussen op meerstemmigheid, het festival had nood aan meer kleur en diversiteit”, zegt coördinator Sigrid Janssens, die voor het eerst het programma mocht samenstellen. Sinds oktober 2022 is Sigrid Janssens de artistieke coördinator van
The post Sigrid Janssens: “December

Lees meer »
Israël wist jaar op voorhand dat Hamas bloedige aanval plande: “Grootste inschattingsfout in Israëlische geschiedenis”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Israël wist jaar op voorhand dat Hamas bloedige aanval plande: “Grootste inschattingsfout in Israëlische geschiedenis”

Israël wist al een jaar op voorhand dat Hamas een bloedige aanval wilde lanceren. Dat schrijft de Amerikaanse krant ‘The New York Times’ op basis van een document waarin de plannen van de terreurgroep in detail staan uitgelegd. De Israëlische autoriteiten waren daarvan op de hoogte, maar besloten geen gehoor te geven aan de waarschuwingen. Het plan vormde zogezegd geen

Lees meer »
Champagne onder de kerstboom in Nieuwpoort
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Champagne onder de kerstboom in Nieuwpoort

De vzw Champagne aan Zee met drijvende kracht Marc Hantson pakt ook dit jaar uit met een driedaagse proeverij en belevenis rond champagne. Van vrijdag 15 tot en met zondag 17 december wordt de bovenzaal van de Vismijn omgetoverd in een kerstsfeer, overgoten met de beste champagne van negen fraaie champagnehuizen om en rond Epernay en de Aube.
The post

Lees meer »