Krantenkoppen

COLUMN. Het ontslag dat nooit had moeten gebeuren

Bekende Waal en journalist Christophe Deborsu vertelt over de grote en kleine politieke dingen bij onze zuiderburen

Meer krantenkoppen in België

“Schumacher dacht dat ik hem wilde vermoorden”: eerste details uit docu over F1-legende, die “meedogenloos kon zijn”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Schumacher dacht dat ik hem wilde vermoorden”: eerste details uit docu over F1-legende, die “meedogenloos kon zijn”

Het is nog een maand wachten op de nieuwe, vijfdelige documentaire over het leven van F1-legende Michael Schumacher (54). Toch raken nu al enkele details uit ‘Being Michael Schumacher’ bekend. Zo komt onder meer een bekende crash op Spa-Francorchamps, waarna ‘Schumi’ furieus door de pitstraat stormde, aan bod. “Michael dacht dat het een soort samenzwering was om hem te vermoorden.”

Lees meer »
Broers Jasper en Ward Maerten zijn boegbeelden van KFC Poperinge (2B): “We voelen ons hier allebei goed”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Broers Jasper en Ward Maerten zijn boegbeelden van KFC Poperinge (2B): “We voelen ons hier allebei goed”

Het was wennen voor de broers Jasper en Ward Maerten toen ze vorig weekend, door de algemene afgelasting van het provinciale voetbal, niet samen op het voetbalveld stonden. Tijdens het voetbalseizoen voetballen ze immers al vijf jaar elk weekend samen in het elftal van KFC Poperinge A.
The post Broers Jasper en Ward Maerten zijn boegbeelden van KFC Poperinge (2B):

Lees meer »
Maarten Lampaert: “Top drie halen is absoluut de ambitie”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Maarten Lampaert: “Top drie halen is absoluut de ambitie”

Drie seizoenen geleden werd de U17 van VT Lendelede voor de leeuwen gegooid in Promo 3. Met succes, want na een zege met 1-3 bij Olva Brugge C voert VT Merlo in Promo 2 de rangschikking aan en mikt de ploeg op de top drie.
The post Maarten Lampaert: “Top drie halen is absoluut de ambitie” appeared first on KW.be.

Lees meer »
Nieuwe 48-urenstaking bij spoor bevestigd
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Nieuwe 48-urenstaking bij spoor bevestigd

Er komt een nieuwe 48 urenstaking bij het spoor begin december. Twee van de drie vakbonden zetten de plannen door, zo heeft HR Rail, de juridische werkgever van het spoorpersoneel vrijdag bekendgemaakt. De staking, met alternatieve dienstregeling, zal starten op 5 december om 22.00 uur.

Lees meer »
SK Nieuwkerke op bezoek bij ex-coach Nicolas Somers
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

SK Nieuwkerke op bezoek bij ex-coach Nicolas Somers

Ook T2 en beloftecoach van SK Nieuwkerke Geert Broutin (53) genoot van zijn vrij weekend. Zaterdag trekt hij met SK Nieuwkerke in tweede provinciale B naar Lendelede, waar ex-trainer Nicolas Somers aan het roer staat. “Een deel van de spelers ging trainen in de sporthal van Wijtschate”, vertelt Geert. “Zelf ging ik wandelen en vierde ik de verjaardag van mijn

Lees meer »
Brugse Buurtcheques worden opgetrokken tot 250 euro
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Brugse Buurtcheques worden opgetrokken tot 250 euro

De Brugse Buurtcheque viert in 2024 haar twintigjarig bestaan. Al twee decennia lang versterkt deze cheque de sociale cohesie in Brugse buurten. Dit door financiële, logistieke en praktische ondersteuning te bieden bij het organiseren van diverse buurtevenementen. Ter ere van dit jubileum kondigt de Stad enkele vernieuwingen van het reglement aan om de ondersteuning aan buurtcomités nog meer te verbeteren.<br

Lees meer »
Frankrijk wil windmolenpark op zee ruim verdubbelen
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Frankrijk wil windmolenpark op zee ruim verdubbelen

De Franse regering zal in 2025 een aanbesteding lanceren voor de bouw van nieuwe windmolenparken op zee. Die moeten in 2035 goed zijn voor 10 gigawatt (GW) capaciteit, zo heeft president Emmanuel Macron dinsdag aangekondigd. De capaciteit zal zo meer dan verdubbelen.

Lees meer »
Waarom Vlaams Belang juicht en N-VA bibbert na overwinning Wilders: “In België betekent zo’n uitslag Vivaldi II”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Waarom Vlaams Belang juicht en N-VA bibbert na overwinning Wilders: “In België betekent zo’n uitslag Vivaldi II”

De klinkende overwinning van Geert Wilders (PVV) in Nederland zindert na in de Wetstraat. Want terwijl Tom Van Grieken (Vlaams Belang) staat te popelen om in het spoor van Wilders te treden, vreest Bart De Wever (N-VA) eenzelfde scenario in eigen land. “Federaal moet een doorbraak plaatsvinden richting confederalisme. Een groot Vlaams Belang maakt dat onmogelijk.”

Lees meer »
Guy T’Sjoen geniet nog na van z’n overwinning in ‘De verraders’: “Dat gezicht van Véronique De Kock … Onbetaalbaar”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Guy T’Sjoen geniet nog na van z’n overwinning in ‘De verraders’: “Dat gezicht van Véronique De Kock … Onbetaalbaar”

Hij had het zelf amper zien aankomen, maar Guy T’Sjoen (53) mag zich samen met Bart Appeltans de winnaar van het tweede seizoen van ‘De verraders’ noemen. Met dank aan een goeie tactiek en één welbepaalde handige kwaliteit, verklapt de arts in ‘Dag Allemaal’. En toch woog de vermoeidheid zwaar door, geeft hij toe. Al zijn hem ook thuis weinig

Lees meer »